Gratis E-book: verdubbel jouw energie in 30 dagen
verdubbel jouw energieDownload nu

Gratis E-book: Verdubbel jouw Energie in 30 Dagen

Hoe je in 30 dagen tijd jouw energie verdubbelt door het veranderen van 1 simpele eetgewoonte.

Page content

6 apps die je leven gemakkelijker maken

article content

6 apps die je leven gemakkelijker maken

Bij mij moet alles digitaal. Ik doe er alles aan om papieren zoveel mogelijk uit mijn leven te bannen want ik haat klassement (en dat voor iemand die alle dagen tussen de papieren werkt!). OK, op het werk is dat eerder ‘part of the job’, thuis is dat een noodzakelijk kwaad dat ik tracht te reduceren naar nul. Ik heb al duizend en een systemen bedacht om de papieren netjes te bewaren. Niets werkt omdat dit gewoon het jobje is dat ik herhaaldelijk uitstel tot ik achterblijf met een hoop ongeklasseerd papier. Gelukkig staat de technologie niet stil en is mijn iPhone mijn beste maatje dat mij het leven makkelijker heeft gemaakt. Voor wie zijn iPhone eveneens het verlengde van zijn of haar arm is, heb ik hier mijn 6 favoriete apps opgelijst die mijn dagelijks management ondersteunen.

1. My Scans. Liefst van al gooi ik briefwisseling onmiddellijk in de vuilbak als het is afgehandeld. Sommige zaken moeten echter bepaalde tijd bewaard blijven dus ik scan het in met My Scans en bewaar het in de cloud op Dropbox. Om de zoveel tijd (als ik eens veel tijd en zin heb dus hooguit twee keer per jaar) zet ik alles op mijn externe harde schijf. Mijn digitaal klassement.

2. Dropbox is mijn voorlopige digitale archiefkast. Zo hoef ik niet bij iedere scan die ik maak die harde schijf onmiddellijk aan te koppelen.

3. KBC Mobile banking (iPhone) en KBC Touch (tablet). Het is nu ook eens tijd geworden om reclame te maken voor mijn eigen werkgever die de beste betaalapp van het moment ontwikkelde. KBC Mobile banking en KBC Touch zijn geniaal omdat je zonder bankkaart en bakjes je betalingen onmiddellijk uitvoert. Bij mij moet het snel gaan en allesomvattend zijn. In KBC Touch vind je al je bank- en verzekeringszaken in een oogopslag terug en het beste nieuws is dat je nooit meer je rekeningafschriften moet bewaren. Die blijven 10 jaar lang digitaal bewaard in Touch. Voor wie graag zijn budget beheert: je hoeft geen excelletjes meer te maken van inkomsten en uitgaven want deze app doet het werk helemaal voor jou.

4. Collect & Go van Colruyt is op zich een fantastische uitvinding voor druk bezette werkende moeders als ik. Dat ik hiervoor nu ook een app op mijn smartphone heb is de kers op de taart. Gedaan met die boodschappenlijstjes die ik meestal vergeet. Ik maak niet langer lijstjes maar leg het onmiddellijk in mijn digitaal winkelwagentje. Alweer een werk én papier gespaard!

5. FidMe. Ik heb naast papier ook een bloedhekel aan klantenkaarten. Je moet al een extra portefeuille aanleggen om die allemaal te bewaren – wat je dus niet doet – met als gevolg dat je uw klantenkaarten altijd vergeten bent. Op de duur was ik niet meer geïnteresseerd in – och arme – die 5% korting na de tiende aankoop want die kaart stak er mij op tegen. FidMe was het lichtpunt in mijn duisternis. Al mijn klantenkaarten worden nu digitaal bewaard en aangezien ik mijn smartphone altijd bij heb, vergeet ik ook nooit meer mijn klantenkaarten.

6. Recycle. De app van de afvalophaling gebruik ik meer als geheugensteun want een ophaalkalender die het hele jaar door aan dezelfde muur hangt wordt deel van het interieur en helpt me dus helemaal niet met “herinneren”. De avond voordien krijg ik een melding op mijn smartphone met welk afval ik moet buiten zetten. Sindsdien vergeet ik het niet meer en blijven stinkende vuilzakken niet onnodig nog twee weken extra in mijn garage staan.

So far mijn 6 favoriete apps. Wie tips heeft, deel gerust op mijn blog, altijd welkom!

Comment Section

0 reacties op “6 apps die je leven gemakkelijker maken

Plaats een reactie
Phoenix WebsitePhoenix Website