Wat de ware lessen zijn van spiritualiteit - over mijn proces van aarden en bewustwording

Wat de ware lessen zijn van spiritualiteit - over mijn proces van aarden en bewustwording

Wie mij al een tijdje volgt weet dat ik graag schrijf over spiritualiteit en tegelijk heel veel andere zaken in de wereld zet die weinig met spiritualiteit te maken hebben. Of dat lijkt althans zo. Want alles wat ik doe is altijd ruimer geïnspireerd. Achter de schermen gaat een compleet proces van lessen schuil. En alles wat ik geleerd heb, gaat over één en hetzelfde thema: hoe kan ik mijn leven hier op Aarde zo bewust mogelijk maken? Jezelf bewust worden van gevoelens, ingevingen en het groter geheel is slechts de eerste stap. Ware spiritualiteit gaat over wat je hier vervolgens mee doet: het proces van aarden.

Van de hak op de tak springen

aarden

Voor buitenstaanders kan het lijken alsof ik het ene project na het andere lanceer. En dat is het ook. Sinds ik geleerd heb om me door mijn intuïtie te laten leiden, kan ik veel sneller schakelen dan vroeger. Toen overwoog ik de dingen wel honderd keer. Tot er uiteindelijk niets gebeurde. Want in overwegen en heroverwegen bestaat de kans en de ruimte om te twijfelen. Uit te stellen. En vervolgens niets te doen.

Dit jaar ben ik intens spiritueel gegroeid. Ik heb een ander bewustzijnsniveau bereikt. Ik dacht dat de volgende stap zou zijn dat ik zou transformeren in een complete spirit junkie die helemaal zou doordrongen zijn van meditatie, filosofisch schrijven en het dieper graven naar het antwoord op allerhande levensvragen. Maar ik heb echter mezelf verrast. De volgende stap was namelijk niet extra verdiepen, maar juist alles wat ik geleerd heb terug naar de Aarde brengen.

De ware lessen van spiritualiteit

Toen ik me bewust ben geworden van het groter geheel en alert werd van de ingevingen die ik krijg, had ik het gevoel geleid te worden. Lange tijd heb ik aan dit gevoel getwijfeld en ontstond er een hevig gevecht tussen “de ingeving” en “het denkproces” dat daarop volgde.

aarden

Het denkproces is het resultaat van een rationeel en intelligent wezen dat jou wil beschermen voor potentieel gevaar. Hierin schuilt vaak angst waardoor je bevriest of wegrent van situaties die ontstaan zijn uit creatieve ingevingen. Ik heb doorheen de jaren geleerd dat deze instinctieve tactiek niet werkt want zo blijf je stilstaan in het leven. Het absoluut doordenken van dingen heb ik vervangen door een blindelings vertrouwen in mijn intuïtie. Voor mij is het beleven van spiritualiteit de ruimte geven aan wat ik voel en dit vervolgens laten “landen” op Aarde. Ik ben hier het voorbije jaar goed in geslaagd in de vorm van mijn online community 365 Dagen Energie en de bijhorende programma’s.

De nood om te aarden

Een tweestrijd

aarden

Toch bleef ik de hevige tweestrijd voelen tussen het spiritueel inkleuren van mijn leven enerzijds, en mijn bestaan hier op Aarde ten volle in de materie omarmen anderzijds. Toen ik begin dit jaar dacht dat mijn spirituele proces me alleen maar dieper zou brengen bij mijn innerlijke stem, werd de drang groter om hier op Aarde te zijn als mens in een mooi en gezond lichaam, omringd door leuke materie.

Ik was even in de war. Want dat hoort niet bij het beleven van pure spiritualiteit, dacht ik. Plots ging ik sporten om te werken aan een gespierd en slank lichaam. Nog nooit had ik zoveel drang gevoeld om met mijn uiterlijk bezig te zijn, want daar zit geen “diepgang” in, toch? Ik gaf me er aan over en bedacht me dat het wel een betekenis had die ik later beter zou begrijpen. Al snel kwam ik tot de conclusie dat bewegen met mijn lichaam me hielp met mijn lichamelijke bewustwording.

In een volgende fase merkte ik dat ik ook met mijn bedrijf naar die dimensie van “aarden” wilde gaan. Elke ondernemer met een missie is doordrongen van het verspreiden van zijn of haar inspirerende inzichten. Plots had ik het gevoel dat iedereen diezelfde boodschap aan het verspreiden was. Enerzijds mooi want dit betekent dat heel veel mensen op dit moment spiritueel aan het ontwaken zijn. Anderzijds een signaal voor mij dat ik in dit domein misschien een beetje overbodig word en mag gaan voor de volgende dimensie waarin zoveel impact te behalen is.

Nood aan tasbaarheden

Ik werd geroepen om een stap te zetten waar ik lange tijd niet klaar voor was maar nu plots zo juist voelde: ik koos ervoor om het populairste recept uit mijn EnergieKeuken op de markt te brengen. Mijn ultragezonde en allergenenvrije broodvervanger, de spirulina crackers. Helemaal tastbaar. Helemaal aards. Met pure producten. Je kan het letterlijk vastpakken en opeten. Aardser kan niet dus… .

aarden

De cirkel was rond: ik was er in mijn proces van spirituele groei in geslaagd om dingen in de wereld te zetten. Van een gedachte of een uitmuntend idee een écht product maken is voor mij het bewijs dat ik helemaal aan het aarden ben. En het is meteen ook wat mijn nieuwe product te bieden heeft: door een unieke mix aan ingrediënten krijg je een zodanige gezondheidsboost dat je als vanzelf meer en beter in je lichaam (of “vel”) komt te zitten.

Mijn nieuwe bedrijf Bite and Boost zag vorige week het levenslicht met binnenkort de lancering van mijn spirulina crackers. En om dan toch even terug te komen over de manier waarop ik “geleid” word? Bij de lancering kreeg ik tientallen enthousiaste reacties. Overal boden lezers, volgers, klanten en vrienden me aan om mijn nieuwe product te proeven. Dit is voor mij een teken dat het juist zit. Bovendien kreeg ik de dag nadien tijdens het hardlopen een rode vlinder op mijn pad die vlak voor mijn voeten opsteeg. Een vlinder is mijn spiritueel symbool dat me komt bevestigen dat ik goed bezig ben. Het is mijn “signaal” om te weten dat ik het juiste pad aan het volgen ben.

Volg Bite and Boost op Facebook of Instagram.

Het moet niet logisch zijn

Vanuit mijn opvoeding en studies heb ik de nood om alles dan weer te  structureren. Om alle projecten waar ik kriskras door elkaar mee bezig ben te ordenen tot er een rode draad vindbaar is. Nieuwe ingevingen geven me nog steeds onrust want ze laten me een nieuwe weg inslaan die ik eigenlijk niet echt had gepland.

Nu, het leven heeft geen logisch plan voor ons. De energie en het leven stromen in de overgave en in het volgen van jouw intuïtie want deze toont jou het pad van geluk en zingeving. Ik heb geleerd dat het niet altijd logisch is. En dat sommige plannen plots weer in de ijskast verdwijnen omdat het tijdstip niet juist zit. Dat er dan weer nieuwe plannen opduiken die misschien helemaal niet passen in het plaatje dat je voor ogen had maar gewoon heel erg juist voelen. Ik heb ook geleerd om dit alles niet meer te forceren. Ik doe wat ik voel. En ik vertrouw erop dat ik op die manier altijd het juiste pad volg. Wie dicht bij zichzelf staat, voelt gewoon aan de flow dat hij of zij met de juiste dingen bezig is. Deze keer voel ik nog meer dan anders dat ik met grootse dingen bezig ben. Het zal levens veranderen. En dat is het enige wat me drijft.

Hoe zit dat bij jou? Durf jij jou te laten “leiden”?

 

Over de schrijver
Elke Vermeire is een orthomoleculaire natuurvoedingsdeskundige die zich gespecialiseerd heeft in eigentijdse gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, darmproblematiek, suikerverslaving, overgewicht en lifestyleziektes als diabetes. Ze is auteur van het boek "Geluk in je Buik", richtte haar eigen glutenvrije bakkerij Bite and Boost op (waar ze spirulina granola en - crackers produceert) en ontwikkelt online voedingsprogramma's om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een betere gezondheid.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down
Phoenix WebsitePhoenix Website