arrow_drop_up arrow_drop_down

Bereiken we in 2019 een nieuw bewustzijnsniveau? Een wens voor de wereld van morgen: bewustwording

1 januari 2019. Ik haal diep adem en reflecteer zonder te oordelen over het voorbije jaar. Het jaar waarin ik dacht geëvolueerd te zijn naar een vorm van bewustwording die ik niet meer zou  kunnen overstijgen. Om aan het eind van het jaar vast te stellen dat dit maar het begin is van alles. Want met de dag word ik me bewuster. Niet alleen van mezelf en de noden van mijn lichaam, maar van de immense wereldkreet die me soms zo angstig en verdrietig maakt. Wat de wereld nodig heeft is een verruiming van het bewustzijnsniveau. Ik heb dit jaar niet alleen een diep verlangen om de beste versie van mezelf te worden in functie van mezelf, maar vooral in functie van de wereld.

De lessen van bewustwording in 2018

Wake-up calls

Mijn eerste en grootste wake-up call ligt intussen al een tijdje achter mij: een burn-out bijna drie jaar geleden, die voor mij de roep van mijn ziel weerspiegelt om anders in het leven te staan. De transformatie die daaruit volgde heeft veel lef en moed gekost, maar was nodig om te evolueren naar het mens dat ik nu ben: ik sta bewuster dan ooit in het leven.

Mijn tweede wake-up call kreeg ik in april van het voorbije jaar. Ik kreeg de kans om als reporter mee te gaan op een dolfijnenreis. Hoewel ik deze reis vooral zag als een verlenging van de persoonlijke ontwikkeling waarin ik me bevind, werd ik wakker geschud door iets véél groter dan dat. Iets dat alles wat ik tot nu toe had gevoeld en gekend overstijgt. Het vertoeven in de natuur, dichtbij wilde dolfijnen die je zoveel intuïtieve lessen brengen, heeft een diepe indruk op me nagelaten.

bewustzijnsniveau

Een universele bewustwording

Ik werd geraakt tot in het diepste van mijn hart. Na mijn tweede ontmoeting met de dolfijnen werd ik overspoeld door een gevoel van eenheid met onze planeet en met de natuur waar we als mens deel van uitmaken. We zijn in onze Westerse wereld compleet vergeten waar we vandaan komen. Waardoor we die eenheid zelden of nooit meer voelen.

Ik heb tranen met tuiten gehuild voor een universele pijn die ik amper in woorden kan uitdrukken. Op dat ogenblik heb ik met afgevraagd wat mijn bijdrage kan zijn om het bewustzijn terug te brengen. Hoe kunnen we met zo weinig respect omgaan met deze mooie wereld en prachtige natuur? Waarom leven we zo individualistisch en zijn gevoelens van verbondenheid zo zeldzaam geworden? Waarom staat economie, winstbejag en succesvol zijn boven alles? Duizend en één vragen voelde ik op me afgevuurd worden, overweldigd door de schoonheid, de stilte en het “zijn” op deze mooie plek.

bewustwording

bewustwording

De spirulina crackers

Tijdens een reflectiemoment op het dek van de boot, kreeg ik heel veel boodschappen binnen. Ik was zo afgestemd op mijn ziel, dat alles wat ik toen voelde loepzuiver was.

Toen ik de reis startte, had ik pas plannen gemaakt om mijn eigen thee te vermarkten. Dit idee was louter rationeel tot stand gekomen. Deze reis wierp een compleet ander licht op mijn plannen. Wellicht kwam het door het contact met de oceaan dat ik me toen realiseerde dat wat de oceaan ons schenkt zo krachtig is. Ik heb toen de belofte gemaakt om mijn spirulina crackers op de markt te brengen. Spirulina is een alg met zoveel helende krachten dat het voor mij als een geschenk van de oceaan is. Het viel zo helder bij me binnen dat ik er nooit vragen over gesteld hebt, ik heb het gewoon gedaan (en deze belofte heeft me overeind gehouden, ondanks de vele tegenslagen die nadien nog volgden).

Een nieuw bewustzijnsniveau – een transformerende bewustwording

bewustwording

De voorbije jaren zie ik overal rondom mij mensen in crisis. Steeds meer mensen krijgen een burn-out. Nog nooit zijn er zoveel mensen “psychisch” ziek geweest of stappen mensen uit het leven om te ontsnappen aan de druk in onze veel te hectische wereld. Toch zie ik dit als een cruciaal kantelpunt waarin we stuk voor stuk open komen te staan voor een nieuw bewustzijnsniveau. Hierin ben ik zeker niet naïef, want de meerderheid van de mensheid leeft momenteel nog steeds in een compleet andere dimensie dan diegene waar ik in leef (lees in deze context mijn blog over de vijde dimensie). Zelfs de mensen waarvan ik zielsveel hou evolueren niet mee aan het tempo waarin ik me bevind, waardoor ik me geen illusies maak over de transformatie van onze wereld.

Toch staan we aan het begin van een nieuw tijdperk waarin een grotere bewustwording zich opdringt om terug te keren naar de essentie van ons bestaan, en dat is liefde. Het startte bij mezelf met liefde te voelen voor mezelf, vervolgens voor mijn naasten en tot slot voor de ganse wereld. Een wereld die duidelijk in nood is. En natuurlijk ben ook ik niet perfect hierin en ben ik me bewust van hoeveel ik nog te doen heb als mens om mijn steentje bij te dragen tot een mooiere en betere wereld. Dit doe ik door mijn spirulina crackers met veel liefde te bakken met verantwoorde grondstoffen, recycleerbare verpakking te gebruiken en een bedrijf voor ogen te hebben dat niet alleen draait om winst maken maar in eerste instantie om iets bij te dragen tot het groter geheel.

Bewu

stwording begint 100 procent bij jezelf

bewustwording

Veel mensen zijn gefrustreerd. Ze zijn boos op hun omgeving, op de wereld. Misschien denk je zoals velen dat jij op je eentje de wereld niet verandert. En dat is absoluut correct, maar als elk individu met deze gedachte leeft, dan zal er inderdaad nooit iets veranderen. En in wat voor wereld laten we onze bloedeigen kinderen dan achter?

Positieve gedachten, een gezond lichaam, een liefdevolle band met je naasten én je bijdrage aan een mooiere en betere wereld: het begint allemaal 100 procent bij jezelf. Geen excuses, geen oogkleppen meer voor mij. Ik stap in 2019 in een nog groter bewustzijnsniveau. En dat is mijn oprechte wens voor het komende jaar. Geen wens die over mij als klein persoontje op deze aardbol gaat. Maar een immens grote wens voor de wereld waarin ik leef: dat deze samen met mij mag mee-evolueren naar een volgend bewustzijnsniveau zodat we voor onze kinderen geen puinhoop van onvrede en vervuiling moeten achterlaten.

Veel mensen zijn moe, ziek en uitgeblust. Dit is echter geen individueel probleem. Hoe wil je dat jij jou elke dag energiek kan voelen, als de wereld rondom jou steeds verder uitgeblust raakt?

Wie doet mee in 2019?

Ook dit jaar organiseer ik de Energie Challenge 2019. Ik deel in een gratis online workshop de 10 elementen die ik meeneem in 2019 naar een groter energetisch bewustzijnsnivau. Hoe meer “bewuste zielen” ik kan bereiken, hoe beter. Dus voel je vrij om mijn blog te delen als je net als ik wakker ligt van onze toekomst.

Schrijf je hier om de online workshop bij te wonen of om de opnames te ontvangen in je mailbox: www.elkedagenergie.be/webinar

bewustwording

Over de schrijver
Elke Vermeire is een orthomoleculaire natuurvoedingsdeskundige die zich gespecialiseerd heeft in eigentijdse gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, darmproblematiek, suikerverslaving, overgewicht en lifestyleziektes als diabetes. Ze is auteur van het boek "Geluk in je Buik", richtte haar eigen glutenvrije bakkerij Bite and Boost op (waar ze spirulina granola en - crackers produceert) en ontwikkelt online voedingsprogramma's om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een betere gezondheid.
Hilde
Door

Hilde

op 1 January 2019

Mooi Elke, Succes! Ik doe op mijn manier mee aan hetzelfde :-)

martine joosen
Door

martine joosen

op 8 June 2019

Fijn je je aanvoel in deelt. Insgelijks.....en ook ik doe mee....cirkels groter maken. Zou het niet fijn zijn om de bewuste mensen, cirkels, organisaties enz....Samen te krijgen op 1 plek dit jaar? Zou jij dit kunnen klaar krijgen. Ik zelf heb kleine cirkels met seizoen vieringen..... in munay Martine 🌻

Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website