Gratis E-book: verdubbel jouw energie in 30 dagen
verdubbel jouw energieDownload nu

Gratis E-book: Verdubbel jouw Energie in 30 Dagen

Hoe je in 30 dagen tijd jouw energie verdubbelt door het veranderen van 1 simpele eetgewoonte.

Page content

Bestaat het zesde zintuig dan toch?

article content

Bestaat het zesde zintuig dan toch?

Sinds mijn burn-out werd ik wakkergeschud door mijn intuïtie. Jawel, dat allereerste gevoel dat bij je opkomt als je keuzes moet maken of als je gewoon out of the blue een ingeving krijgt waarvan je denkt dat die nergens op slaat… Ik heb mijn intuïtie jarenlang genegeerd omdat mijn hoofd de baas was. Nu vind ik het nog steeds moeilijk om 100% op mijn instincten te vertrouwen, hoewel ik ze heel dankbaar ben voor waar ze me nu hebben gebracht. Ik besef dat mijn intuïtie altijd zijn werk heeft gedaan en het kompas was om uit te komen waar ik nu ben. Namelijk daar waar ik eigenlijk al altijd wou zijn met mijn hart.

Mijn intuïtie als kompas

Ik gebruik even mijn persoonlijk verhaal om aan te tonen hoe mijn intuïtie onbewust mijn kompas was en ervoor zorgde dat nu alle puzzelstukjes plots in elkaar vallen. Het wordt een boeiende conversatie tussen mezelf en mijn intuïtie.

Ondernemersbloed van een groentje

Mijn verhaal: Toen ik de schoolbanken verliet wist ik vrij snel dat ik mijn ei kwijt moest in het ondernemerschap. Ik had natuurlijk geen ervaring maar voelde wel haarscherp de trends aan die speelden. Zo kon ik eerst enkele innovatieve projecten doen (het ontwikkelen van de gebruikerskant van een app bijvoorbeeld) waarna ik mezelf profileerde als nieuwe media expert voor de toeristische sector (mijn studieachtergrond). Men zat daar werkelijk op te wachten want tal van ondernemers wisten helemaal niet hoe ze moesten omgaan met die stortvloed aan nieuwe technologie. Het grote probleem op dat moment was dat ik ontzettend goed die behoefte voelde, maar dat ik nog te groen was om ondernemer te zijn. Ik ben werkelijk heel hard met mijn kop tegen de muur gelopen en hield er grote blutsen en een gebrek aan zelfvertrouwen aan over. Ik werd zwanger van mijn eerste zoontje en hield het na ruim een jaar ondernemerschap voor bekeken. Ik wilde namelijk zekerheid en ging werken in de bank.

Het verhaal van mijn intuïtie: Lieve Elke, hoewel je nog niet rijp was om te ondernemen, moest je het doen. Het was een cruciale stap in de zoektocht naar jezelf en de levenslessen stoomden jou klaar voor de toekomst. Wie niet onderneemt uit angst om te falen, komt zichzelf nooit tegen.

Eens ondernemersbloed, altijd ondernemersbloed

Mijn verhaal: Ik kom uit een familie van ondernemers. Op mijn vader na heeft iedereen ondernemersbloed bij ons thuis. Wij doen allemaal graag ons goesting, hebben een hoofd vol ideeën en genieten van de vrijheid en de creativiteit. Mijn moeder tot voor kort in haar prachtige bloemenzaak, mijn broer in zijn recent geopend eigentijds restaurant en mijn peter eveneens in zijn gerenomeerd restaurant. Mijn grootouders waren ook stuk voor stuk ondernemers.

Meer dan een jaar geleden werd ik opnieuw (zoals de meesten die mijn blogs lezen) heel onrustig in mijn hoofd. Ik had zoveel honger om te leren, goesting om te ondernemen, alleen paste dat niet meer in mijn leven (ik was namelijk een mama van twee kleine kindjes die toch beter vasthield aan de zekerheid die een vaste job te bieden heeft). Omdat mijn moeder op dat ogenblik aan enkele innovatieve veranderingen toe was in haar bloemenzaak, besliste ik om voor haar een webinar te volgen over hoe ik Facebook zakelijk kon gaan inzetten voor haar bedrijf. Ik werd daar als het ware naartoe gezogen en wilde daar alles over weten. Op dat ogenblik vond mijn verstand het een beetje vreemd dat ik mijn vrije tijd wilde investeren in iets dat eigenlijk niets met mijn persoonlijke groei of eigen carrière had te maken. Ik was namelijk net aan het onderhandelen in het bedrijf waar ik werkte dus ik had persoonlijk op dat ogenblik weinig belang bij het gedreven uitzoeken van de zakelijke werking van Facebook. Het was sterker dan mezelf en door die gedrevenheid boekte ik fantastische resultaten en werd ik al gauw een echte pro. Later lanceerde ik ook het restaurant van mijn broer op Facebook. Het resultaat is dat hij daadwerkelijk vanaf dag 1 een volgeboekt restaurant had.

Het verhaal van mijn intuïtie: Lieve Elke, doe datgene waar je zoveel voor voelt, ook al is het helemaal niet logisch. Je moet dit doen zodat het pad dat voor je ligt zich kan ontvouwen.

Gek op Facebook

Mijn verhaal: Toen ik later in mijn burn-out belandde, ging ik mijn kennis toepassen voor mijn blog. Ik gaf nooit een euro uit aan marketing en bouwde in enkele maanden tijd een fanbasis op van +1000 volgers op de Facebookpagina van Mamaladylicious. Hoe opgebrand ik ook was, ik bleef getriggerd door die hele online marketing rond mijn eigen blog. Louter voor mijn plezier en omdat mijn gevoel me dat vertelde. En dat terwijl ik overal hoorde zeggen dat het kijken naar een scherm zo vermoeiend was. Ik probeerde mijn online tijd te doseren, maar kreeg vreemd genoeg heel veel energie van achter mijn pc “mijn ding” te doen.

Het verhaal van mijn intuïtie: Lieve Elke, uiteraard heb je een succesvolle blog en Facebookpagina! Voor het eerst in je leven doe je dingen met je buik in plaats van met je hoofd! Bravo!

Het laatste puzzelstukje

Mijn verhaal: In een later stadium van mijn burn-out ontdekte ik hoeveel invloed voeding had op mijn herstel. Dit kwam niet op mijn schoot gevallen, hoewel mijn buikgevoel me voortdurend vertelde dat er iets mis was met mijn eetpatroon. De psychiater waar ik toen bij in therapie was wimpelde dit af maar gelukkig bleef ik vertrouwen op mijn gevoel en vond ik heel veel verklaringen voor mijn opgebrand gevoel en traag herstel. Ik besefte dat ik een nieuwe invalshoek voor burn-out had gevonden en hoewel ik op dat ogenblik te ziek was om al concrete plannen te hebben, begon ik mezelf heel erg te verdiepen in die materie. Ik begon er ook over te bloggen en legde de voorbije maanden een immense bibliotheek aan van zelfontwikkelde recepten volgens het voedingsprincipe dat ik zelf uitdokterde om sneller uit mijn burn-out te komen. Ik fotografeerde werkelijk iedere maaltijd die ik maakte en begon dit te delen op Instagram.

Het verhaal van mijn intuïtie: Lieve Elke, vanuit je buik ondernemen creëert flow. Je vindt de kracht om tijdens die burn-out de meest levensingrijpende dingen te doen net omdat alles kan en mag. Omdat je in overgave durft te gaan en omdat je voelt hoe belangrijk het is om jouw hart te volgen. Je staat voor je eigen waarden en inspireert de wereld rondom jou.

Het nieuwe netwerken

Mijn verhaal: De Facebookgroep “Burn-Out Vlaanderen” die ik in het beginstadium van mijn burn-out had opgericht was eveneens zo’n ingeving out of the blue. Het is voor mij een plek geworden waar ik zoveel gelijkgestemden ontmoet en waar ik me onbewust begon te profileren als voedingsexpert bij burn-out. Ik bleef altijd mijn eigen verhaal en ervaring delen omdat die drang naar authenticiteit groter was dan ooit. Het werd samen met mijn nieuw voedingspatroon mijn genezing.

Het verhaal van mijn intuïtie: Lieve Elke, je bedenkt jezelf dat een digitale groep voor burn-outers niet alleen een behoefte opvult voor jou, maar ook voor honderden anderen. Een minuut later ga je over in actie. En dat is waar het om gaat: niet blijven hangen in gedachten maar doen. Daarin schuilt succes. Kijk maar, die Facebookgroep is op enkele maanden tijd uitgegroeid tot een netwerk van meer dan 1000 leden.

Een einde is ook een begin

Mijn werkgever besliste na 8 maanden burn-out om mijn ontslag te geven. In eerste instantie was ik werkelijk in shock. Ik was teleurgesteld en voelde me verraden. Tegelijk was ik ook ergens opgelucht want het leek alsof er nu ruimte kwam voor al datgene dat ik de voorbije maanden intuïtief had uitgebouwd. Eindelijk kon ik vol overgave in het leven stappen waar mijn intuïtie me al maandenlang in had begeleid. Dit is het begin van mijn ondernemersdroom. F*uck it, ik doe het gewoon! Ik verzoen mijn interesse voor innovatie en nieuwe media met mijn ontdekkingen en passie voor voeding. En de rode draad? Schrijven, sharen, authentiek zijn, mezelf zijn. Als het universum al bestaat, heeft het me zeker geholpen om mijn pad te volgen.

Mijn conclusie: Moraal van het verhaal? Hoe gek is het niet dat mijn intuïtie me al jarenlang warm maakte voor dingen die mijn hoofd niet zag. Daardoor ging ik er nooit in door en bleef ik onrustig. Nu begrijp ik dat alle individuele stappen die ik heb gezet allemaal tot hetzelfde doel leiden en dat het gewoon klopt. Dat zesde zintuig bestaat dus echt!

 

Comment Section

0 reacties op “Bestaat het zesde zintuig dan toch?

Plaats een reactie
background: rgba(255, 255, 255, 0.73);
Phoenix WebsitePhoenix Website