Gratis E-book: verdubbel jouw energie in 30 dagen
verdubbel jouw energieDownload nu

Gratis E-book: Verdubbel jouw Energie in 30 Dagen

Hoe je in 30 dagen tijd jouw energie verdubbelt door het veranderen van 1 simpele eetgewoonte.

Page content

article content

Bloemkoolpizza maken – zo maak je jouw pizza koolhydraatarm, vezelrijk én gezond

Bloemkoolpizza is één van de favoriete “gezinsgerechten” uit de EnergieKeuken. Het heeft ontzettend veel voordelen om je klassieke pizza te vervangen door deze en het is bovendien helemaal niet moeilijk en ook niet veel werk. 

Wie is er nu niet verzot op pizza’s? Ze hebben alleen het nadeel dat ze niet zo gezond zijn, vooral de bodem die gemaakt is van witte bloem is niet voedzaam, bevat veel gluten en maakt (yes indeed!) dik… Hoog tijd om jouw favoriete pizza een beetje te pimpen op basis van dit receptje!

Waarom is bloemkoolpizza zo gezond?

Dat we met z’n allen te weinig groenten eten vertel ik zo vaak, maar hoe zorg je dan dat er meer groenten op je bord belanden? Door maaltijden met pure groenten te maken onder andere, maar soms mag het ook net dat ietsje meer zijn. Bloemkool is één van mijn favoriete groenten en gebruik ik wekelijks meermaals in recepten. Omdat je het heel fijn kan malen, kan je er een soort van “meel” van maken.

Bloemkoolpizza is ultragezond omdat je een bodem zonder voedingswaarde vervangt door een enorme dosis groenten. Er zit namelijk 1 bloemkool in zo’n complete bodem! Het is ook heel geschikt wanneer je glutenvrij wil eten, als je op je koolhydraatinname let of als je ketogeen eet.

Recept: Bloemkoolpizza maken

Ik heb al geëxperimenteerd met verschillende bodems, maar deze is ongetwijfeld de lekkerste. Als de pizza net uit de oven komt is de bodem een beetje slap dus je laat best eerst wat afkoelen zodat die steviger wordt.

Ingrediënten voor 1 grote bodem (de grootte van 1 ovenplaat)

  • 1 bloemkool (ongeveer 400 gram)
  • 150 gram parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 2 el gemalen vlozaad
  • 1 el oregano
  • snuif Himalayazout

Ingrediënten om te beleggen in deze pizza

  • 6 sneetjes gezouten ham
  • 3 sneden gekookte ham
  • handvol groene olijven met look
  • Enkele blokjes geitenkaas
  • Voor de saus: 4 el tomatenpuree met 4 el water + beetje zout

Bereiding van de bloemkoolpizza

  1. Doe de bloemkoolroosjes in een foodprocessor en maal fijn (als je geen foodprocessor hebt, kan je ook een rasp gebruiken).
  2. Voeg de parmezaan, eieren, gemalen vlozaad, 1 el oregano en een snuif zout toe en blend tot een smeuïg geheel.
  3. Neem een met bakpapier bekleedde bakplaat en maak je handen nat. Verspreid het “deeg” met je handen over de ganse bakplaat tot je een mooi vlak geheel hebt.
  4. Verwarm de oven op 230 graden en bak de bodem gedurende ongeveer 15 minuten voor.
  5. Bestrijk vervolgens met de tomatensaus (tomatenpuree + water) en beleg met de overige ingrediënten.
  6. Zet nu nog eens 10 minuten in de oven.
  7. Haal uit en laat even afkoelen voor het aansnijden.

De vegetarische versie van deze pizza vind je in mijn boek “Geluk in je Buik met de EnergieKeuken.”

bloemkoolpizza maken

 

 

Over de EnergieKeuken

Geluk in je buik

In de EnergieKeuken zijn al onze recepten glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Als energie- en darmexpert ontwikkel ik al mijn recepten met het idee om je darmklimaat te boosten en je energiepeil te verhogen. Als onze beste recepten zijn gebundeld in het kookboek “Geluk in je Buik met de EnergieKeuken”. Bestel het hier!

Comment Section

0 reacties op “Bloemkoolpizza maken – zo maak je jouw pizza koolhydraatarm, vezelrijk én gezond

Plaats een reactie




background: rgba(255, 255, 255, 0.73);
Phoenix WebsitePhoenix Website