Terug leren voelen met holistic pulsing
24 februari 2017 

Terug leren voelen met holistic pulsing

Ik herinner me het gevoel alsof het gisteren was. Toen ik besefte dat ik burned-out was, had dat vooral te maken met een verwarde geest in een levenloos lichaam. Ik wist niet meer wie ik was. Ik was de voeling met mezelf compleet kwijt geraakt. De zoektocht naar voelen wat IK in dit leven wil was woelig maar zo rijk. Dat ik nu 100% vanuit mijn buikgevoel leef, staat dan ook in schril contrast met pakweg een jaar geleden. Maar hoe doe je dat nu in godsnaam: terug voelen?! Ik ontdekte een heel aangename methode om te leren voelen: holistic pulsing

Je MAG er ZIJN

Het klinkt gek maar jezelf niet voelen heeft veel te maken met jezelf wegcijferen. Je laat jezelf niet toe om te voelen. Alles wat je doet gebeurt op automatisch piloot. Sommige mensen kunnen hun ganse leven doorrazen vanuit het hoofd en ondervinden daarbij weinig hinder. Anderen worden lichamelijk op een gegeven moment verplicht om tot stilstand te komen. Een burn-out helpt je daar letterlijk bij. Je kan niet anders dan beginnen met voelen. Zolang je hier tegen vecht, vecht je eigenlijk tegen de burn-out. De weg naar mijn innerlijk stem begon bij het idee dat ik er mag zijn. Gewoon zijn.

Voelen met ons reptielenbrein?

Was het maar zo simpel hé? Maar dat is het voor velen niet. Het proces dat nodig is om te aanvaarden dat je er MAG zijn verloopt niet voor iedereen van een leien dakje. Gelukkig zijn er momenteel veel missie-ondernemers die via coaching, therapie en andere technieken jou helpen om die mentale klik te maken. En dat is schitterend! Maar wat velen zijn vergeten is dat burn-out een reactie is van het reptielenbrein. Het reptiel in jezelf reageert continue op stress en dan heeft het maar weinig zin om op het cognitieve brein (vanuit het weten) te werken. Het is veel logischer om eerst te werken aan dat reptielenbrein wat zich voortdurend in stressmodus bevindt.

En dat kan door een gevoel van geborgenheid en veiligheid te creëren, een gevoel dat ons terugbrengt naar de tijd in mama’s buik :) Wat mama’s buik hiermee te maken heeft? Nu ja, alles en niets. In mama’s buik voelden we geborgenheid en waren we naar binnen gekeerd. Daarenboven werden we gewiegd. Moeders wiegen hun pasgeboren kinderen omdat dit heel herkenbaar is voor baby’s en rust brengt in het reptielenbrein. Het reptielenbrein wil dus eigenlijk back to basics. Gezonde en pure voeding en voldoende rust en beweging.  Wat die beweging betreft ontdekte ik een fantastisch revolutionaire techniek: holistic pulsing.

Holistic Pulsing: dé therapie om terug te voelen

Holistic Pulsing is een zachte en diepgaande vorm van lichaamswerk waarbij je, gekleed op een massagetafel, ritmisch wordt gewiegd en in beweging wordt gebracht. Er wordt op een zachte manier ruimte gemaakt voor bewustwording, voelen en beweging in blokkades. Het is een holistische therapie die heel ontspannend is en positief inwerkt op het zelf-genezend vermogen van ons lichaam.

Door de zachtheid gaat je lijf niet in weerstand. Het voelt heel veilig en vertrouwd aan, terug naar jouw oerritme, het gevoel van in utero. De constante wiegbewegingen brengen het reptielenbrein tot rust. Door dit gevoel van veiligheid kan je lijf diep ontspannen en hoeft het niet meer in fight-, flight- of freezemodus te gaan. Daardoor kan je terug verbinding maken met jezelf, voelen wat jij nodig hebt en jouw innerlijke kracht ontdekken. Bekijk hieronder het filmpje!

Door de zachte aanraking word je lijf geraakt, directer en dieper dan met 1000 woorden. Luister naar je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen.

Holistic pulsing leren kennen: every body has a story

Je kan via Holistic Pulsing op ontdekkingsreis gaan en terug de taal van jouw lichaam leren. Dit is eigenlijk de eerste logische stap, alvorens vanuit ons hoofd te werken aan onszelf. Caroline Steensels is erkend therapeut en ontwikkelde een speciaal burn-out traject, genaamd “Every body has a story”. Los van een reeks kan je Holistic Pulsing ook boeken als een manier van diepe ontspanning. Een uur aandacht en tijd voor jezelf in de rustgevende omgeving van Mola Movado.

Omdat een ervaring zoveel meer vertelt organiseert Caroline van Mola Movado op geregelde tijdstippen een taste en feel. Schrijf je in op haar nieuwsbrief om op de hoogte te blijven (onderaan de homepagina) op www.molamovado.be of mail haar voor een kennismaking op info@molamovado.be

DCIM129GOPRO

caroline-steensels

 

 

 

 

Over de schrijver
Elke Vermeire is een orthomoleculaire natuurvoedingsdeskundige die zich gespecialiseerd heeft in eigentijdse gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, darmproblematiek, suikerverslaving, overgewicht en lifestyleziektes als diabetes. Ze is auteur van het boek "Geluk in je Buik", richtte haar eigen glutenvrije bakkerij Bite and Boost op (waar ze spirulina granola en - crackers produceert) en ontwikkelt online voedingsprogramma's om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een betere gezondheid.
Leen Pairon
Door

Leen Pairon

op 24 February 2017

Lijkt me heel ontspannend als ik het filmpje zo zie. Ik kende het niet, maar ben er nu wel benieuwd naar.

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down
Phoenix WebsitePhoenix Website