arrow_drop_up arrow_drop_down
30 maart 2018 

De band met je kind versterken? Hoe kinderen energie voelen en hoe je spiritueel de band herstelt.

Hilde kreeg een paar jaar terug te kampen met spanningen thuis. Haar dochter Emma van tien werd van de ene naar de andere therapeut gestuurd, maar niets kon het gedrag van het kind verklaren. Tot Hilde besloot om in zichzelf te keren en daar het antwoord te zoeken. De band met je kind versterken doe je vaak niet op gedragsmatig vlak. Wel door je bewust te worden van de energie die jouw kind oppikt en hoe het daarop reageert. Het proces dat toen volgde is ongelooflijk! Hilde getuigt.

De band met je kind versterken: de aanleiding

de band met je kind versterkenToen mijn dochter Emma naar de lagere school ging, kreeg ze te maken met pestgedrag.  Ze voelde zich hierdoor niet goed in haar vel. Doordat mijn huwelijk op z’n einde liep waren er voelbare spanningen thuis.

We liepen van de ene therapeut naar de andere, lieten testen op autisme en ADHD maar we boekten eigenlijk nergens merkbare vooruitgang. De testen waren bovendien negatief.

Op datzelfde moment zat ikzelf eigenlijk middenin een crisis. Allerhande grote levensvragen kwamen op mijn pad. Wie was ik eigenlijk?  Wat kwam ik hier doen?  Welke zin had mijn leven?  Ik wist heel goed wat ik niet meer wilde, maar wat dan wel?

Wat ik destijds niet doorhad, is dat Emma mijn gedrag thuis spiegelde.  Het wordt wel vaker gezegd dat kinderen spiegels zijn, maar ik kon haar gedrag niet vertalen.

Net op dat moment kwam er een dolfijnenreis op mijn pad.  Diep vanbinnen wist ik: dit is iets wat ik met Emma moet doen!  Ze heeft namelijk altijd iets gehad met dieren. Ik wist bovendien dat dolfijnen krachtige en spirituele wezens zijn die transformatieprocessen kunnen op gang brengen.

De band met je kind versterken via dolfijnen

De beslissing was gevallen : we zouden samen gaan snorkelen met wilde dolfijnen.

de band met je kind versterkenHet was augustus 2015. Emma was toen 10 jaar. Bij aankomst in Egypte kreeg ik een een paniekaanval. Waar was ik in godsnaam aan begonnen? Het was bloedheet en Emma was moe en misselijk waardoor ik me schuldig voelde.  Had ik haar niet in iets betrokken wat misschien toch niet goed voor haar was?  Mijn vertrouwen in het Universum was toen nog niet zo groot als nu. Maar we konden niet meer terug dus ik wilde er gewoon het beste van maken en liet vanaf dat moment gewoon alles op ons afkomen.

Een bedreigende transformatie

Na enkele dagen te vertoeven in het Sataya rif met de wilde dolfijnen, begon ik meer en meer te voelen.  Er kwam veel verdriet los, ik voelde me welkom, begrepen, gezien en erkend tussen die vrolijk spelende waterwezens.  Ik voelde me meer en meer in mijn element daar, maar wat ik niet meteen door had, was dat mijn “transformatie” als een bedreiging voelde voor Emma.

Dit werd héél duidelijk tijdens één van onze snorkelpartijen.  Op een ochtend kwamen de dolfijnen zéér dicht bij onze boot.  Dus besloten we om meteen onze vinnen en snorkels boven te halen en het water in te gaan. Emma zwom steeds samen met mij. Wat mij toen opviel, was dat zij mij afremde in het water. Ze hield me tegen, terwijl ik de roep van de dolfijnen zéér sterk voelde en ik wilde gewoon vooruit.  Het voelde alsof ze mij bewust afhield van mijn groei en van mijn evolutie.  Zij voelde dat ik vooruit wou, dat ik wilde groeien, een nieuwe richting in mijn leven wilde. Ik koos voor verandering.

De dolfijnen als spiegels

Omdat de dolfijnen te ver weg zwommen, werden we opgepikt door onze Zodiac.  Daar kon ik mijn tranen niet meer inhouden. Ik was doodop, gefrustreerd, moe gestreden in het water.  Toen kwamen er terug enkele dolfijnen tevoorschijn en de begeleidster van de reis raadde me aan om alleen terug in het water te gaan.  Wat er toen gebeurde, heeft me diep geraakt en veranderd.  Ik werd vergezeld door een mama dolfijn met haar baby. Ze bleven lange tijd rond mij zwemmen om me te tonen en te laten voelen dat het OK was. Dat alles goed komt.  Ze toonde me dat het goed is om Emma op haar eigen manier te laten wennen aan een ‘nieuwe’ mama, met alle verzet, angst en frustratie dat dit met zich meebrengt.

zwemmen met dolfijnen

De band met je kind versterken doe je door er SAMEN door te gaan

De volgende dag kreeg Emma een woede-uitbarsting. Ze huilde en schreeuwde: “ik wil mijn oude mama terug, ik wil dat jij terug wordt zoals voorheen!” Ik heb haar toen liefdevol gezegd dat die ‘nieuwe’ mama nog veel beter voor haar kan zorgen en dat die haar veel liever en beter kan zien dan de ‘oude’ mama.

Emma was gewoon bang om haar vertrouwde mama kwijt te geraken.  Voor gevoelige kinderen is het soms moeilijk om je mama of papa te zien transformeren. En toch was het exact dat wat ook zij nodig had.  Daarom is het belangrijk om hen gerust te stellen, en hen te betrekken in je proces. Door daar open en eerlijk over te communiceren krijgt het kind een verklaring voor de veranderende energie die het waarneemt.

Het heeft voor Emma en mij in elk geval veel in gang gezet en onze band is enorm versterkt sindsdien. Zij heeft zelf die week nog heel veel dolfijntjes rond haar gehad in het water, iets wat haar proces heeft ondersteund. Voor mij blijven het wonderlijke lichtwezens die heel wat kunnen betekenen in onze bewustzijnsevolutie hier in het Aardse Leven.

Het proces dat Hilde met haar dochter heeft doorstaan, toont aan dat het vaak gaat om het leren begrijpen van wat er aan de basis ligt van moeilijk gedrag bij kinderen. Kinderen staan enorm in contact met hun gevoel en intuïtie. Net als dolfijnen. Gevoelige kinderen voelen haarscherp aan als er thuis turbulenties zijn of als mama en papa niet goed in hun vel zitten. Het is heel krachtig hoe Hilde haar dochter betrok in haar eigen transformatieproces. Door jezelf te helen kan je namelijk ook de band met je kind versterken.

de band met je kind versterken

 

Wil je zelf ook eens ervaren hoe het is om met wilde dolfijnen te zwemmen?

de band met je kind versterken

Elke Dag Energie reist mee naar de dolfijnen om zelf de spirituele kracht van deze wezens te ervaren! Binnenkort een uitgebreide reportage, maar misschien wil je liever gewoon zelf mee?
Secret Soul organiseert enkele keren per jaar een 8-daagse herbronningsweek tussen de dolfijnen. We vertrekken samen naar het magische Sataya Dolphin Reef in de Rode Zee (Egypte). Daar verblijven we een hele week op een comfortabele safariboot met lekker eten, een attente crew, rondom ons de prachtige fauna en flora van het 5km lange koraalrif én de dolfijnen. Secret Soul maakt programma’s per reis, met o.a. meditaties, relaxaties, massages, zuiveringskuren, yoga, voetreflexmassage, coaching à la carte…. Uit ervaring kan ik je zeggen dat je als herboren terug naar huis keert. Een aanrader voor die zieltjes onder ons die zichzelf een mooie bewustzijnsverruiming cadeau willen doen. Afreisdata worden aangekondigd op de website én Facebookpagina van Secret Soul. Heb je graag nog meer informatie of wil je graag een persoonlijk gesprek hierover, spring dan gerust eens binnen of geef me een belletje.”

Ben jij ook op zoek naar je innerlijke zelf? Wil jij dichter bij jouw kern komen?
Dan neemt Secret Soul jou graag mee op een innerlijke reis, een dolfijn geschenk!

Het is geen geheim dat de energie van dolfijnen voor heel wat beweging in jouw bewustzijn zorgt. Hierdoor zal persoonlijke groei zich manifesteren. Jouw proces wordt ondersteund door een ervaren team van gezondheidsconsulenten/stagiairs. Zij zorgen voor begeleide meditaties/relaxaties, voetreflexbehandeling, massages, yoga, bachbloesemconsult en indien gewenst, gespreksbegeleiding. We logeren op het comfortabele yacht Sea Soul in het Sataya Rif in de Rode Zee (Egypte). Je kan er vrij snorkelen tussen wilde dolfijnen in hun eigen omgeving onder begeleiding van professionele snorkelinstructeurs.

Prijs all-in : 1600 euro *
*alles inbegrepen behalve visum (28€), fooi bemanning (30€) en alcoholische dranken

Inschrijvingen :info@secretsoul.be
Voor meer info :www.secretsoul.be of bel 0474/84 56 13
Data reizen :22 – 29 april 2018 (VOLZET)
19 – 26 november 2018
Over de schrijver
Elke Vermeire is een orthomoleculaire natuurvoedingsdeskundige die zich gespecialiseerd heeft in eigentijdse gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, darmproblematiek, suikerverslaving, overgewicht en lifestyleziektes als diabetes. Ze is auteur van het boek "Geluk in je Buik", richtte haar eigen glutenvrije bakkerij Bite and Boost op (waar ze spirulina granola en - crackers produceert) en ontwikkelt online voedingsprogramma's om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een betere gezondheid.
Website <:authorgoogleplus>
Cindy
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website