Gratis E-book: verdubbel jouw energie in 30 dagen
verdubbel jouw energieDownload nu

Gratis E-book: Verdubbel jouw Energie in 30 Dagen

Hoe je in 30 dagen tijd jouw energie verdubbelt door het veranderen van 1 simpele eetgewoonte.

Page content

article content

De valkuil van passie – jouw interne en externe missie leven

De valkuil van passie. Katrin, mijn coach, vertelde me er enkele maanden geleden voor het eerst over. Ik was net overeind geklauterd uit die burn-out en was zo enthousiast omdat ik eindelijk mijn missie leefde. Eentje waar de wereld beter van moet worden. Mijn externe missie dus. Maar had ik eigenlijk al eens nagedacht over mijn interne missie? En over de balans tussen beide? Jawel, passie kent ook valkuilen. Dus, enthousiaste wereldverbeteraars daar buiten: lees zeker verder!

 

De valkuil van passie : onze missie leven

Als we onze missie, datgene waarvoor we hier rond lopen op deze aarde, werkelijk vinden, is dat fantastisch! Het geeft ons energie, enthousiasme, we hebben het gevoel dat we leven en dat we de hele wereld aankunnen. Daar zit inderdaad een valkuil in, ik noem het de valkuil van passie.

Katrin deelt het concept ‘missie’ op in een externe missie en een interne missie.

Jouw externe missie

Je externe missie is datgene wat je in de wereld zet, waar je de wereld mee helpt. Mijn externe missie is: “Ik wil anderen inspireren en motiveren om de meest energieke versie van zichzelf in de wereld te zetten”.  Met zo’n omvangrijke missie kan je dag en nacht bezig zijn. Je kan altijd meer doen. Altijd proberen om  nog meer mensen te bereiken met jouw missie… Je vertelt deze missie online en offline. Altijd en overal. De hele wereld mag dit weten. Het risico op burn-out wordt groot omdat je al jouw energie in het leven van die missie stopt. Daar schuilt dus de valkuil van passie.

Jouw interne missie

Daarom halen we het concept ‘interne missie’ erbij. Je interne missie is wat je jezelf belooft, je zelfzorg. Mijn interne missie is: “Ik blijf ten allen tijde dicht bij mezelf en wat me gelukkig maakt”. Je kan het een soort van afspraak met jezelf noemen. Katrin leerde me hoe ik dit concreet kan maken, want deze interne missie is nogal ontastbaar op het eerste zicht. Je kan een lijstje maken van 30 leuke dingen, jouw energizers. Hierop kan staan: een boek lezen, uit eten gaan met mijn man, wandelen, met mijn kinderen spelen, siësta doen, een lekker warm bad nemen,… En door ‘nee’ te zeggen, heel veel ‘nee’ zeggen…

Deze interne missie houdt je in balans en zorgt voor het o zo belangrijke evenwicht. Hierdoor ben je beter in staat je externe missie in de wereld te zetten, zodat duurzaam werken/ondernemen mogelijk wordt én fun blijft! Als je je externe missie leeft, zorgt dit ervoor dat je gelukkig bent, dat je gaat stralen, je interne missie wordt gevoed en je komt in een positieve vicieuze cirkel!

 

De valkuil van passie doorbreken: een constante oefening

Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt hoe je de valkuil van passie kan doorbreken, heb je altijd iets om naar terug te grijpen. Want het blijft een constante oefening. Wanneer je externe missie zo brandend is, heb je gauw de neiging de interne missie aan de kant te schuiven. Wie goed naar zijn of haar lichaam luistert, zal dan snel op het matje geroepen worden. Want je hebt beide missies echt nodig om je energiek te voelen. Alleen is het niet zo vanzelfsprekend om dit helder en transparant te krijgen. Ik deed beroep op loopbaanbegeleiding  om mijn missie helder te krijgen en op verdere coaching om deze in de wereld te zetten. Terwijl ik vroeger overal “ja” op neigde te zeggen, is mijn antwoord nu steevast “ik bekijk het even en koppel later terug”. Net omdat ik eerst wil uitklaren of het wel strookt met mijn interne en externe missie.

Zelf ook aan de slag met jouw missie?

Bekijk dan het programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’. Dit programma komt in aanmerking voor loopbaancheques. Hierdoor krijg je 8 u coaching voor €80. Vraag een gratis telefonisch kennismakingsgesprek aan met een Passion for Work-coach in je buurt.

 

de valkuil van passie

 

Katrin van de Water richtte in 2006 Passion for Work op. Ze begeleidde met haar team al meer dan tweeduizend mensen naar een job met passie. Tegenwoordig is ze ook onze experte als het gaat over de rol van carrière op jouw energiepeil.

 

Comment Section

2 reacties op “De valkuil van passie – jouw interne en externe missie leven


Door Kristine op 5 augustus 2017

Dank je, dit verwoordt kort en krachtig wat ik nodig heb om niet steeds opnieuw mezelf te verliezen in de externe missie. Groetjes


Door mabel op 15 augustus 2017

Geef de oplossing van deze som in cijfers: negen + vijf

Plaats een reactie
Phoenix WebsitePhoenix Website