arrow_drop_up arrow_drop_down
14 december 2016 

Eirol van geitenkaas en zalm

Het idee dat elke dag een eitje eten ongezond is voor de lever is achterhaald. Een ei bevat namelijk zoveel voedingsstoffen dat het zelfs een prima start van de dag is. Het zorgt ervoor dat je verzadigd bent en dat je tussendoor geen dipjes krijgt. De zeesla bij dit gerecht zorgt voor extra natrium, wat dan weer een herstellende werking heeft voor de bijnieren. Een ideaal ontbijtje dus voor uitgeputte mensen! Wist je trouwens dat geitenkaas veel minder lactose bevat dan gewone kaas? Hier een recept voor een heerlijke eirol.

Eirol van geitenkaas en zalm

Ingrediënten

 • 3 eieren
 • 1 grote lepel smeerbare geitenkaas
 • toefje zeesla
 • 4 schijfjes gerookte zalm
 • peper
 • 1 el sesamzaad

Zo maak je het

 1. Eirol van geitenkaas en zalmKlop de eieren los en meng hierdoor de geitenkaas. De kaas hoeft niet helemaal glad te zijn.
 2. Zet een koekenpan op het vuur waar je wat kokosolie of olijfolie in doet. Pak een pan die groot genoeg is zodat je straks een rol kan maken.
 3. Bak van het ei-geitenkaasmengsel een omelet. Kruid af met peper (geen zout want de zeesla en geitenkaas smaken al zout genoeg).
 4. Doe de omelet op een groot bord en beleg met de gerookte zalm en de zeesla.`
 5. Rol de omelet op en snijd ze in twee. Strooi er nu het sesamzaad over.

TIP: Ideaal ook als eiwitrijk tussendoortje (als je de rol in kleine schijfjes verdeelt).

Over de schrijver
Elke Vermeire is een orthomoleculaire natuurvoedingsdeskundige die zich gespecialiseerd heeft in eigentijdse gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, darmproblematiek, suikerverslaving, overgewicht en lifestyleziektes als diabetes. Ze is auteur van het boek "Geluk in je Buik", richtte haar eigen glutenvrije bakkerij Bite and Boost op (waar ze spirulina granola en - crackers produceert) en ontwikkelt online voedingsprogramma's om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een betere gezondheid.
Jude

Door

Jude

op 20 May 2017

Hallo Elke, zeesla? Is dat het zelfde als zeewier maar dan in 'verse' vorm?

Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website