Dit is wat energetisch lichaamswerk deed met mij!
20 december 2017 

Dit is wat energetisch lichaamswerk deed met mij!

Ik bibber van de kou. Het effect van de sessie energetisch lichaamswerk zindert na in elke vezel van mijn lijf. Hilde, die energetisch lichaamswerk beoefent, vertelt me geruststellend dat het OK is om te klappertanden en dergelijke fysieke gewaarwordingen te hebben. “Er moest duidelijk nog shit uit.”, zegt ze met een glimlach.

Waarom ik met energie wil werken?

Het spreekt voor zich dat ik bijzonder geïnteresseerd ben in energie. Anders had ik niet deze blog “Elke Dag Energie” opgericht. Maar dit soort energie heb ik bewust lang voor me uitgeschoven. Ik voelde me lange tijd veilig bij de meest tastbare vormen van energie. Zoals voedsel bijvoorbeeld. Het begon me echter steeds meer te dagen dat ik ook aan de slag moest met andere energieën. Ik transformeerde op korte tijd door anders te eten en bewuster te leven. En ook mijn spirit kon niet achterblijven. Ik krijg steeds duidelijkere boodschappen van mijn innerlijke stem die nog meer gehoord wil worden. Dus ik vraag aan Hilde om met haar busje tot bij mij te komen. Hilde heeft haar busje omgebouwd tot een gezellige praktijkruimte waarmee ze op verplaatsing energetische sessies doet. Ik heb geen verwachtingen en besluit me over te geven.

energetisch lichaamswerk

Energetisch lichaamswerk in de praktijk

energetisch lichaamswerkHilde blogt al een tijdje voor Elke Dag Energie, dus ik wist in theorie heel goed wat het is. Nu was het tijd om de praktijk te leren kennen. Ik vertel enthousiast tegen Hilde dat ik in een heus transformatieproces zit. Een proces van overgave en vertrouwen. Dat er echter nog blokkades zijn is iets waar ik me bewust van ben. Ondanks mijn heel gezonde levensstijl blijf ik een zwak hebben voor suiker. Vooral daarop voel ik dat er een antwoord mag komen. Hoewel energetisch lichaamswerk een natuurlijk intuïtief proces is, neemt Hilde mijn intentie mee.

Diepe pijnen en blokkades

Hilde begint aan mijn rug. Mijn veilige en favoriete plek. Ze geeft me algauw aan dat ze daar niet moet zijn, dat het mijn voorkant is die haar uitnodigt. En dan pas begint inderdaad het echte energetische lichaamswerk. Mijn nek zit geblokkeerd. Ondanks het blindelings volgen van mijn hart, blijf ik nog te vaak in mijn hoofd zitten. “Een zeer eigentijds fenomeen”, beweert Hilde. Het is één van de meest voorkomende geblokkeerde plekken omdat deze wereld massaal vanuit ratio leeft. Ik word dus uitgenodigd om nog meer in te tunen en dichter bij mezelf te komen.

In mijn buikstreek wordt het pas helemaal feest voor de energieën. Hilde begint spontaan te boeren wanneer ze mijn buikstreek behandelt. Er zit namelijk veel geblokkeerd in mijn buik en naar eigen zeggen boert zij de geblokkeerde energie er onbewust uit. Ze kiest bepaalde drukpunten waar ze haar handen ophoudt en vertelt af en toe luidop welke boodschap ze doorkrijgt. Op bepaalde momenten doet het zoveel pijn dat ik verkramp. Me overgeven aan de pijn lukt me niet.

energetisch lichaamswerkLeegtes benoemen

Hilde heeft een zeer belangrijke boodschap. “Elke, het wordt tijd om jezelf eens écht te tonen zoals je werkelijk bent.” Mijn spontane reactie was natuurlijk dat ik dat al doe. Maar de boodschap beoogde mijn spirituele zijde die ik de laatste tijd sterk ontwikkel maar nog voorzichtig verborgen hou voor de buitenwereld. Uit angst voor reacties van ongeloof, om veroordeeld te worden en niet serieus genomen te worden. Hilde bevestigt me dat het nochtans mijn taak is om volledig in deze spirituele kracht te gaan staan.

Ze heeft ook het antwoord op mijn intentie. Wanneer verlang je naar zoet? Welke leegte moet dit opvullen? Ik kan me schijnbaar onvoldoende diep verbinden met mijn omgeving. Nog meer in contact komen met mijn diepere kern, zal mij automatisch meer verbinden met mijn omgeving. Hilde geeft aan dat er iets groots wacht. Een missie. “En deze is veel grootser dan wat je nu al doet.”. Ik weet exact wat ze bedoelt. Ik voel de laatste tijd heel sterk dat er iets groots aan het gebeuren is. Mijn hoofd geeft me nog niet altijd de toestemming om mijn grootse missie te leven en te omarmen. De onveiligheid die ik voel verklaart mijn leegte.

Ijskoude energieën

Van zodra ik me overgeef aan de sessie, wordt mijn lichaam compleet omringd door een ijskoude energie. “Alsof ik ben ingebalsemd met Viks”, zeg ik al lachend. Het gevoel wordt, naarmate de sessie vordert, alleen maar erger. Hilde nodigt me uit om me over te geven aan deze energie. Mijn lichaam heeft behoefte om te bibberen. Ik heb duizend en één vragen want mijn verstand kan het maar moeilijk vatten. Ongelooflijk hoe onze spirit verbonden is met ons lichaam en hoeveel er zich op onbewust niveau afspeelt.

“Was je eenzaam als kind?” Hilde krijgt een beeld van me door uit mijn kindertijd. “Ik was inderdaad eenzaam. Ik hoorde nergens bij.” Hilde knikt. “Heel typisch voor hoogsensitieve kinderen. Die voelen van alles wat anderen niet zien of voelen waardoor ze zich erg alleen voelen.” Inderdaad. Dat bevestigt exact hoe ik mijn kindertijd heb beleefd. En ook nu ben ik het liefste alleen omdat ik dan het dichtste bij mezelf kan blijven.

Uit je hoofd

Tijdens de sessie heb ik zoveel vragen omdat energetisch lichaamswerk iets is wat niet gebeurt op rationeel niveau. Hilde maant me voortdurend aan om te stoppen met vragen stellen. Begrijpen is namelijk niet belangrijk. Wel het voelen. En openstaan voor dat voelen. Ik word me bewust hoe vaak ik inderdaad in mijn hoofd zit. De drang om het te begrijpen is daar het beste voorbeeld van. Bij lichaamswerk is het net de bedoeling om alles gewoon te laten zijn. Zonder dat je jou daarbij vragen dient te stellen.

Hilde moet lachen wanneer ik herhaal dat ik nochtans al zo in overgave leef. “Wellicht is dat zo, in vergelijking met vroeger en in vergelijking met 95% van de bevolking.” Toch heeft deze sessie me laten stilstaan en letterlijk laten voelen dat ik klaar ben voor complete overgave. Nu geef ik over op bewust niveau. In de volgend stap wil ik me leren overgeven op onbewust niveau zodat het ook correspondeert met mijn lichaam. Ik vermoed dus dat ik Hilde nog enkele keren zal uitnodigen om met haar busje op mijn oprit te komen staan 😉

Ik heb een stukje gefilmd van de sessie energetisch lichaamswerk. Zo krijg je alvast een idee wat het inhoudt.

Meer info?

Raadpleeg de website van Hilde: www.eqilibrium.eu

Over de schrijver
Elke Vermeire is een orthomoleculaire natuurvoedingsdeskundige die zich gespecialiseerd heeft in eigentijdse gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, darmproblematiek, suikerverslaving, overgewicht en lifestyleziektes als diabetes. Ze is auteur van het boek "Geluk in je Buik", richtte haar eigen glutenvrije bakkerij Bite and Boost op (waar ze spirulina granola en - crackers produceert) en ontwikkelt online voedingsprogramma's om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een betere gezondheid.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down
Phoenix WebsitePhoenix Website