Gratis E-book: verdubbel jouw energie in 30 dagen
verdubbel jouw energieDownload nu

Gratis E-book: Verdubbel jouw Energie in 30 Dagen

Hoe je in 30 dagen tijd jouw energie verdubbelt door het veranderen van 1 simpele eetgewoonte.

Page content

article content

Energie thee, jezelf energiek drinken zonder cafeïne

Je bent uitgeput dus je overleeft op koffie. Herkenbaar? Als jij verknocht bent aan cafeïnehoudende dranken, is dat omdat jouw lichaam schreeuwt om energie. En het gekke is dat cafeïne jou op de lange termijn helemaal niet de energie geeft die je nodig hebt. Sterker nog. Uit onderzoek bij mensen met uitputting blijkt dat cafeïne de bijnieren opjaagt, wat zorgt voor meer stresshormoon in het lichaam en op termijn nog meer uitputting veroorzaakt. Een vicieuze cirkel dus. Je lichaam voelt zich opgejaagd en vindt dan geen rust. Daarom zocht ik naar een alternatief voor mijn klanten zodat ze op een natuurlijke manier toch die boost kunnen krijgen waar ze naar op zoek zijn: de energie thee

Wat is energie thee?

Ik liet pure biologische thee samenstellen door een echte theesommelier (Puur Thee in Gent). Voor mensen die moe zijn is het belangrijk dat ze hun kopje koffie kunnen vervangen door iets wat even hartverwarmend is en ook op zijn minst het energiepeil doet stijgen. Het doel van energie thee is dus eveneens een energieboost krijgen, maar dan veel meer gedoseerd zodat je lijf niet wordt opgejaagd door de cafeïne in het bloed. De energie thee is dus een combinatie van theïne (wat veel zachter is dan cafeïne) en een unieke kruidenmengeling  die aansterkend en zuiverend werkt.

Kruiden voor energie thee

Theesommelier Martine stelde een heerlijke thee samen met een heel fris smaakpatroon, die tegelijk ook een herstellend en energetisch effect heeft op het lichaam. Ik bespreek met jou graag de kruiden die zorgen voor meer energie en die wij gebruikten voor onze energie thee:

energie thee

Groene thee en Matcha

Groene thee en Matcha worden het meest geprezen van alle theesoorten. Deze thee is namelijk zeer anti-oxiderend, rijk aan bitterstoffen voor het stimuleren van spijsverteringssappen en maakt ons door de aanwezige theïne alert.

Mate

Mate versterkt het immuunsysteem, helpt om het bloed te zuiveren en te ontgiften, het zenuwstelsel te versterken, veroudering tegen te gaan, vermoeidheid te bestrijden, de geest een oppepper te geven en de eetlust onder controle te houden. Het helpt eveneens bij het afvallen en tegen verzwakking, stress en slapeloosheid.

Zwarte thee

Zwarte thee werkt verwarmend, zowel psychisch als fysiek.

Witte thee

Witte thee heeft een geneeskrachtige werking. Het zijn de allereerste blaadjes van de theeplant. Witte thee gaat de aanmaak van vetcellen tegen en stimuleert de verwerking van vet door het lichaam, wat ideaal is bij het afslanken.

Kaasjeskruid

Dit kruid bevordert de spijsvertering, werkt genezend voor darm- en maagontsteking en is goed bij luchtwegeninfecties. Het werkt tevens mond- en keelontsmettend.

Heermoes

Heermoes is goed voor pezen en botten. Het stimuleert de aangroei en het herstel van bindweefsel. Ideaal voor de blaas en de nieren.

Paardenbloem

De paardenbloem verwijdert afvalstoffen uit ons lichaam. Daarom is het goed voor de gal en de nieren en werkt het bloedzuiverend.

Spirulina

energie thee

Spirulina is het meest eiwitrijke organisme ter wereld. Het is een groen-blauwe alg die ontgiftend werkt en zorgt voor herstel van het lichaam. Het wordt als supplement heel vaak voorgeschreven voor mensen met burn-out vanwege de vele aanwezige vitaminen en mineralen. Spirulina werkt schimmelwerend en anti-viraal. Het verbetert ook de cholesterol. Spirulina is ons favoriete ingrediënt, waar we ook spirulina crackers mee maken als gezonde en allergenenvrije broodvervanger.

Guarana

Guarana verbetert zowel onze geestelijke als onze fysieke prestaties. Het werkt vochtafdrijvend en helpt ons om melkzuur bij grote inspanningen uit het lichaam te zuiveren. Dit kruid is niet aanbevolen wanneer je bloedverdunners neemt.

energie thee

Is theïne gezond?

Deze vraag krijg ik geregeld wanneer mensen horen dat de energie thee naast kruiden ook theïne bevat. Theïne is echter vele malen zachter dan cafeïne. Het komt met andere woorden veel geleidelijker in het bloed waardoor de energieopbouw gestaag verloopt. Je krijgt geen energiepieken en kan dus een gedoseerde energieopbouw verwachten. Daardoor zal je ook geen plotse energiedips krijgen.

Sommige mensen reageren echter ook op theïne. Dit is eerder de uitzondering dan de regel, maar geen enkel lichaam is gelijk. Probeer altijd goed te voelen hoe jouw lichaam reageert op bepaalde stoffen.

energie thee

Hoe energie thee drinken

De energie thee van Elke Dag Energie smaakt fruitig, zacht en fris. Het is een thee die zelfs door niet-gevorderde theedrinkers erg wordt gesmaakt. In de herfst- en wintermaanden drink je hem als een warm kopje thee. Wie houdt van een zoete toets, kan zelf wat Steviadruppeltjes toevoegen (kies voor Stevia zodat je geen suikerpieken creëert, een stabiele bloedsuikerspiegel is cruciaal voor energiebehoud).

In de lente en zomer is de energie thee heerlijk als ijsthee. Je maakt een tweetal kopjes thee en lengt dit aan met ijskoud water. Ook hier kan je enkele Steviadruppeltjes aan toevoegen zodat het een gezonde soda wordt. Bewaar dit in de koelkast en drink tussendoor als verfrissende dorstlesser.

Energie thee kopen

De energie thee van Elke Dag Energie wordt exclusief gemaakt door Puur Thee. Puur Thee heeft een fysieke winkel in het centrum van Gent én een webshop waar je de losse thee kan bestellen. Klik hier voor meer info.

energie thee

Ontvang als eerste ons volgende artikel

Elke VermeireSchrijf je hier in en ontvang onze blogs en updates per mail.

Elke schrijft over de meest uiteenlopende energie-onderwerpen. In haar zoektocht naar “Elke Dag Energie” deelt ze haar inzichten, overwinningen, teleurstellingen en kritische blik met jou. Elke schrijft herkenbare verhalen die een mooie mix garanderen van eigen ervaringen en wetenschappelijk onderzoek. Ze is een echte boekenwurm en leest tal van boeiende literatuur om haar blogs mee te onderbouwen. De onderwerpen op haar blog gaan over gezonde levensstijl, mindset, stress, burn-out, carrière, persoonlijke groei en ontwikkeling. Met haar blogs bereikt ze maandelijks tussen de 10.000 en 20.000 bezoekers.

Het volgende artikel in je mailbox ontvangen? Klik hier!

Elke op Social Media

Volg Elke Dag Energie ook op Facebook en Instagram!

Elke Dag Energie

Comment Section

0 reacties op “Energie thee, jezelf energiek drinken zonder cafeïne

Plaats een reactie
Phoenix WebsitePhoenix Website