arrow_drop_up arrow_drop_down

Faalangst overwinnen - Nadia getuigt over 40 intense jaren met faalangst

Faalangst is iets wat veelvuldig voorkomt bij mijn lezers dus vond ik het tijd om iets te gaan doen rond dit onderwerp. Veel mensen leiden een ingehouden leven, uit angst om te falen. Ze maken zich klein en onzichtbaar uit angst dat ze niet perfect zijn. Nadia kon haar leven – dat gedomineerd werd door faalangst – pas omkeren in de positieve zin toen ze een methode ontdekte die wonderen deed voor haar. Ze deelt haar verhaal met ons. 

Faalangst, de roep van perfectionisme

Nadia: “Komende uit een gezin waar de ene de nadruk legde op presteren en de andere op schoonheid, werd ik als kind al snel geconfronteerd met perfectionisme en daarmee samenhangend faalangst. Ik had als kind vaak buikpijn. Typisch voor een hoogsensitief iemand, deed ik alle moeite van de wereld om te voldoen aan alle verwachtingen. Zowel op het gebied van presteren als op het gebied van voldoen aan het schoonheidsideaal. Om zo maar de liefde van mijn moeder en vader te kunnen verdienen. Ik deed het dan ook heel goed op school en behaalde een universitair diploma als vertaler Nederlands – Frans – Spaans. Maar ik moest er heel hard voor werken. Ik ging steeds over mijn grenzen om mijn doel te bereiken, namelijk slagen.

Tijdens mijn studies kreeg ik klierkoorts, waarvan ik heel lang de naweeën heb ervaren. Mijn zelfbeeld hing evenredig samen met het voldoen aan alle verwachtingen. Na mijn studies kwam ik als HSP’er in de harde bedrijfswereld terecht, daarna in het onderwijs.  Er was vanbinnen steeds een gevoel van onbehagen, van ‘niet kloppen’ met wat ik werkelijk wilde.

Nadia thys

Het moederschap als wake-up call

faalangst“Dan gebeurde er iets wat mijn hele leven overhoop gooide : ik werd moeder van 2 fantastische zonen! Mijn moederinstinct was zo sterk dat ik besloot enkele jaren thuis te blijven voor de kinderen. Maar hierdoor werd ik enorm met mezelf geconfronteerd en mijn zelfbeeld zakte enorm. Want ik voldeed ineens niet meer aan alle eerder vooropgestelde verwachtingen : ik voelde me een loser. Mijn faalangst stak terug de kop op en verhinderde me initiatieven te nemen. Ik sloot me op en wilde zo onzichtbaar mogelijk zijn.

Faalangst en mijn onzekerheid verhinderden mij opnieuw voor de klas te gaan staan, maar ook het gevoel dat dit mijn pad niet meer was. Ik had geen ánimo meer, ik was ook steeds moe. En vanuit controledrang, werd ik regelmatig geconfronteerd met woedeaanvallen. Ik onderging regelmatig een ‘healing’ (energetisch opladen) om terug bij te tanken en volgde dan zelf een master in het geven van healings; hetgeen me zeker geholpen heeft dichter bij mezelf te komen en me energieker te voelen.”

Bacbloesems bij faalangst

Bachbloesems tegen woedeaanvallen en faalangst

“Heel belangrijk voor mij is de introductie van de bloesems geweest. Het lot wilde dat ik een opleiding in bachbloesems mocht volgen bij een ervaren psychologe, herboriste die met pensioen ging. Ik verdiepte me (en nog steeds) in de toepassing van de bachbloesems, maar ook in de Nederlandse en Alaska-bloesems. Ik begon ze zelf te gebruiken. Zowel voor mezelf als voor mijn kinderen. Langzaamaan begon ik opvallende veranderingen te zien bij mezelf, maar ook bij mijn zoontjes. Mijn oudste zoontje had namelijk ook regelmatig last van driftbuien.

faalangst bachbloesem

Er is een bloesem die hierbij heel goed werkt: mijn zoontje en ik zijn hiermee begonnen waarbij de woedeaanvallen uitbleven. En als ze er nog waren, waren ze veel milder. Ook nam ik een bloesem om terug meer levensvreugde te krijgen en om in mijn daadkracht te komen. Om initiatieven te nemen, hetgeen me werkelijk tot acties deed overgaan, wat ik voorheen niet voor mogelijk hield. Deze bloesems werken op de faalangst. Langzaamaan vielen er laagjes van me af. Ik durfde ineens meer zichtbaar te worden. Hoe beter je jezelf kent, hoe sneller je tot de juiste bloesem komt die je kan helpen je beter te voelen.”

Wat is bachbloesemtherapie?

“Je neemt bachbloesems in de vorm van druppeltjes in en krijgt een flesje met een bachbloesem op jouw maat. Je neemt tot 4 keer per dag de druppeltjes in. Dit met regelmaat en consequent doen is van belang, anders blijft het resultaat uit. Na zo’n 2 weken zou je een verandering moeten voelen of krijg je de reactie van je omgeving dat je veranderd bent. De remedies worden aangepast aan het probleem dat zich op dat moment stelt en het is compleet natuurlijk. “

Bloesemremedies, een manier om bij jezelf te komen

“De bloesemremedies zijn energetische extracten uit planten met een positieve werking op de gemoedstoestand. Dr. Bach ging ervan uit dat elke ziekte een gevolg is van een disharmonie en dus een conflict tussen de persoonlijkheid en de roep van de ziel. Dus elke ziekte kan vermeden worden door harmonie met onze diepste kern.

faalangst

Ik kwam dus meer en meer in contact met wie ik werkelijk ben en besefte dat ik jaren een rolletje had gespeeld, het rolletje dat van mij verwacht werd. Ik moest 40 jaar worden om dat eindelijk in te zien en om die mantels eindelijk van me af te durven gooien. De bloesems ondersteunen me in mijn daadkracht en helpen me mijn faalangst te overwinnen. En vooral, ze helpen me te voelen wat ik werkelijk – diep vanbinnen – wil. Ze hebben me doen inzien dat ik een nieuwe weg wil inslaan, een weg waar ik mensen help zich goed te voelen (zowel lichamelijk als geestelijk) en terug vreugde in hun leven te ervaren. Ik wil mensen helpen voeling te krijgen met wie ze werkelijk zijn. En dat allemaal dankzij moeder natuur. Want bachbloesems zijn volledig natuurlijk en hebben dus geen bijwerkingen.”

Op de hoogte blijven van waar Nadia mee bezig is? Je kan je aanmelden voor haar nieuwsbrief.

Nadia thys

Over de schrijver
Elke Vermeire is een orthomoleculaire natuurvoedingsdeskundige die zich gespecialiseerd heeft in eigentijdse gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, darmproblematiek, suikerverslaving, overgewicht en lifestyleziektes als diabetes. Ze is auteur van het boek "Geluk in je Buik", richtte haar eigen glutenvrije bakkerij Bite and Boost op (waar ze spirulina granola en - crackers produceert) en ontwikkelt online voedingsprogramma's om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een betere gezondheid.
Katrien
Door

Katrien

op 2 November 2017

Lieve Nadia, we kennen elkaar al een beetje langer. Ik begrijp compleet wat je bedoelt. Heb net hetzelfde, zit er nog midden in zelfs. Misschien is het de moeite om dit ook te proberen. . Ik ben uiteindelijk gecrasht met een zware depressie, voel nog steeds de gevolgen ervan. Knap dat je hier zo open over praat. Dit is niet evident. Dikke proficiat. Dikke knuffel en hopelijk tot binnenkort! Liefs

Nadia
Door

Nadia

op 2 November 2017

Dank je, lieve Katrien, voor je positieve reactie! Je kan me bellen op het nummer 0497/425171 of mailen naar nadia.thys@telenet.be om een afspraak te maken en dan zoeken we naar de gepaste remedies voor jou! Puur natuur en er zijn geen nevenwerkingen. Fijn dat je ervoor openstaat! De remedies brengen echt wel beweging op gang en dat duwtje dat we soms zo hard nodig hebben! Superdikke knuffel

Thys Evi
Door

Thys Evi

op 2 November 2017

Proficiat zus met wie je in wezen altijd was en tot de mooie bloem tot wie je nu bent ontpopt. Ik zie nu een vrouw die straalt vanbinnen en vanbuiten en die goed weet wat ze wilt. Knap van je om je bloot te teven ....nog knapper dat je zo hard aan jezelf werkt. Proud to be your sister x

Thys Evi
Door

Thys Evi

op 2 November 2017

Proficiaöt zus met wie je in wezen altijd was en tot de mooie bloem tot wie je nu bent ontpopt. Ik zie nu een vrouw die straalt vanbinnen en vanbuiten en die goed weet wat ze wilt. Knap van je om je bloot te teven ....nog knapper dat je zo hard aan jezelf werkt. Proud to be your sister x

Nadia
Door

Nadia

op 2 November 2017

Lieve zus, zeer dankbaar met zo een zus als jij!!!

Nadia
Door

Nadia

op 2 November 2017

Lieve zus, zeer dankbaar met zo een zus als jij!!!

Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website