arrow_drop_up arrow_drop_down

Jouw hartchakra openen voor meer energie - hoe doe je dat?

In april ga ik zwemmen met dolfijnen als onderdeel van mijn persoonlijke spirituele groei. Ik maak er ook een reportage over voor het Energie Magazine, mooi meegenomen dus. In diverse getuigenissen hoor ik hetzelfde terugkomen: wie gezwommen heeft met dolfijnen spreekt over gewaarwordingen in de hartstreek, pijnscheuten aan het hart om vervolgens immens veel liefde te voelen. Een ongekend gevoel dat kan verklaard worden doordat de dolfijnen het hartchakra openen. Dit gegeven triggert me, dus vroeg ik aan Hilde, de bezielster achter Secret Soul – die dolfijnenreizen organiseert – of ze me kan uitleggen wat het hartchakra met energie heeft te maken en wat de link is met de dolfijnen.

hartchakra openen

Hilde Van Looy (Secret Soul) vertelt me dat de dolfijnen haar zo diep geraakt hebben, dat ze niet anders kon dan er haar levensmissie van maken om anderen ditzelfde gevoel te laten ervaren. Je komt jezelf tegen. Vooral mensen in crisis komen met zichzelf terug in contact. Deze lichtwezens doen iets wat we met het blote oog niet kunnen waarnemen, maar het is magisch. Dolfijnen zouden de meest spirituele wezens op Aarde zijn. De getuigenissen die mij bereiken houden allen dezelfde boodschap in: een dolfijn raakt je op een manier die voor ons mensen ongekend is. Dolfijnen raken je namelijk recht in je hartchakra, waardoor het wordt geopend.

Het Hartchakra of het Vierde Chakra

Alvorens dieper in te gaan op het hartchakra openen, staan we eerst stil bij de betekenis van het hartchakra, in het Sanskriet Anahata genoemd. De basisonderwerpen van het hartchakra zijn evenwicht, relaties en liefde.  De ontwikkeling van de Anahata situeert zich rond de leeftijd van vier tot zeven jaar.  Wanneer de hartchakra ontwaakt, wordt liefhebben bewuster.  De belangrijkste stromen van dit chakrasysteem zijn liefde, evenwicht, zelfbespiegeling, zelfaanvaarding, relaties, intimiteit, licht/donker, vrouwelijke/mannelijke, verdriet, mededogen en toewijding.

hartchakra openen

Het hartchakra openen

Het hartchakra openen met zelfliefde

hartchakra openen

Het ultieme doel is dat we ons energiewiel optimaal kunnen laten stromen en liefde kunnen geven en toelaten.  Het begint volgens Hilde bij “houden van jezelf”. Ooit beschreef Oscar Wilde het zo mooi:

“Onszelf liefhebben is het begin van een levenslange romance”.

Het gaat er namelijk om dat we onszelf zien, in het licht en in het donker. En dat we vervolgens wat we zien ook omarmen in volle acceptatie.  Het is zo belangrijk dat we onszelf met mededogen kunnen benaderen in ons denken en handelen.  En dat we onszelf niet veroordelen, maar dat we dit met liefde, mededogen en begrip accepteren.  Hoe vaak oordelen we wel niet over onszelf?  Wie zich hiervan bewust wordt, kan het ook makkelijker omkeren.

Heel wat zielen onder ons hebben trauma’s, blokkades en conditioneringen vanuit de kindertijd. Ouders die het beste me je voor hebben, bezorgen ongewild een voedingsbodem voor tekortkomingen.  Ouders handelen vanuit hun “conditioneringen” en hebben ook hetzelfde meegemaakt bij hun ouders.  Toch is dit als ziel wat we nodig hebben zodat we een leven vol groei en levenslessen kunnen ervaren. We kregen allemaal van onze ouders de juiste “potgrond” om te groeien als ziel in dit leven.  Door de bijhorende “tekortkomingen” zou het hartchakra echter wel eens onvoldoende kunnen ontwikkelen, én daardoor ervaren we soms in onze volwassenheid strubbelingen of moeilijkheden die ons hart-energiewiel blokkeren. Het goede nieuws is dat het hartchakra openen voor elk mens toegankelijk is.

Bewustwording van onze zielsmissie

We zijn hier in dit Aardse bestaan om een groei in bewustwording te verwezenlijken.  Wie zich hiervoor openstelt, beseft dat niet alleen de positieve ervaringen, maar zeker ook de negatieve belevingen uitdagingen zijn van onze ziel om hier mee aan de slag te gaan.  Positieve ervaringen en gevoelens tonen ons dat we op de goeie weg zitten, dat we met onze zielsmissie bezig zijn en dat we ons vooral daar meer mee moeten bezighouden.  Negatieve ervaringen en gevoelens leren ons dat er iets is waar we mee aan de slag dienen te gaan.  Hier valt iets te leren, hier kunnen we in groeien!

Het hartchakra openen met dolfijnen

Veelal is het openen van het hartchakra een geleidelijk proces. Zoals al eerder op onze blog beschreven, kunnen crisissen zoals een burn-out ons helpen met het ontwaken van onze ziel. Dit proces van spirituele groei gebeurt traag zodat je dit fysiek amper gewaarwordt. Wanneer je hartchakra openen echter heel snel gaat, kan het gebeuren dat je dit ook fysiek voelt. Zoals de getuigenissen van mensen die hebben gezwommen met dolfijnen en een soort van pijn hebben ervaren in hun hartstreek. Hoe kan dit?

Zwemmen met wilde dolfijnen

hartchakra openen

De ervaring van het zwemmen met dolfijnen

Als je met wilde dolfijnen zwemt, word je ten eerste al in de stilte en de rust van het water ondergedompeld.  Je bent bij jezelf, je kan bijna niet anders.  Je hoort het geluid van je eigen ademhaling in je snorkel, je hoort soms zelfs het geluid van je eigen hartslag.  En dan komt het hart tot rust. Het is een gevoel van thuiskomen bij jezelf. Als er dan een troepje dolfijnen met je komt meezwemmen en spelen, dan gaat het hartchakra openen als vanzelf.  Je wordt zo warm vanbinnen van al de liefde die je voelt.  Het is niet eenvoudig om het in woorden om te zetten, maar je kent vast wel dat gevoel wanneer iemand je van harte (dus echt vanuit het hart) een knuffel geeft. Zo eentje die wat langer duurt dan enkele seconden, waardoor je spontaan gelijk gaat ademen. De rust en liefde “overvallen” je…. Dolfijnen kunnen dat ook.

Dolfijnen als lichtwezens

Ze herkennen je emoties en ze voelen hoe het gesteld is binnen in je. Dat kunnen ze met hun thalamus, die even groot is als de thalamus van de mens. Dolfijnen gebruiken twintig procent van hun hersenen, mensen  slechts tien procent. Dit maakt van hen één van de meest intelligente wezens op Aarde. Dolfijnen zijn ook zoogdieren, maar zij hebben ervoor gekozen om in het water te leven.  Het zijn Lichtwezens, die ten dienste van ons hier zijn, om ons te begeleiden naar een bewuster en liefdevoller leven. Daarom heeft Hilde met haar missie om anderen met dolfijnen te laten zwemmen één heel belangrijke voorwaarde: Er wordt enkel gezwommen en gesnorkeld uit liefde, met respect en in alle rust met de dolfijnen.  Zij beslissen wanneer er wordt gezwommen. Zo kunnen we elkaar in ons “Zijn” met respect en liefde laten zijn en er op die manier voor zorgen dat die “Anahata” goed blijft stromen.

Je leest de getuigenis van Ingrid in ons Energie Magazine, Editie Lente 2018. Meld je hier gratis aan om het magazine te ontvangen in je mailbox.

Zelf ook met dolfijnen zwemmen?

hartchakra openenSecret Soul organiseert enkele keren per jaar een 8-daagse herbronningsweek tussen de dolfijnen. We vertrekken samen naar het magische Sataya Dolphin Reef in de Rode Zee (Egypte). Daar verblijven we een hele week op een comfortabele safariboot met lekker eten, een attente crew, rondom ons de prachtige fauna en flora van het 5 km lange koraalrif én de dolfijnen. Secret Soul maakt programma’s per reis, met o.a. meditaties, relaxaties, massages, zuiveringskuren, yoga, voetreflexmassage, coaching à la carte…. Uit ervaring kan ik je zeggen dat je als herboren terug naar huis keert. Een aanrader voor die zieltjes onder ons die zichzelf een mooie bewustzijnsverruiming cadeau willen doen.

Prijs all-in : 1600 euro *
*alles inbegrepen behalve visum (28€), fooi bemanning (30€) en alcoholische dranken

Inschrijvingen :info@secretsoul.be
Voor meer info :www.secretsoul.be of bel 0474/84 56 13
Data reizen :22 – 29 april 2018 (VOLZET!)
19 – 26 november 2018

Hilde Van Looy is de bezielster achter Secret Soul en is holistisch gezondheidscoach.

 

Over de schrijver
Elke Vermeire is een orthomoleculaire natuurvoedingsdeskundige die zich gespecialiseerd heeft in eigentijdse gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, darmproblematiek, suikerverslaving, overgewicht en lifestyleziektes als diabetes. Ze is auteur van het boek "Geluk in je Buik", richtte haar eigen glutenvrije bakkerij Bite and Boost op (waar ze spirulina granola en - crackers produceert) en ontwikkelt online voedingsprogramma's om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een betere gezondheid.
Anna Berg
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website