arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe communiceren dolfijnen? - een boodschap voor de mensheid

Het ligt inmiddels al een tijdje achter mij, maar de reis naar Egypte waar ik een week lang tussen wilde dolfijnen doorbracht heeft tot op vandaag een diepe indruk nagelaten. Het heeft me niet enkel dichter bij mezelf gebracht, het liet me ook inzien dat er andere dimensies zijn. Dimensies die je niet volgens de normen van de exacte wetenschap kan beschrijven, maar die we duidelijk voelen wanneer we ervoor open staan. Hilde Van Looy organiseert dolfijnenreizen omdat ze zelf een heel bijzondere band heeft met deze spirituele wezens. Hoe communiceren dolfijnen eigenlijk? Op die vraag geeft zij ons een antwoord in deze blog. 

Interview met Hilde Van Looy: hoe communiceren dolfijnen?

Waarom dolfijnen, Hilde?

hoe communiceren dolfijnenDolfijnen houden mij al geruime tijd bezig. Als klein kind had ik al een gouden dolfijntje aan een kettinkje bengelen, gekregen van mijn moeder.  Toen trokken ze mijn aandacht al.  Nadien is dat dan een beetje op de achtergrond verdwenen, maar enkele jaren na de geboorte van mijn dochter kwamen ze terug op mijn pad.  Deze keer echt.

Tijdens mijn eerste reis tussen wilde dolfijnen, was ik eigenlijk niet zo fel bezig met de manier waarop ze communiceren. Ik was zo onder de indruk van hun onvoorwaardelijke liefde, zodat overige bedenkingen of vragen mij helemaal niet bezighielden.

Maar na enkele reizen en meerdere contacten met de Egyptische spinners, begon ik me toch wel te interesseren in hoe ze met ons spelen en communiceren.  Tenslotte had ik al een tiental reizen gedaan op korte tijd en was een leven zonder dolfijnen haast niet meer denkbaar voor mij.

Dus ging ik me meer en meer richten op hun communicatieve vaardigheden tijdens de zwempartijen.   Ook mijn zwempartijen tussen de Hawaïaanse spinners van enkele weken geleden heeft me veel geleerd.  Ik volgde een seminarie bij Joan Ocean, auteur van  o.a. “In dialoog met dolfijnen” en “Dolfijnen, onze kosmische buren”.  Zij zwemt reeds 35 jaar met dolfijnen en heeft me veel bevestigd van wat ik zelf ervaar.

Hoe communiceren dolfijnen: de verschillende communicatieve vaardigheden

Een heel belangrijke manier van interactie met dolfijnen, is lichaamstaal.  Ze spreken lichaamstaal, net iets opvallender dan wij dat doen. Een soort van onderbewust communiceren.  De boodschap is, om zonder oordeel en te veel nadenken, deze taal ook te begrijpen.  Wat zij ons vooral op die manier tonen, is om volledig in het NU te leven, geen oordeel, geen piekeren, geen angst, geen twijfel, alleen maar puur op intuïtie leven, eten, spelen, paren, jagen…… Ze spelen maar liefst 70% van de tijd, iets waar wij als mens zelfs nog niet half aan toekomen! Dolfijnen gebruiken bovendien hun hersenen veel efficiënter dan de mens, wat hen één van de meest intelligente wezens op aarde maakt.

Sonar geluiden

Dolfijnen gebruiken hun sonar, een soort van klik-systeem waardoor ze alles wat in hun buurt komt, kunnen registreren.  Maar ze herkennen ook onze “noten”: frequenties die we tijdens de muziekles aanvankelijk ook leerden als A,B,C,D,E, F en G.   Ze horen onze “noten” en als we uit balans zijn (lees: ergens een valse noot hebben zitten door één of ander kindertrauma of ziekte), dan pikken ze dit op,  en sturen ze ons op hun beurt de ontbrekende of juiste frequentie of “noot”.  Ze doen dit via hun “clicking sounds” (of ook wel playful language genoemd, zoals in onderstaande video te horen).

Tel-empathie

Dolfijnen hebben tel-empathie: een vibratie van liefde die véél dieper gaat dan empathie.  Wanneer we liefde en geluk voelen in de zee of op het land, dan kunnen we communiceren met hen, op een zéér efficiënte manier.  Oefen hier maar ’s mee, op een moment van intense liefde of geluk, kan je écht met hen verbinden en communiceren.  Ikzelf stuur hen dan altijd immens veel liefde terug!  Sharing is caring zeggen ze toch?

Spinners “tollen”

hoe communiceren dolfijnenSpinners worden “spinners” genoemd, omdat ze spiraalvormige sprongen maken, ze tollen letterlijk rond hun as terwijl ze met volle kracht het water uit springen.  Wel, deze spiraalvormige sprongen, zijn een “activatie” van de intuïtie, het relateert aan ons spiraalvormig DNA, onze hypofyse, epifyse en chakra’s.  Hun “spinning” is als het ware een volledige hersen-activatie.

Groepsgeest

Dolfijnen hebben ook een enorme “groepsgeest”.  Geen haai die het waagt om een pod dolfijnen aan te vallen.  Ondertussen zijn wij ons ook als mens bewust van de gigantische impact van een groepsgeest.

Onbewuste informatie-overdracht

Wanneer ik tussen de dolfijnen heb gezwommen, heb ik ook al vaak gemerkt dat ik enkele uren of dagen nadien antwoorden of inzichten doorkrijg tijdens bijvoorbeeld dagdromen. Heel vaak gebeurt de informatie-overdracht onbewust, maar sijpelt het binnen na een tijdje.

Geometrie

Dolfijnen zijn volgens mij de grondleggers van de geometrie.  Wie al met wilde dolfijnen gezwommen heeft, kan beamen dat ze ongelofelijk mooie geometrische vormen kunnen creëren tijdens het zwemmen.  Deze vormen dragen een unieke vibratie/frequentie.  Alles in het universum wordt gecreëerd door geometrie.  Alweer een fantastische manier waarop zij bijdragen aan onze Nieuwe Wereld!

Watermoleculen beïnvloeden

En wat dan met de energie van het water waar zij altijd in zwemmen?  Ik ben al langer bezig met energie, en vooral dan hoe we zelf alles kunnen beïnvloeden met onze eigen energie.  Kijk maar ’s op internet naar de bevindingen van Dr. Emoto’s omstreden onderzoeken op water.  Waaruit ik alleen maar kan concluderen dat dolfijnen ook op hun manier de moleculen beïnvloeden van het water waarin zij vertoeven.  En als je gevoelig bent, dan merk je dat zelfs zonder 1 teen in het water te hebben gestoken!

Soms heb ik gemerkt dat er tijdens mijn zwempartijen “eigenaardige” vormen ontstaan in het water, als een soort van mandala.  Een combinatie van zonlicht , water en lucht.  Joan omschreef dit heel mooi als “soundtalking”.   Het lijkt wel een gecodeerde tekening of (alweer) geometrie.

hoe communiceren dolfijnen

Een boodschap van de dolfijnen voor de mensheid

Hilde ontmoette Joan Ocean onlangs op haar eigen ranch in Hawaii. Door haar jarenlange ervaring met dolfijnen is ze ervan overtuigd dat dolfijnen een belangrijke rol spelen in het creëren van “de Nieuwe Wereld”. Wie met hen kan communiceren, begrijpt dat ze een herkenbare en wonderbaarlijk mooie boodschap verkondigen.

Hilde deelt een passage uit 1 van Joan’s boeken; waarin deze boodschap van de mensheid wordt besproken:

De eenvoud van “zijn”

“We zijn gelukkig in zee. Niet omdat we gewoon een opgewekt karakter hebben, maar omdat we altijd nauw verbonden zijn met de elementen van de oceaan om ons heen. Dat maakt ons gelukkig. Bij het zwemmen en spelen stellen we ons open voor de wijsheid van vissen en koraal, van alle levensvormen, van zand en water, en laten we ons door haar inspireren. Het is zo’n harmonische en knappe overdracht van informatie, dat zij ons steeds weer plezier doet en stimuleert. Op onze beurt geven we onze eigen kennis door. Ons contact en ons spel met  jullie vormen dus een proces van zelfwerkzaamheid met behulp van de natuur, een proces van evolutionaire expansie.  Het is geen vorm van leren zoals jullie kennen.  Hij werkt met samensmelting. Een of meer soorten geven elkaar op cellulair niveau ervaringen door. Het is een holografische en ervaringsgerichte methode. Het spelen met wat al die levensvormen in de oceaan voelen en zich herinneren is heel leuk.”

Connectie met de mens

“We spelen ook met jullie herinneringen en jullie kennis.  Het is verbazingwekkend wat we van jullie opvangen. Wat een mallemolen aan emoties. Jullie zijn een heel liefdevol ras, maar toch zien jullie er enigszins tegenop dat te tonen. We vinden jullie complexe karakter heel interessant, maar we willen ook graag een paar eigenschappen onder de aandacht brengen die in jullie maatschappij niet erg in aanzien lijken te staan. Eigenschappen als tederheid, uitbundigheid en speelsheid.  Als wij deze eigenschappen in jullie naar boven halen, kunnen wij daarop inspelen.  Door dit contact kunnen beide soorten ze versterken, zodat we meer speelruimte krijgen voor emoties en gevoelsuitingen.  Met die gevoelsuitingen kun je werkelijk ‘spelen’, omdat het vibraties zijn.  Het is heel leuk die gevoelsuitingen in het water te voelen. Konden jullie dit ook maar.  Dan zouden jullie begrijpen hoeveel plezier we hebben met het heel eenvoudige, maar (bij jullie) onbekende proces van trillingscommunicatie met al wat leeft.”

Boodschap voor de mensheid

“Soms voelen ook jullie heel duidelijk de wereld van de vibraties om je heen, maar dikwijls zijn jullie te druk bezig of te verstrooid om haar op te merken. Niets is belangrijker of noodzakelijker voor de ontwikkeling op aarde dan de cellulaire, mentale en spirituele vibraties die in je natuurlijke omgeving beschikbaar zijn.

Je kunt gemakkelijk leren met deze vibraties te spelen.  Het helpt als je let op je eetgewoonten en op je omgang met de dingen om je heen.  Door een houding van waardering en respect raak je ontvankelijk voor deze communicatie. Stop je hoofd niet vol met wissewasjes, zorg dat je zo leeft dat je voldoende vrije tijd hebt om te dromen en te luisteren. We zijn altijd voor jullie beschikbaar.”

 De liefdevolle energieën van jullie dolfijnenvrienden

Heb jij ervaring met dolfijnen?

Laat het ons weten in de reacties hieronder!

 

Meer van ons lezen?

Elke Dag Energie schrijft artikels over gezondheid, bewustzijn, persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. We bespreken energie in al haar dimensies.

Wil je op de hoogte blijven van onze volgende artikelen? Schrijf je dan gratis in op onze nieuwsbrief en ontvang maximum 1 keer per maand een update van de nieuwste artikelen.

Zelf interesse in zwemmen met dolfijnen? Klik hier voor meer info.

 

Over de schrijver
Elke Vermeire is een orthomoleculaire natuurvoedingsdeskundige die zich gespecialiseerd heeft in eigentijdse gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, darmproblematiek, suikerverslaving, overgewicht en lifestyleziektes als diabetes. Ze is auteur van het boek "Geluk in je Buik", richtte haar eigen glutenvrije bakkerij Bite and Boost op (waar ze spirulina granola en - crackers produceert) en ontwikkelt online voedingsprogramma's om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een betere gezondheid.
Website <:authorgoogleplus>
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website