arrow_drop_up arrow_drop_down
Je levenspad berekenen met de Tzolkin Kalender - over Maya Wijsheden en je missie leven
7 september 2019 

Je levenspad berekenen met de Tzolkin Kalender - over Maya Wijsheden en je missie leven

Sommige dingen weet je gewoon. Op een diep niveau, als een hoger weten. Je kan er niet bij vanwaar die wijsheid komt, want niemand heeft het jou geleerd. Het heet intuïtie of innerlijke wijsheid. Jammer genoeg zijn we verleerd om ernaar te luisteren. Ik besloot om terug contact te maken met mijn eigen natuur. Een aantal zaken in mijn leven werden kristalhelder: ik zag plots waarom mijn moeder in mijn leven was, wat de geboorte van mijn zoon Denn te maken had met een diepere zielscrisis en hoe mijn huwelijk eigenlijk de spiegel is voor alle lessen die ik op zielsniveau te leren heb.

Ja maar, waar haal je dan die kennis vandaan?

Innerlijke wijsheid en zo

tzolkin

Ik hoor je bijna luidop denken dat ik ofwel een beetje zweverig ben, ofwel vraag je jou af waar ik die kennis vandaan haal. Sommige dingen wéét en voel ik. Alles wat ik hierboven schreef wist ik al even op een heel diep niveau, maar het was enkel iets wat via gedachten mijn hoofd kruiste. Op heldere momenten als een fluistering in mijn oor. Ik heb me lange tijd verzet tegen dat soort dingen omdat ik ze zelf ook zweverig vond. Toch kon ik mijn innerlijke wijsheid niet blijven negeren. Vooral toen ik ontdekte dat net het volgen van die innerlijke wijsheid mijn leven zoveel vergemakkelijkte. Alsof ik dag in dag uit in een niet te stoppen flow leef. Mensen, klanten en collega-ondernemers vragen me steeds vaker om raad omdat ze denken dat ik erin slaag om zoveel ballen in de lucht te houden. De waarheid is: ik sta gewoon héél diep in contact met mezelf. Enerzijds omdat ik leerde hoe ik mijn lichaam kan voeden en anderzijds doordat ik leerde luisteren naar mijn innerlijke stem. Dit resulteert in veel energie. Soms zoveel energie dat ik niet eens wist dat ik het potentieel had om me zo energiek te voelen.

De Tzolkin kalander oftewel Maya Wijsheid

Astrologie fascineert me maar ik heb niet het geduld om dit te bestuderen. Wanneer mensen beginnen over poortdagen, de lijn van planeten en manen of de stand van de sterren… tja, dan ben ik eerlijk gezegd snel mijn interesse kwijt. Niet omdat ik er niet in geloof. Ik geloof wél in de kracht van het individu als onderdeel van het groter geheel. Wanneer je zélf in je kracht staat mogen de sterren, de planeten en de manen schijnen of staan waar ze willen: je leeft in flow en blijft ten allen tijde overeind. Zelf voel ik meestal de energie van de maan omdat ik vooral bij nieuwe maan minder slaap nodig heb. Verder laat ik me gewoon leiden door wat de dag me ingeeft.

Maar de bevestiging van wat je voelt en niet onder woorden kan brengen, kan zoveel deugd doen. Dus ik was heel nieuwsgierig wat de wijsheden van de Maya’s me op dat vlak nog te leren had. Ik ontmoette Sofie Laureyssens van Groeidala, een wandelende encyclopedie op vlak van astrologie. Ze zou me in een drietal uur meenemen op het Tzolkin-pad. Het was geen reading in de letterlijke betekenis van het woord: ze deed geen voorspellingen of ze ging niet naar vorige levens. Ze berekende enkel wat op basis van mijn geboortedatum en -uur wat mijn levenspad is volgens de Maya kalender. Belangrijke zielenrelaties werden ook berekend. Ik wilde dolgraag weten wat de relatie met mijn moeder, geboorte van mijn zoon voor mijn crisis én mijn huwelijk in de Tzolkin te betekenen hebben.

tzolkin

Antwoorden op zielsvragen

Ik ben de grootste voorstander van het zoeken naar antwoorden in jezelf. Klamp je dus nooit vast aan wat anderen zeggen. Gebruik het louter als aanvullend inzicht of inspiratie. Of als onderdeel van een grotere puzzel. Maar gebruik het nooit als enige en laatste strohalm. Want dan is het gevaarlijk dat je leeft naar voorspellingen of adviezen van anderen. Het fijne aan mijn gesprek met Sofie was dat ik inderdaad alles al wist diep in mezelf. Zo kwam uit de reading naar boven dat mijn moeder en jongste zoon in hetzelfde levenspad geboren zijn. We zijn alledrie witte spiegels. En dat is nogal uitzonderlijk omdat je nu eenmaal een heleboel levenspaden hebt dus de kans dat we alledrie in hetzelfde levenspad thuishoren vertelt toch wel dat wat ik op zielsniveau voelde, gewoon klopt. Volgens Sofie is het alsof we uit dezelfde zielenstraat komen 😉 … Nog straffer werd het toen ze de levenspaden van onderlinge dynamieken berekende. Mijn man is geboren in een ander levenspad dan ik, maar de combinatie van onze twee energieën samen resulteert alweer in hetzelfde levenspad: de witte spiegel. Mijn huwelijk helpt me dus exact in het leren van mijn diepste zielslessen. Alles wat ik vroeger in mijn relatie met mijn man moeilijk en hard vond, lijkt nu op een godsgeschenk omdat ik zie hoe mijn huwelijk létterlijk de spiegel is van alles wat ik te leren heb. Je kan hier mijn blog lezen over de lessen uit mijn huwelijk.

Hoe red ik mijn relatie

 

Je eigen unieke pad bewandelen

Ik sta er steeds meer van versteld hoe weinig mensen er echt in slagen om in contact te blijven met zichzelf. Op zich is het logisch, vooral als je gevoelig bent. Dan pik je heel snel energieën en verwachtingen van anderen op. Dus gooi daar social media bij met veel te mooie verhalen en praatjes, en mensen verliezen zich eindeloos. Ze denken dat anderen het antwoord kennen op hun levensvragen. Ze vermoeden dat hun leven niet stroomt omdat ze iets niet toepassen wat anderen wel doen. Het is de start van een eindeloze zoektocht naar vragen, buiten zichzelf. En ze komen nooit thuis. Want je kan niet thuiskomen buiten jezelf. Slechts in en met jezelf.

In mijn nieuwste Podcast Project Amélie ga ik heel uitgebreid met dit thema aan de slag. De baseline van mijn podcast is niet voor niets ‘de podcast over de waarheid‘. Hoewel de podcast nog niet helemaal op punt staat, is de eerste aflevering wel al te beluisteren in Soundcloud en kan je jou al aanmelden voor Amélies Lijst om volgende afleveringen te ontvangen.

Project Amélie

Wat ik dus eigenlijk wil concluderen is het volgende: start met het leven van jouw eigen waarheid, leer intens voelen wat er in je leeft en ga pas als je sterk genoeg in jezelf verankerd bent op zoek naar tools buiten jezelf. Om goed verankerd te zijn in jezelf, kan astrologische wijsheid jou zeker een handje helpen.

Astrologie is energie

Omdat het me zoveel waardevolle inzichten bracht, nodigde ik Sofie uit om een online workshop te geven over astrologie en energie. Als experte in de Maya Wijsheid zal ze uiteraard ook uit de doeken doen hoe de Tzokin kalander werkt. En ik heb héél goed nieuws: tegenwoordig kan iedereen deelnemen aan de online workshops die doorgaan in de community van 365 Dagen Energie. Ook deze workshop. Of je nu live of uitgesteld wil kijken, het is allemaal mogelijk. Klik hier om deel te nemen.

 

Over de schrijver
Elke Vermeire is een orthomoleculaire natuurvoedingsdeskundige die zich gespecialiseerd heeft in eigentijdse gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, darmproblematiek, suikerverslaving, overgewicht en lifestyleziektes als diabetes. Ze is auteur van het boek "Geluk in je Buik", richtte haar eigen glutenvrije bakkerij Bite and Boost op (waar ze spirulina granola en - crackers produceert) en ontwikkelt online voedingsprogramma's om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een betere gezondheid.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website