arrow_drop_up arrow_drop_down
24 december 2016 

Kokos-crumbletaartjes

Blauwe bessen zijn de superfoods van bij ons. Ze zitten boordevol antioxidanten en hebben een lage glycemische index waardoor ze onze bloedsuikerspiegel niet doen pieken. Ideaal dus om te gebruiken als dessert! We kiezen voor natuurlijke suikers zoals rauwe honing en kokosbloesemsuiker. Let er op dat je koudgeslingerde honing koopt, deze is onbewerkt. Hier een recept voor heerlijke Kokos-crumbletaartjes.

Kokos-crumbletaartjes

Ingrediënten

Taartbodempjes

  • Kokos-crumbletaartjes175 gram geraspte kokos
  • 60 gram amandelmeel
  • 75 ml kokosolie
  • 2 eieren
  • 2 el kokosmeel
  • 1/2 tl vanille-extract

Crumble

  • 50 gram amandelmeel
  • 30 gram boekweitmeel
  • 20 gram geraspte kokos
  • 20 gram havermout
  • 75 ml kokosolie
  • 1,5 el honing
  • 2 tl geraspte kokos om te bestrooien

Vulling

  • 300 gram blauwe bessen
  • 3 el kokosbloesemsuiker
  • 1 el maiszetmeel

Benodigheden

  • 6 kleine taartvormpjes of 1 taartvorm van 24 cm diameter

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Kneed alle ingrediënten voor de taartbodem en bekleed de bakvormpjes ermee door deze goed aan te drukken. Zet dit ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.
  3. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de crumble, behalve de laatste theelepels kokos.
  4. Meng ook alle ingrediënten voor de vulling.
  5. Verdeel de vulling in de taartvormpjes en bedek dit met de crumble.
  6. Bak de taartjes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven.
  7. Werk af met de theelepels geraspte kokos en serveer er nog wat blauwe bessen bij.

Smakelijk!

 

Volg je Elke Dag  Energie al op Facebook? Like ons voor dagelijkse updates!

Over de schrijver
Elke Vermeire is een orthomoleculaire natuurvoedingsdeskundige die zich gespecialiseerd heeft in eigentijdse gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, darmproblematiek, suikerverslaving, overgewicht en lifestyleziektes als diabetes. Ze is auteur van het boek "Geluk in je Buik", richtte haar eigen glutenvrije bakkerij Bite and Boost op (waar ze spirulina granola en - crackers produceert) en ontwikkelt online voedingsprogramma's om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een betere gezondheid.
Femke

Door

Femke

op 16 January 2017

Dag elke, Zijn honing en kokosbloesemsuiker ook geen suikers? Groetjes

ElkeVermeire

Door

ElkeVermeire

op 16 January 2017

Een heel terecht opmerking. Tijdens het suikervrije energieprogramma worden deze suikers inderdaad niet gebruikt. Ik wil hiermee wel aantonen dat een suikervrije levensstijl niet per se betekent dat je nooit nog dessert kan eten. Als je dan toch suiker gebruikt bij een speciale gelegenheid, kies dan voor de natuurlijke vormen zoals honing en kokosbloesemsuiker. Je eet dit natuurlijk niet elke dag. Deze gaan de bloedsuikerspiegel wel degelijk beïnvloeden maar zijn in geel geval zo ongezond dan geraffineerd suiker. Bedankt voor jouw interessante vraag!

Joëlle

Door

Joëlle

op 15 March 2017

Hoi Elke, Waarmee kan ik de honing en kokosbloemsuiker mee vervangen tijdens het suikervrije programma? Groetjes Joëlle

Elke-Vermeire

Door

Elke-Vermeire

op 15 March 2017

Dag Joëlle, Deze taartjes zijn eigenlijk maar geschikt naar het einde van het programma. Maar als je ze dan toch zou maken vervang je de honing en kokosbloesemsuiker best door Stevia. Succes!

Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website