6 levenslessen van dolfijnen: deze inzichten kreeg ik na het contact met deze spirituele wezens

6 levenslessen van dolfijnen: deze inzichten kreeg ik na het contact met deze spirituele wezens

In april maakte ik een reis die mijn leven voor altijd zou veranderen. De impact blijft zelfs maanden nadien nog nazinderen en in tijden dat ik even de verbinding met mezelf kwijt ben, probeer ik in te tunen op het gevoel dat ik daar op die magische plek had: het Sataya Rif in Egypte waar de dolfijnen dagelijks contact maken met de mens. Het is algemeen geweten dat dolfijnen gek zijn op mensen en dat ze het enige zoogdier zijn waarvan het brein nog actiever werkt dan bij de mens. Net daarom kunnen we van hen nog iets leren. Daar in het Sataya Rif schreef ik 6 levenslessen neer die niet alleen voor mij bestemd zijn, maar voor elk van ons.

Waarom kunnen wij iets leren van dolfijnen?

Dolfijnen zijn intelligent en heel spiritueel. Ze leven in contact met de natuur en hebben een haarscherpe intuïtie. Ze houden van de mens. Er wordt wel eens gezegd dat de dolfijn er is om de mens te helpen evolueren naar de volgende dimensie. Een dimensie van liefde, geluk, vertrouwen en overvloed.

Het is niet voor niets dat men kinderen met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking laat zwemmen met dolfijnen onder vorm van dolfijntherapie. Dolfijnen hebben de gave om op een andere manier te communiceren dan wij. Zij maken geen onderscheid, voor hen is elk mens gelijk. Ook voor mensen die in een diepe crisis zitten is het een echte aanrader om een herbronningsreis naar de dolfijnen te maken. In de omgeving van dolfijnen kom je helemaal tot jezelf en verdwijnt alle balast. Dus wat dolfijnen ons leren gaat over de pure essentie van het leven.

6 levenslessen van de dolfijnen die mijn leven veranderden

Levensles 1: vertrouw in overvloed

Forceer niets in het leven en vertrouw erop dat wat moet komen zal gebeuren.

Dolfijnen laten zich niets opdringen en reageren enkel op intentie. In het water kreeg ik de vraag binnen of ik ongelimiteerd mijn boodschappen en eigenheid in de wereld mag zetten. Zonder te “jagen” naar resultaten, zonder mezelf op te jagen over doelen. Gewoon met volle vertrouwen gaan voor datgene wat klaar is om geboren te worden. Toen deze vraag ontstond in mijn gedachten, zag ik dat de ganse groep snorkelaars de wegzwemmende dolfijnen nazat. Net toen kreeg ik het inzicht dat ik mag vertrouwen in oneindige overvloed zonder het na te jagen. Ik vertrouwde diep vanbinnen dat de dolfijnen van koers zouden veranderen en vanzelf mijn richting zouden uitkomen. Toen een massa dolfijnen uit de verte mijn richting opdoemde, kreeg ik de bevestiging op mijn vraag. Ik mag vertrouwen dat klanten, lezers, fans, luisteraars en gelijkgestemden massaal mijn richting uitkomen zolang ik handel vanuit de juiste intentie. Alles is energie, ook mijn intentie. Alles rondom mij reageert met andere woorden op mijn vibratie en energie.

Sataya Rif

Levensles 2: Er is genoeg voor iedereen

sataya rifIn het rif van Sataya liggen safariboten en dagtripboten. Onze groep wilde zoveel mogelijk de dagtripboten mijden. Niets is fijner dan met een beperkte groep mensen in het water te zwemmen met dolfijnen, al was dat niet altijd mogelijk. En toch leek iedereen keer op keer zijn of haar uniek moment te hebben met de dolfijnen. Wanneer je namelijk in connectie bent met een dolfijn, vergeet je alles wat rondom jou gebeurt. Het lijkt op dat ogenblik alsof de dolfijnen daar voor jou zijn. Verzonken in die geweldige onderwaterwereld. Het doet me realiseren dat concurrentie of competitie niet bestaat en dat we allemaal één zijn. Er is geen verdeeldheid. Niet bij de dolfijnen, maar ook nergens anders. Dit is wat wij er als mensen zélf van gemaakt hebben, maar het hoeft niet zo te zijn.

Er is altijd genoeg voor iedereen. Er is overvloed.

 

Levensles 3: Go with the flow

Het was een adembenemend moment: een school dolfijnen kwam onder me opdoemen. Ik werd opgenomen als één van hen en bewoog me intuïtief in dezelfde richting. Het ging zo moeiteloos en ontspannend, zonder ook maar één seconde na te denken over mijn handelingen. Ze kwamen me tonen dat ik me mag overgeven aan de flow van mijn intenties en intuïtie. Wanneer ik bereid ben om dat ongelimiteerd te doen, zal ik een liefdevol, gelukkig en moeiteloos leven leiden. Net zoals de dolfijnen.

sataya rif

 

Levensles 4: Tijd om te spelen

Met tientallen gelijk maakten ze cirkels rond ons in het water. Hun speelse energie was zo aanstekelijk dat ik zonder nadenken voortbewoog in de oceaan en af en toe meeging in hun spel. Tijdens het rondtollen merkte ik niet eens hoeveel ik buiten adem was van het spelen. “Het is tijd om te spelen“, kreeg ik binnen. In alles wat ik doe. Ook als ik na deze reis terug thuis ben. Het hoeft niet altijd bittere ernst te zijn. Niet alles wat ik doe moet altijd nuttig zijn. Soms mag het gewoon leuk zijn, zonder doel. Ik realiseer me dat ik al jaren niet meer “speel” en dat alles in mijn leven weloverwogen is. Dat ik enkel mijn tijd wil stoppen in nuttige dingen die me iets opleveren. Ik neem me voor om meer te spelen en dingen te doen die ik gewoon leuk vind. En dat ik thuis wat meer ga spelen met mijn kinderen 😉

 

 

Levensles 5: Laat je vullen met oneindig veel liefde

Iedereen die ooit met dolfijnen heeft gezwommen zal dit ongetwijfeld kunnen bevestigen: deze wezens dragen oneindig veel liefde in zich. Op zoveel momenten onder water heb ik in het oogcontact met een dolfijn zoveel liefde gevoeld dat het me vaak diep ontroerde. Hoe slagen ze erin om zonder woorden zoveel liefde uit te dragen? In elk contact met hen werd ik gevuld met liefde, overvloed en speelsheid. Wanneer je in het leven ontvankelijk bent voor liefde, ben je beter in staat om ook zelf liefde uit te dragen en aan te trekken. Het is een natuurlijke wisselwerking van liefdevolle vibraties.

Levensles 6: Verzorg onze planeet

Sataya RifDe meest aangrijpende les is deze van onze planeet. Op deze magische plek waar ik een week lang alleen maar moest “zijn”, viel alle overtollige balast weg. Nog nooit eerder voelde ik me zo intens verbonden met de natuur en de wereld rondom mij. Ik werd er diep verdrietig van, dat we als mens zoveel kapot maken. Dat de natuur zoals hij voorbestemd is om te zijn, stilaan de strijd verliest tegen de ego-gebaseerde handelingen van de mens. Alles ging ik in vraag stellen: hoe kan ik me beter inzetten voor het milieu? Hoe kan ik bewuster in het leven staan? De dolfijnen hebben me wakker gemaakt om het vanaf nu anders te doen. Om me niet meer te verschuilen achter het excuus “dat ik als individu toch geen impact heb”. Als iedereen zo denkt hebben we binnen de kortste keren een onleefbare planeet voor onze eigen (klein)kinderen én voor het prachtige dierenrijk waar ook de dolfijnen deel van uitmaken.

Als iedereen zich hier al een tikkeltje meer bewust van zou zijn, zouden we onze wereld kunnen redden.

 

Wil je zelf ook zwemmen met dolfijnen?

Secret Soul organiseert dolfijnreizen naar de dolfijnen van Sataya Rif in Egypte.

Voor afreisdata en info, mail naar info@secretsoul.be

Over de schrijver
Elke Vermeire is een orthomoleculaire natuurvoedingsdeskundige die zich gespecialiseerd heeft in eigentijdse gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, darmproblematiek, suikerverslaving, overgewicht en lifestyleziektes als diabetes. Ze is auteur van het boek "Geluk in je Buik", richtte haar eigen glutenvrije bakkerij Bite and Boost op (waar ze spirulina granola en - crackers produceert) en ontwikkelt online voedingsprogramma's om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een betere gezondheid.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down
Phoenix WebsitePhoenix Website