arrow_drop_up arrow_drop_down
Na dit leven - zijn we zoveel meer dan we zien?
16 februari 2019 

Na dit leven - zijn we zoveel meer dan we zien?

Vraag jij je soms af wat er is na dit leven? Het hield me al bezig als kind, toen ik me zo aangetrokken voelde tot het oneindige universum en mijn slaapkamer een verzameling was van sterren, planeten en kometen. Als kind was ik wellicht op de één of andere manier meer bewust van wat ik écht ben. Later vergat ik het. Ik ontgroeide het compleet en was enkel nog het product van wat mijn hersenen me wijsmaakten. Tot ik op een dag tijdens een heel diepe meditatie opnieuw ontdekte wie ik ben. 

Na dit leven – het besef

na dit levenHet was ongeveer 3 jaar terug, toen ik bijna verlamd werd door een burn-out. Achteraf bekeken was dit een wake-up call van mijn ziel. Die burn-out deed me belanden op de stoel van een psychiater. Ik zou het niemand aanraden om zomaar trauma-therapie te volgen in een toestand van burn-out (je raakt namelijk niet per se in burn-out door trauma’s, wat het uiteraard niet uitsluit, maar bij mij was het alvast niet het geval). Meer over burn-out lees je hier.

Mijn burn-out was er gekomen omdat ik mezelf op een dieperliggend niveau (zielsniveau) had verwaarloosd. Omdat ik sinds mijn volwassen leven enkel met mijn hoofd werkte en mijn gevoel compleet naar de achtergrond had verbannen. Dus hoewel ik slechts vier keer op die welbepaalde stoel bij die welbepaalde psychiater ging zitten (om na de vierde sessie te beslissen dat dit het niet was voor mij), heeft deze man een heel belangrijke rol gespeeld op  mijn pad (neen, niets gebeurt “zomaar”). Hij heeft me namelijk opgelegd om te mediteren. Te ontsnappen uit mijn hoofd. En toen is “het” gebeurd. Toen kwam stilaan het besef terug van wie ik écht ben.

Het besef van wie ik écht ben

Het heeft me jaren gekost om dit in woorden te kunnen uitdrukken. Oorspronkelijk durfde ik het aan niemand vertellen, omdat ik veronderstelde dat het taboe is. Ik heb te lang geleefd in een fysiek lichaam dat enkel geloofde in een waarheid die ik visueel en tastbaar kan waarnemen. Tot dat ene moment waarop ik in een zodanig diepe meditatieve toestand belandde, dat ik mezelf (mijn ziel) uit mijn lichaam voelde zweven. Ik hing ettelijke minuten boven mijn lichaam. Voelde mijn fysieke lichaam niet meer (althans, het leek op een verdoofd gevoel), tot ik in paniek raakte door deze gewaarwording en terug naar de realiteit van mijn fysieke lijf werd gerukt.

na dit leven

Ik probeerde het later nogmaals en slaagde er telkens in om mijn lichaam te verlaten. Ik raakte nooit ver weg, ook al realiseerde ik me dat ik dit zou kunnen moest ik dit echt willen. De angst was gewoon te groot. Het deed me echter realiseren dat ik zoveel meer ben dan mijn fysieke lichaam. Ik werd me voor het eerst sinds mijn kindertijd terug bewust van mijn zielsbestaan.

Onderzoek: wat na dit leven?

Het goede nieuws is dat ik sindsdien een immens boeiende zoektocht ben gestart naar antwoorden op zielsniveau: wat doen wij hier als ziel en hoe zit ons immense universum in elkaar? Het slechte nieuws is dat ik sindsdien niet meer mediteer. Omdat ik er me op de één of andere manier niet meer kan aan overgeven, aan het gevoel van ontsnappen aan dit aardse lichaam. Omdat ik angstig ben om te ver verwijderd te raken van mijn fysieke zelf. En vooral omdat ik niet weet wat het potentieel is van dit oneindige gevoel.

na dit leven

Momenteel onderzoek ik wat mijn ervaring betekent en werk ik vooral aan deze irreële angst die mijn hoofd me oplegt. Hoewel ik nog niet alle vragen heb beantwoord waar ik zelf mee zit, is mijn bewustzijnsniveau de voorbije drie jaar zodanig verruimd dat ik besloten heb om er af en toe een blog over te schrijven. Hoewel ik vooral over (darm)gezondheid wil schrijven op mijn website, is dit een stukje van mezelf dat niet te negeren valt en ook een plekje op deze blog verdient. Mijn verstand denkt dat het hier misschien niet thuishoort, mijn ziel vertelt me al even dat dit een stukje van mijn levenspad zal worden.

Na dit leven

Het idee dat mijn ziel en mijn lichaam zich kunnen scheiden van elkaar, deed algauw de vraag bij me rijzen wat er na dit leven is. Ik ben lange tijd bang geweest voor de dood. De voorbije maanden deed ik zeer diepgaand onderzoek naar dit thema en beluisterde ik letterlijk honderden getuigenissen van bijna-dood-ervaringen. Ik verslind wekelijks boeken over dit thema waardoor ik mijn eigen ervaring/gevoel rationeel kan aanvullen met de getuigenissen van anderen. Hierin wordt mijn diepe weten bevestigd dat het na dit leven absoluut niet stopt. Sindsdien is mijn angst voor de dood ook compleet verdwenen.

betekenis van de nieuwe maan

Elke mogelijke vraag die je bij de gedachte aan een hiernamaals krijgt, is op zijn minst verwarrend te noemen. Waarom zijn we hier? Waarom is er zoveel kwaad? Hoe kan ons leven op een hoger niveau aangestuurd worden? Waarom komen bepaalde mensen op ons pad? Wat is onze zielenmissie? Wat is de essentie van ieders bestaan en van het universum? Bestaat er een God? Wat is er nog in het universum? En wat gebeurt er als je sterft? Wat gebeurt er als je reïncarneert? Waar ben je tussen twee levens in? Kan een ziel zich splitsen? Wat is de taak van de hersenen? Hoe kiest een ziel een lichaam, een plek om zijn leven door te brengen, zijn of haar ouders en levensgezellen? Wat met vrije keuze?

Deze vragen en honderden anderen heb ik met succes kunnen beantwoorden voor mezelf. Ik kan intussen zeggen dat ik het niet meer alleen voel, maar ook met mijn verstand begrijp.

Wat is het nut van deze kennis?

na dit leven

Je kan je afvragen waarom je dit alles überhaupt hoeft te weten. Want eerlijk is eerlijk: met deze materie bezig zijn is niet heel aardend en kan je (tijdelijk) doen zweven 😉 . Toch is het in een groter perspectief helemaal niet zweverig. Voor mij is het van cruciaal belang geweest in mijn persoonlijke ontwikkeling om mijn ziel te begrijpen. Het heeft mijn complete identiteit gewijzigd tot in de kern omdat ik nu kan loskoppelen van mijn ego. Door de dingen in zielsperspectief te zien wordt relativeren zoveel gemakkelijker. Mijn relaties zijn veel liefdevoller. Ik ben vergevensgezind. Zachtaardiger, vriendelijker, liefdevoller.

Los van dit ben ik uiteraard niet perfect (verre van, lees maar eens mijn blog over perfectionisme!), omdat persoonlijke groei nooit stopt. Het is oneindig. In dit leven en na dit leven.

Zielsdetox

Het intense proces van terug naar mijn ziel gaan en de essentie van het bestaan doorgronden, omschrijf ik als een zielsdetox. Ik ben inderdaad de vrouw van de detoxen: darmdetoxen is waar ik voor bekend ben. Het lichamelijk zuiveren staat echter niet los van het zuiveren op zielsniveau. Door lichamelijk te zuiveren werd mijn gewaarwording scherper en was het gemakkelijker om dichter bij mijn diepere zelf te komen.

De lessen van mijn zielsdetox schrijf ik al drie jaar lang neer in een boek. Een boek waarvan ik al diverse keren heb gedacht: “nu is het af.” Om vervolgens tot nog veel betere inzichten te komen die me doen besluiten dat het boek eigenlijk nog niet af is 😉

Dus volgende week trek ik twee dagen naar zee met een gelijkgestemde ondernemer om aan ons boek te schrijven. Even helemaal weg uit mijn dagdagelijkse omgeving om aan een project te werken waar in mijn huidige activiteiten geen tijd voor is, terwijl mijn ganse wezen (ziel) schreeuwt dat het er moet komen.

Moet het boek er komen???

Eerlijk? Soms twijfel ik er überhaupt aan of dit boek er moet komen (mijn hoofd althans). Rationeel stel ik me de vraag of het mijn expertstatus over gezondheid en darmen niet in gevaar kan brengen. En of ik niet met te veel projecten bezig ben (de spirulina crackers en darm detoxen bijvoorbeeld)?

Dus: als jij denkt dat dit boek er moet komen, laat het me even weten in de reacties hieronder. Ik ben razend benieuwd wie interesse heeft in mijn complete zielenverhaal en alle antwoorden die ik tijdens deze boeiende reis vond!

na dit leven

Over de schrijver
Elke Vermeire is een orthomoleculaire natuurvoedingsdeskundige die zich gespecialiseerd heeft in eigentijdse gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, darmproblematiek, suikerverslaving, overgewicht en lifestyleziektes als diabetes. Ze is auteur van het boek "Geluk in je Buik", richtte haar eigen glutenvrije bakkerij Bite and Boost op (waar ze spirulina granola en - crackers produceert) en ontwikkelt online voedingsprogramma's om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een betere gezondheid.
Riet Van Droogenbroeck
Door

Riet Van Droogenbroeck

op 16 February 2019

Dag Elke, natuurlijk moet je boek er komen, door je openhartigheid ga je mensen bereiken die niet alleen op zoek zijn naar méér energie, maar ook wat er met je is gebeurd. Daarom moet dat boek er morgen niet liggen hé. Ga ervoor, dikke knuffel, Riet

An
Door

An

op 17 February 2019

Of je boek er moet komen? Moeten niet. Mogen zéker! De wereld wacht erop Elke! En vooral op mensen die 'klassiek' zijn opgeleid, jarenlang ervaring hebben opgedaan in 'klassieke' systemen, in jouw geval het bankwezen en daarnaast vanuit een wake-up call (iedere burnout is voor mij een 'wake-up call van de Ziel') voeling hebben ontwikkeld met een dimensie die zoveel meer is dan we wetenschappelijk kunnen verklaren, maar raakt aan ons diepste 'ZIJN'. Hoe meer mensen bereid zijn zich open te stellen voor deze dimensie, hoe sneller we onze wereld kunnen helen. Daarom is het zo belangrijk om ermee naar buiten te komen Elke! Ik doe het op mijn manier met m'n Event in een streek waar spiritualiteit best nog een groot 'taboe' is. ;-)

Nathalie
Door

Nathalie

op 18 February 2019

Hey Elke, mij lijkt het dat de burn out je heeft wakker geschud, je op een ander spoor heeft gezet, nl voeding... dat is blijkbaar (kort door de bocht) jouw manier om dichter bij je essentie te komen, jouw ingang. De vraag is wat jij wil delen met de wereld? De crackers van Elke en het leven na de dood kunnen ook gewoon één verhaal zijn. Hoe meer je die oneindige liefde in jezelf ontdekt en in je boodschap of cracker kan stoppen hoe mooier het is. Je hoeft je processen en leerlessen niet per se te publiceren maar ik voel wel heel sterk dat omwille van je succes mensen ook open staan om naar jouw andere verhalen te luisteren. Het zou fijn zijn als we tonen hoe de praktische, aardse zaken in verbinding staan met het spirituele. T is allesbehalve raar, er mag gewoon bewustzijn gezaaid worden. Volgens mij wil je het heel hard publiceren. Ik wens je veel succes en goed geankerd in je lichaam kan je ook mooie reizen maken. Geniet ervan

Ilse defauw
Door

Ilse defauw

op 8 March 2019

Naar mijn mening zeg ik volmondig ja! Een heel mooi initiatief, ik ben er zelf door geboeid. En het heeft recent mijn pad gekruist ... En dan lees ik jouw blog. Geen toeval, maar een teken:-) Ik ben nu al heel erg benieuwd naar je boek! Ik vind het heel mooi hoe je taboes doorbreekt en mensen -waaronder ik - inspireert. Het is geen toeval dat ik nu net weer op dit momenr je pad kruis, denk ik dan:-) Warme groetjes Ilse Defauw

Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website