arrow_drop_up arrow_drop_down
14 december 2016 

Ontbijten met havermout

Waarom ontbijten met havermout? Havermout wordt heel traag opgenomen door het lichaam waardoor het tot de middag een verzadigingsgevoel geeft. Ideaal om te vermijden dat je tussendoor dipjes en hongertjes krijgt. Het combineert heerlijk met fruit en je kan het volledig glutenvrij en lactosevrij eten wanneer je in de biowinkel glutenvrije havermout koopt. Kokosmelk of amandelmelk zijn een prima alternatief voor klassieke melk. Hier een recept voor een heerlijke Havermout-ovenschoteltje.

Havermout-ovenschoteltje

Ingrediënten

  • 40 gr (glutenvrije) havermout
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 appel
  • handvol blauwe bessen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 el amandelschilfers

Zo maak je het

  1. Havermout-ovenschoteltjeVerwarm de oven op 180 graden.
  2. Doe de havermout en de amandelmelk in een vuurvast kommetje of schaaltje.
  3. Was de appel en verdeel die in blokjes (mét schil als de appel biologisch is). Doe dit bij het havermoutpapje.
  4. Doe nu ook nog een handvol blauwe bessen erbij.
  5. Houd enkele schijfjes appel opzij en zet in de oven.
  6. Laat 25 minuten in de oven staan.
  7. Serveer met de appelschijfjes en een flinke tl kaneelpoeder.

TIP: je kan dit van de avond tevoren klaarmaken en in de ochtend opwarmen in de oven!

Volg jij Elke Dag Energie op Facebook? Ik deel elke dag inzichten, inspiratie, recepten en blogs voor een leven vol energie! Ga nu naar Facebook voor een like!

Over de schrijver
Elke Vermeire is een orthomoleculaire natuurvoedingsdeskundige die zich gespecialiseerd heeft in eigentijdse gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, darmproblematiek, suikerverslaving, overgewicht en lifestyleziektes als diabetes. Ze is auteur van het boek "Geluk in je Buik", richtte haar eigen glutenvrije bakkerij Bite and Boost op (waar ze spirulina granola en - crackers produceert) en ontwikkelt online voedingsprogramma's om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een betere gezondheid.
Simonne Resseler

Door

Simonne Resseler

op 1 August 2017

Waarom moet dit 20 min in de oven staan?! Ik eet mijn havermout liever als hij gewoon 5 min in melk gestaan heeft,,,

Leen

Door

Leen

op 5 January 2018

Dus elke dag 40g havermout met amandelmelk is een goed ontbijt voor de energie?

Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website