Gratis E-book: verdubbel jouw energie in 30 dagen
verdubbel jouw energieDownload nu

Gratis E-book: Verdubbel jouw Energie in 30 Dagen

Hoe je in 30 dagen tijd jouw energie verdubbelt door het veranderen van 1 simpele eetgewoonte.

Page content

Waarom Elke

Wil jij ook de sleutel naar een energieker lichaam ontdekken? Wil je iets aan jouw levensstijl veranderen zodat je eindelijk de innerlijke kracht ervaart om aan het stuur van jouw leven te staan? Ben je ervan overtuigd dat voeding kan bijdragen maar weet je niet precies hoe en wat?

Je bent hier aan het juiste adres!

  • Ben je het moe om moe te zijn?
  • Heb je zoveel leuke ideëen die blijven vastzitten in je hoofd omdat je lijf niet mee wil?
  • Ben je het slachtoffer van uitputting en/of burn-out?
  • Hunker je naar fitheid en energie zodat je eindelijk jouw dromen kan najagen?
  • Kortom: wil je met een slimme en gezonde levensstijl een fit en energiek leven leiden en kennis maken met sublieme tips en trics die ook zorgen dat je het volhoudt?

Ik heb een missie

elkeIk ontdekte dat ik een missie heb in dit leven. Daar kwam ik echter pas achter nadat ik zelf helemaal opbrandde. Ik was levenloos. Vanbinnen en vanbuiten. Voeding was mijn redding. En het is de redding van duizenden mensen die net als ik op een punt in hun leven stranden waarbij ze de controle kwijt zijn over alles en vooral over zichzelf. Het is daarom mijn missie om deze mensen te inspireren en te motiveren om anders en bewuster te gaan eten. 

Ik kom uit een culinair nest van koks en Bourgondiërs en kreeg van in mijn kindertijd het lekkerste eten voorgeschoteld. Typische Vlaamse kost op grootmoeders wijze en de betere Franse keuken. Tegelijk was mijn moeder altijd op dieet en puilde onze boekenkast uit van de kookboeken die vooral geïnspireerd waren op de tegenhangers van de klassieke keuken. Om je maar een idee te geven dat ik in een soort van milde tweestrijd ben opgevoed en van jongs af door mijn moeder heel bewust werd gemaakt van de werking van voedsel op ons lichaam.

Dat eten een belangrijke rol speelt in mijn leven is een understatement. Ik ben de ganse dag door met voedsel bezig, al is dat zeker niet altijd zo geweest (daar zit mijn burn-out voor iets tussen, wat je leest in de volgende paragraaf).

Van burn-outer naar energiebom?

Na twee zwangerschappen en een burn-out ben ik een andere vrouw geworden. Zolang mijn leven zorgeloos was en ik mijn energie kon doseren omdat ik enkel aan mezelf moest denken (zoals in mijn studententijd en voor de komst van de kids), werd ik niet afgestraft door foute voeding. Een loodzware fysieke periode (twee bevallingen kort na mekaar, een verbouwing, financiële spanningen, frustraties op het werk omdat ik mijn ei niet kwijt kon in mijn job,…) resulteerde in die gevreesde burn-out. Datgene waarvan ik vroeger overtuigd was dat het mij niet zou overkomen. Ik bleef vanaf dag één niet bij de pakken zitten. Naast rust ging ik op zoek naar hoe ik fysiek uit die burn-out kon geraken. Het antwoord is: voeding. Mijn logisch verstand liet me begrijpen dat alles wat ik in mijn mond stak, mij direct kon voorzien van energie. Ik ging mezelf specialiseren en verdiepen in de link tussen energie en voeding. Ik transformeerde hierdoor van burn-outer in energiebom!

Omdat ik tijdens mijn eigen burn-out veel behoefte had aan delen, riep ik de Facebookgroep Burn-out Vlaanderen in het leven. Vanuit deze warme virtuele plek ontstond de vzw Burn-out Vlaanderen.

Phoenix WebsitePhoenix Website