arrow_drop_up arrow_drop_down

Herbronningsreis naar de dolfijnen van het Sataya Rif in Egypte - een reis naar het diepste van mijn ziel

Of ik wou meegaan naar de dolfijnen. Dat vroeg Hilde Van Looy enkele maanden geleden toen we elkaar voor het eerst spraken aan de telefoon. Omdat ze er zelf tijdens de grootste crisis in haar leven haar hart had verloren en ze er honderd procent van overtuigd was dat ik deze ervaring met mijn duizenden lezers moest kunnen delen. Mijn lezers zoeken naar zingeving, energie en vooral naar zichzelf. Wat dit in godsnaam te maken heeft met dolfijnen wist ik niet, maar ik voelde de passie in deze vrouw haar stem. Ik kon niet anders dan dit avontuur aan gaan. Dus ik vertrok eind april op herbronningsreis naar het Sataya Rif, één van de meest magische plekken van Egypte (en wellicht zelfs van de wereld).

Herbronningsreis in het Sataya Rif

Eerlijk, ik kende deze plek niet. Tijdens mijn studies toerisme leerde ik werkelijk alles over Egypte, maar niet dat er een magische plek was om te snorkelen met dolfijnen. Ik moet bekennen dat ik eveneens weinig afwist van dolfijnen. Behalve dat het mijn man zijn lievelingsdieren zijn omdat het zo’n ontzettend intelligente dieren zijn. Dus ik was getriggerd, nieuwsgierig en wou vooral zelf wel eens gaan beleven wat voor magie er daar heerst op die paradijselijke plek.

Sataya Rif Egypte

Hoewel ik niet erg hou van vliegen en misselijk word van varen, had ik de heenreis wonderwel goed overleefd. Van zodra we Sataya bereikt hadden, begreep ik meteen dat het dit alles waard was. Midden in de Rode Zee doemt dit azuurblauwe rif op. Het lijkt wel op een natuurlijk zwembad midden in de oceaan, omringd door kleurrijk koraalrif waar zowel snorkelaars als duikers zich verliezen in een veel te mooie onderwaterwereld. Binnen de vertrouwde wateren van Sataya Rif is de zee rustig en zie je de bodem omdat het water er zo helder is. Daarom is het de favoriete plek van de dolfijnen, die hier elke dag komen spelen van zonsopgang tot zonsondergang.

Sataya Rif

 

Een achtdaagse herbronningsreis in Sataya Rif: wat houdt het in?

Hilde organiseert achtdaagse safarireizen met een comfortabele jachtboot die midden in het rif verankerd blijft gedurende de reis.

“Wat ga jij daar acht dagen doen op zo’n boot?”, had mijn man zich bedenkelijk afgevraagd. Tja, je gaat wel zwemmen met dolfijnen maar hoe vul je in godsnaam de tijd op zo’n boot? Het waren vragen die ik me had gesteld zonder me echt zorgen te maken. Want ik nam me voor om me over te geven aan de mooie omgeving en liet alles gewoon op me afkomen. Met voldoende lectuur op mijn E-reader zou ik de tijd daar wel stillen.

Sataya Rif

Van lezen is echter niet veel in huis gekomen. Het enige wat ik nog wou was gewoon “zijn”. Onvoorstelbaar dat ik het thuis zo moeilijk heb om tot de essentie te komen, en dat het hier vanzelf ging. Ik sliep op het dek onder de blote sterrenhemel en werd elke dag wakker met de opkomende zon. Op sommige dagen had ik het geluk dat ik van op mijn slaapplek de dolfijnen kon spotten, die gelijk met de zon het rif binnen zwommen. Van zodra de dolfijnen beslisten om op bezoek te komen, doken we in het water. We hadden geen besef van tijd en lagen de meeste dagen al rond 6u in de ochtend in het koele oceaanwater. Voor de één of andere nog steeds onverklaarbare reden was het in Sataya Rif voor niemand een uitdaging om zo vroeg op te staan en met veel goesting het water in te gaan. In de ochtend is het lekker rustig en zijn de dolfijnen vaak speels.

Sataya Rif

Mijn slaapplek, onder de blote sterrenhemel en oceaangeluiden op de achtergrond

Zwemmen met de dolfijnen van Sataya Rif

Waarom ik ging zwemmen met dolfijnen beschreef ik in deze blog. Ik verwachtte me aan een diepe transformatie. Ik wist dat ik geraakt zou worden. Maar dat het me zo diep zou raken, had ik helemaal niet kunnen inschatten. Het contact met deze lichtwezens heeft gezorgd voor het laatste stukje ontwaken dat mijn ziel nodig had. Mijn hart  kwam volledig open te staan. Emoties die ik nooit eerder voelde, kwamen na het snorkelen uitbundig naar boven. Van diepe ontroering over intens verdriet tot immens plezier. Uitersten. Op alle vlakken. Alle balast viel weg. En er bleef enkel maar “essentie” over.

Sataya Rif

Dolfijnen spelen als ze zin hebben om te spelen, zwemmen weg als ze zin hebben om gerust gelaten te worden en slapen als ze moe zijn. Het is wat het is. Hun schouwspel onder water confronteert je met de ware kern van het leven. Het valt amper onder woorden te brengen wat het doet om in contact te komen met dolfijnen. Ik heb ze bewonderd. Tranen met tuiten gehuild. En nog nooit in mijn leven zoveel gelachen. En dat allemaal op  acht dagen tijd, nadat ik had gezwommen met dolfijnen.

Als een kind in het water

Wat dolfijnen vooral doen, is je uitdagen om in het hier en nu te zijn. Ze trekken je aandacht als een onweerstaanbare magneet en lokken je met hun speelsheid uit om mee te spelen. Ze tollen om je heen en reageren warm op je aanwezigheid. Je vergeet je gedachten en probeert te communiceren met je ogen, je intuïtie, je stem en je lichaam. Ik heb in jaren niet meer zoveel drang gevoeld om te spelen. Met elke vezel van mijn lijf voelde ik me leven. Ik was buiten adem om op hun snelheid mee te gaan, maar zelfs dat voelde ik niet meer. Het kind in mij kwam helemaal terug tot leven. In deze video zie je hoe Hilde met twee dolfijnen speelt, bijzonder om te zien!

Het leven aan boord bij Secret Soul

Waarom ik niet veel heb gelezen? Omdat het leven aan boord rijkelijk genoeg was. Wanneer je op een spirituele plek met gelijkgestemden bent, is er zoveel om over te praten! Ik heb de meest boeiende gesprekken uit mijn leven gehad op deze boot. Daarnaast mocht ik intens genieten van allerlei behandelingen, gaande van voetreflexologie over massages tot een sessie energetische herbalancering. Totale overgave, totale ontspanning. En dat op een plek in de natuur waar geen afleiding is door geluid of tijd.

Sataya Rif

 

Levensveranderende inzichten

De keren dat ik intens gelukkig was of intens verdrietig was heb ik geschreven. De helende kracht van de dolfijnen was als een therapie die me naar het volgende bewustzijnsniveau heeft gebracht. Ik werd naar een nieuwe dimensie getild en zal nooit meer dezelfde persoon zijn. Ik voel me zoveel rijker, zoveel bewuster en nog gelukkiger. De inzichten die de dolfijnen mij brachten zal ik de komende periode met veel liefde delen op mijn blog. Met heel veel dank aan Hilde Van Looy van Secret Soul.

Sataya Rif

Interesse in een herbronningsreis naar Sataya Rif?

Het is geen geheim dat de energie van dolfijnen voor heel wat beweging in jouw bewustzijn zorgt. Hierdoor zal persoonlijke groei zich manifesteren. Jouw proces wordt ondersteund door een ervaren team van gezondheidsconsulenten/stagiairs. Zij zorgen voor begeleide meditaties/relaxaties, voetreflexbehandeling, massages, yoga, bachbloesemconsult en indien gewenst, gespreksbegeleiding. We logeren op een comfortabele yacht in het Sataya Rif in de Rode Zee (Egypte). Je kan er vrij snorkelen tussen wilde dolfijnen in hun eigen omgeving onder begeleiding van professionele snorkelinstructeurs.

Prijs all-in : 1600 euro *
*alles inbegrepen behalve visum (28€), fooi bemanning (30€) en alcoholische dranken

Inschrijvingen :info@secretsoul.be
Voor meer info :www.secretsoul.be of bel 0474/84 56 13
De volgende herbronningsreis staat gepland van 19 – 26 november 2018 (nog slechts 3 plaatsen)

Data 2019? Informeer ernaar via info@secretsoul.be

 

Over de schrijver
Elke Vermeire is een orthomoleculaire natuurvoedingsdeskundige die zich gespecialiseerd heeft in eigentijdse gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, darmproblematiek, suikerverslaving, overgewicht en lifestyleziektes als diabetes. Ze is auteur van het boek "Geluk in je Buik", richtte haar eigen glutenvrije bakkerij Bite and Boost op (waar ze spirulina granola en - crackers produceert) en ontwikkelt online voedingsprogramma's om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een betere gezondheid.
Matthewproob

Door

Matthewproob

op 14 July 2019

Sites de rencontre pour le sexe: http://v.ht/Itulk?&hxuwf=ehSEU

Matthewproob

Door

Matthewproob

op 14 July 2019

Sites de rencontre pour le sexe: http://v.ht/Itulk?&hxuwf=ehSEU

Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website