Gratis E-book: verdubbel jouw energie in 30 dagen
verdubbel jouw energieDownload nu

Gratis E-book: Verdubbel jouw Energie in 30 Dagen

Hoe je in 30 dagen tijd jouw energie verdubbelt door het veranderen van 1 simpele eetgewoonte.

Page content

article content

Shiatsu, omdat je het soms zelf allemaal niet meer voelt

“Ik denk dus ik ben.”, zei een bekende filosoof ooit. Het onderscheidt ons van dieren. En laat net dit tegenwoordig één van onze grootste problemen zijn: we denken te veel. Omdat ik sinds mijn tienertijd enkel nog in mijn hoofd leefde, wist ik niet meer hoe ik moest voelen. Gewoon “zijn” is niet voor niets hip geworden. Weg van de stress van alledag. Zonder meer. Maar dat vraagt oefening voor de denkers onder ons! Ik was de weg kwijt in dit leven. En ik ben niet de enige. We branden massaal op omdat we de pure essentie vergeten zijn. Hoe je terug bij dat gevoel komt is een veelzijdige complexe puzzel. Shiatsu werd voor mij één van de meest unieke ervaringen om mezelf terug te voelen.

 Waarom shiatsu?

Ik heb het voorbije jaar werkelijk bijna alles geprobeerd om mijn eigen energie te exploreren. Ik heb Elke Dag Energie niet zomaar opgericht. Mijn immense fascinatie voor energie deed me besluiten om er elke dag mee bezig te zijn. En het doet me belanden op plekken waar ik anders nooit zou komen. Dus mijn nieuwsgierige geest besloot dat het tijd was om kennis te maken met shiatsu.

Shiatsu is een Japanse geneeswijze die gebaseerd is op de westerse kennis over het lichaam. Daardoor laat het de Oosterse en Westerse visies mooi samenvloeien. Zo kom je tot één van de meest holistische behandelingswijzen. Door op bepaalde punten in het lichaam te drukken, wordt de conditie van de energie in dat punt geanalyseerd. Is deze gestagneerd, te hoog of te laag? Het kan worden ingezet bij allerhande kwalen die via de meridianen in het lichaam bij de oorsprong worden aangepakt.

shiatsu

 

Shiatsu en energieproblemen

Alles is energie. Ook ons fysieke lichaam. Shiatsu maakt gebruik van de energie in het lichaam die ofwel te laag ofwel te hoog is. Het doel van shiatsu is deze balans herstellen. De shiatsu behandelaar ontdekt vaak pijnpunten of blokkades op andere plaatsen van het lichaam dan waar het zich fysiek uit. Zo kunnen huidproblemen bijvoorbeeld wijzen op problemen in de darmen. Op die manier onderscheidt het zich van de klassieke geneeskunde die eerder symptoombestrijdend is. Er wordt dus op de energiebanen in het ganse lichaam gewerkt. Shiatsu kijkt naar de oorzaak van fysieke, mentale en emotionele problemen.

Waar komt jouw energieprobleem vandaan?

Ik heb mijn burn-out altijd gezien als een uitnodiging om terug te leren voelen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want soms voel je het gewoon niet. Zelf inzicht krijgen in de disbalansen in jouw lichaam is bijzonder moeilijk. En als je dit opnieuw op een rationele manier probeert te verklaren, zit je alweer in dat hoofd waar je eigenlijk net uit moet. Dus ik wilde gewoon voelen. Zonder meer. Een uurtje “zijn” en “laten gebeuren“.

shiatsu

Mijn ervaring met shiatsu

Al na mijn eerste behandeling kreeg ik veel antwoorden. Bepaalde pijnpunten in mijn lichaam (die me zelf nog niet eerder waren opgevallen) konden gelinkt worden aan organen. Waarom een orgaan reageert kan heel veel oorzaken hebben. In mijn geval reageert mijn lichaam gevoelig op de seizoenswisselingen. De wisselwerking tussen organen, seizoenen, smaken en andere natuurelementen is gebaseerd op de 5-elementenleer uit de Chinese geneeskunde.

Shiatsu herstelt en ondersteunt de gezondheid werkelijk op alle niveau’s. Zo ging ik langs in het begin van de lente, dé periode van het jaar om te detoxen. Je kan een shiatsu behandeling dus ook zien als een zuiveringskuur voor je lichaam. Doordat de energiebanen worden gestimuleerd zal het lichaam ontgiften. Na mijn eerste behandeling had ik hevige hoofdpijn, een duidelijk detoxverschijnsel. Goed nieuws was dat, want dat betekende dat de behandeling echt iets in beweging had gezet. Een andere terugkerende ervaring is dat ik het ijskoud krijg tijdens zo’n behandeling. De energie in mijn lijf beweegt duidelijk!

Je kan shiatsu ook toepassen bij bepaalde specifieke en uiteenlopende klachten. Hetzij fysiek, hetzij emotioneel, hetzij mentaal of een combinatie ervan.

Zo’n behandeling ervaar ik vooral als bijzonder ontspannend. Ken je dat gevoel, dat je eventjes helemaal weg bent van de wereld? Het lijkt op de diepste vorm van meditatie. Tijdens zo’n behandeling bereik ik een vorm van puur zijn zonder meer. Daarom is het iets van de meest ontspannende dingen die ik al heb gedaan. En nog geregeld zal doen 😉

shiatsu

Wie is Marian?

shiatsuMarian woont om mijn hoek met haar praktijk Manopura. Grappig dat ik daar al jaren passeer en haar pas ontmoette toen ik mijn blog over energie begon. Marian noemt haar eigen handen echte “lasers” omdat ze bijzonder veel voelen. Het is namelijk een echt talent als je de energie van anderen haarscherp kan waarnemen en vertalen. Vandaar de naam van haar praktijk “Manopura”, wat betekent “pure handen”.

Marian is een gevorderde shiatsu behandelaar, en behaalde daarnaast haar diploma als Reiki behandelaar. In haar internationale carrière van 15 jaar bij een Gents bedrijf, was stress dagelijkse kost. Daarmee zelf leren omgaan en zelf technieken zoeken, heeft gemaakt dat ze nu anderen met raad en daad uit het werkveld kan bijstaan. Vanuit haar hoogsensitiviteit slaagt ze erin om mensen haarscherp aan te voelen. Zo kan ze op vele niveau’s helpen bij de uitdagingen in het leven.

 

Ontvang als eerste ons volgende artikel

Elke VermeireSchrijf je hier in en ontvang onze blogs en updates per mail.

Elke schrijft over de meest uiteenlopende energie-onderwerpen. In haar zoektocht naar “Elke Dag Energie” deelt ze haar inzichten, overwinningen, teleurstellingen en kritische blik met jou. Elke schrijft herkenbare verhalen die een mooie mix garanderen van eigen ervaringen en wetenschappelijk onderzoek. Ze is een echte boekenwurm en leest tal van boeiende literatuur om haar blogs mee te onderbouwen. De onderwerpen op haar blog gaan over gezonde levensstijl, mindset, stress, burn-out, carrière, persoonlijke groei en ontwikkeling. Met haar blogs bereikt ze maandelijks tussen de 10.000 en 20.000 bezoekers.

Het volgende artikel in je mailbox ontvangen? Klik hier!

Elke op Social Media

Volg Elke Dag Energie ook op Facebook en Instagram!

Elke Dag Energie

Comment Section

4 reacties op “Shiatsu, omdat je het soms zelf allemaal niet meer voelt


Door Fabina op 19 april 2018

Ik zoek al een tijdje naar iemand in mijn buurt (Ekeren/Antwerpê) waar ik naartoe zou kunnen gaan voor een shiatsu behandeling. Helaas totnutoe zonder succes.


Door Marian op 19 april 2018

Kijk eens op Shiatsu.be en geef bij het menu Beoefenaars de stad in die je wenst. Zo ben je zeker van kwalitatief geschoolde mensen!Plaats een reactie
Phoenix WebsitePhoenix Website