arrow_drop_up arrow_drop_down
7 april 2018 

Waarom er geen magische formules bestaan om rijk, gezond of gelukkig te worden - Over snel succes

Snel succes. Bestaat het volgens jou? Een formule om rijk, gezond of gelukkig te worden? Tegenwoordig kan je jou blauw betalen aan coaches die beweren dat ze jou slapend rijk kunnen maken. Of dat ze jou met eiwitshakes slank en gezond kunnen maken. Of…Want als er iets is waar mensen hun portemonnee voor open doen, dan is het om te leren hoe je rijk, gezond of gelukkig kan worden. Lange tijd was ik er zelf gevoelig voor. Ik investeerde het voorbije jaar duizenden euro’s in coaching. Ik geloof enorm in zelfontwikkeling dus daar investeer ik graag in. Toch stel ik vast dat het telkens weer ging om het leren van dé magische formule. En weet je wat ik écht geleerd heb? Er bestaat geen magische formule. Noch voor rijkdom, noch voor gezondheid, noch voor geluk.

Snel succes, bestaat dat?

snel succes

Een jaar geleden rolde ik in het ondernemerschap. Omdat ik voelde dat ik mijn eigen zoektocht naar energie wilde delen met anderen. En uiteraard ook omdat ik nooit meer voor een baas wilde werken ;) (want dat laatste kostte me namelijk te veel energie). Alsook voor meer vrijheid, financiële onafhankelijkheid en zingeving in mijn werk. Allemaal prachtige redenen waarom ik van de ene op de andere dag een fulltime ondernemer werd. Al snel maakte ik kennis met de vele business coaches die zich online profileren met formules die jou de snelste en gemakkelijkste weg naar succes beloven. Heel verleidelijk als startende ondernemer. Net als miljoenen anderen werd ik hierdoor prooi van het verlangen naar snel succes. Maar is dit überhaupt waar het écht om draait? Belangrijker nog: bestaat het?

Na een aantal maanden van (dure) trajecten besloot ik dat het genoeg was. Niet omdat ik niet slaagde in mijn succes. Integendeel. Ik streefde voortdurend naar meer, beter en nog sneller succes. En weet je? De echte magie gebeurde nooit wanneer ik de richtlijnen uit peperdure programma’s volgde. Wél als ik mijn intuïtie begon te gebruiken als kompas. Ik koos ervoor om me te focussen op wat ik diep vanbinnen wou en nam geïnspireerd actie. Wat ik toen ontdekte was uiteindelijk mijn allerbelangrijkste les… Betekent het dat ik niets geleerd heb uit deze trajecten? Tuurlijk wel, maar belangrijker nog is het inzicht dat ik nu met jou ga delen! En waarom ik niet (meer) geloof dat er zoiets bestaat als een formule voor snel succes.

There is no highway to succes.

Mijn magische formule, niet gebaseerd op snel succes

Je kent het ongetwijfeld. Je hebt een doel en wil dit het liefst van al meteen bereiken. Bijvoorbeeld. Je wil afvallen. Of je wil energie. Of je wil een succesbedrijf. Van zodra je beslist hebt dat je dit wil, is het heel verleidelijk om het ook nu meteen te willen. Herkenbaar? Ik zie het voortdurend gebeuren. Vroeger bij mezelf, onbewust. Nu bij mijn klanten. Want hé Elke, als ik mij inschrijf voor jouw jaartraject voor meer energie, dan wil ik natuurlijk na twee weken al resultaat, toch?! Ga jij verder met een dieet of een levensstijl als je na twee weken nog niets bent afgevallen? Het lijkt erop dat we het risico te groot vinden om te investeren in iets wat misschien niet zal werken.

De waarheid is echter dat je net door deze gedachte snel opgeeft en het uitblijvende resultaat zelf in de hand werkt. Alle succesvolle mensen beamen dat ze er hard hebben moeten voor werken. We zijn geneigd om ons blind te staren op het huidige succes van mensen die het goed doen, maar vergeten dat ook zij een weg hebben afgelegd om daar te geraken. Ook ik ben niet op een dag na mijn burn-out wakker geworden met een energiek lichaam. Ik heb er twee jaar hard aan gewerkt en dat doe ik nog elke dag. Er bestaat dus geen quick fix voor een gezond, gelukkig en rijk leven. Het spijt me als ik jou deze koude douche bezorg. Maar veel liever zou ik willen dat je nu denkt: “Elke, je hebt gelijk. Eigenlijk ben ik er nog niet genoeg voor gegaan.”

snel succes

De magie van flow en het loslaten van tijd

snel succesIk heb lange tijd niet vertrouwd in het volgen van mijn pad. Ik dacht dat andere succesvolle mensen de enige juiste formule kenden (een groot magisch geheim dat ik kennelijk nog niet had ontdekt) en dat ik enkel kon slagen als ik dit blindelings zou volgen. Van zodra ik besloot om de vaak tegenstrijdige en rationele adviezen van succes coachen niet meer zo letterlijk te nemen, ontstond er een magische flow in mezelf.

Ik kwam in contact met mijn intuïtie en ging ondernemen op mijn eigen authentieke manier. Ik zette mezelf op een no-nonsens en kwetsbare manier in de wereld. Daarvoor was het nodig om mijn verlangen naar snel succes opzij te zetten. Op succes staat namelijk geen tijd. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn klanten is tijd de grootste vijand. Zonder vertrouwen kan je echter nooit jouw gewenste resultaat bekomen. Dan laat je de tijd bepalen of iets een succes is en zal het altijd te lang duren.

Van zodra je jou overgeeft aan tijd en je blindelings vertrouwt in jouw pad, zal je vanzelf in een flow belanden.

De juiste mindset is de key

Omdat ik ontdekte dat het over het vertrouwen van mijn eigen weg gaat in dit leven, stopte ik met het zoeken van succesformules die buiten mezelf lagen. Want het leek alsof ik constant op zoek was naar de magie bij anderen, waardoor ik diep van binnen vergeten was hoe magisch het is om gewoon je authentieke zelf te zijn. Er bestaan tientallen bewezen strategieën. Dat geldt voor jouw business (er zijn oneindig veel bewezen business strategieën), dat geldt voor jouw gezondheid (je kan namelijk met veel soorten van dieet afvallen), dat geldt voor jouw relaties. Voor alle levensdomeinen vind je duizend en één theorieën die jou helpen met succes.

De vraag is: is het de strategie die doorslaggevend is, of is het de persoon die de strategie uitvoert die het echte verschil maakt? Ik kan je verklappen dat het antwoord zich wellicht ergens in het midden bevindt, maar dat het laatste zwaar onderschat wordt. Als jij geëngageerd en met de juiste mindset een strategie kiest waar jij jou goed bij voelt, zal je succesvol zijn. En dat terwijl iemand anders met een andere formule net zo succesvol kan zijn… Dus neen, er bestaat geen magische formule voor succes, rijkdom, gezondheid of geluk. En al zeker niet als je een afspraak hebt gemaakt met tijd… .

Waar zit de magie dan?

snel succes

De magie verschuilt zich niet in de strategie. De échte magie zit in de persoon die de strategie toepast. En vooral de manier waarop deze strategie wordt toegepast. Ik merk het bij mezelf en ik merk het ook bij mijn eigen klanten. Waarom heb ik klanten die na een aantal weken schitteren, rechtop staan uit hun burn-out en helemaal shiften? Terwijl andere klanten die net dezelfde strategie volgen de neiging hebben om te beweren dat het voor hen niet werkt?

Mijn strategie is succesvol, dat weet ik. Ik heb het voor mezelf toegepast en voor honderden anderen. Waarom zijn de resultaten bij eenzelfde strategie dan verschillend? En waarom heb ik klanten die werkelijk energetische shifts maken terwijl andere er maar moeilijk in slagen? Waarom zie ik ondernemers die ploeteren en andere die schitteren in hun bedrijf? Alles begint met jouw innerlijke kracht. Alles begint met HOE GRAAG JIJ WIL VERANDEREN! Dat laatste, dringt het goed tot je door? Want dat is de KEY!

Succes is een keuze. Hoe graag wil je veranderen?

Jouw innerlijke kracht is de échte magie

snel succesWat ben je met een uitmuntende strategie als je jouw innerlijke kracht niet kan aanboren om er helemaal voor te gaan? Om 100% te kiezen voor die verandering? Om zonder piekeren in de actie te stappen op weg naar jouw succes, gelijk op welk levensdomein? Hoe kan de energie stromen als je telkens weer twijfelt aan jezelf en aan de uitkomst? Ik heb ontdekt dat het overbrengen van een strategie zonder het begrijpen van jouw innerlijke kracht weinig zin heeft. Een strategie zonder meer is namelijk een theorie zonder praktijk. Waar lopen mensen namelijk vast in hun leven? Niet bij een gebrek aan theorie. Altijd in de uitvoering ervan.

The change is you. Face it and do it! Move. Take action.

Je kan écht rijk, gezond en gelukkig worden!

Jij zelf bent de katalysator van jouw succes. Tenminste, als dat is wat je kiest. Niet “een formule”. Ik weet intussen dat geld, gezondheid en geluk alleen maar kunnen stromen als mijn mindset juist zit. En dat is de reden waarom ik mijn eigen programma’s en trajecten noodzakelijk moest aanvullen met mijn mindset-inzichten. Mijn succes is gebaseerd op een goed doordachte strategie. Maar vooral op de manier waarop ik in het leven sta. En ook dat laatste heb ik moeten leren.

Waar ik zelf het meeste uit haal is uit inspirators die me eye-openers voorschotelen waardoor ik succesvolle mindshifts kan maken. Dit is de levensnoodzakelijke rol die ik ook speel voor mijn klanten. Niet het aanreiken van de zoveelste strategie. Wat ik doe is mensen écht raken zodat ze klaar zijn om te shiften en in contact komen met die innerlijke krachtbron. Ik wil niet afdwingen dat mijn strategie de enige juiste is. Dat vind ik nogal pretentieus ;) … Wat ik écht wil betekenen is dat mensen bewust kunnen kiezen voor verandering. Want eens je jouw innerlijke kracht ontdekt, kan je namelijk alle strategieën ter wereld vlekkeloos toepassen. Wie in zijn of haar kracht staat, kan alles aan.

Het is mijn missie om mensen bij hun innerlijke kracht te brengen. Ik geef er geregeld gratis online workshops over op basis van mijn zelf ontwikkelde EnergieModel. Ben jij al ingeschreven voor één van de volgende online workshops? Registreer je hier gratis.

snel succes

Over de schrijver
Elke Vermeire is een orthomoleculaire natuurvoedingsdeskundige die zich gespecialiseerd heeft in eigentijdse gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, darmproblematiek, suikerverslaving, overgewicht en lifestyleziektes als diabetes. Ze is auteur van het boek "Geluk in je Buik", richtte haar eigen glutenvrije bakkerij Bite and Boost op (waar ze spirulina granola en - crackers produceert) en ontwikkelt online voedingsprogramma's om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een betere gezondheid.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website