arrow_drop_up arrow_drop_down

Spiritueel ontwaken - mijn transformatie naar een nieuw bewustzijnsniveau

Spiritueel ontwaken begint bij het gevoel dat er iets niet klopt. Zo ging het bij mij: het klopte al lang niet meer. Het leven dat ik leidde. Ik deed het zoals iedereen het doet: een nine-to-five job in een kantoorgebouw dat ruikt naar vers papier en waar je de ganse dag glimlacht naar vriendelijke en boze klanten, terwijl het eigenlijk weinig zin geeft. Het uitgeput thuiskomen na een veel te lange werkdag moest een teken aan de wand zijn. Toen ik een stinkende gootsteen vol vuile vaat aantrof zakte de moed me dagelijks in de schoenen. Om vervolgens een inspiratieloze maaltijd op tafel te toveren en mijn kinderen nadien in bed te dumpen. Zodat ik uitgeteld in slaap kon vallen op de bank. Was dit het dan? Het leven? Ik kon niet geloven, noch begrijpen dat dit het “echte leven” was. 

Terwijl mijn ziel me op allerhande manieren probeerde wakker te schudden, holde ik door op automatisch piloot. Mijn weerstand was gereduceerd naar nul. Geen wonder dat ik belandde in een burn-out. Hoe langer je jouw ziel negeert, hoe meer je opbrandt. Dit alles was het begin van mijn spiritueel ontwaken. De lichamelijke noodkreten waren slechts een vertaling van wat er zich op zielsniveau afspeelde: willen gehoord worden. Het ontwaken kon pas beginnen op het moment ik klaar was om te luisteren. Toen vond er een ingrijpende transformatie plaats naar een nieuw bewustzijnsniveau. Een proces dat al meer dan twee jaar duurt en de laatste maand zijn hoogtepunt bereikte.

Hoe langer je jouw ziel negeert, hoe meer je opbrandt.

spiritueel ontwaken

Signalen van spiritueel ontwaken

spiritueel ontwaken

Ik ben me sinds een jaar bewust dat dit helse parcours inhoudt dat ik spiritueel ontwaak. Wanneer je maandenlang bent opgebrand, begrijp je in eerste instantie niet dat er een diepere boodschap schuilt achter jouw levensprocessen. Je zoekt naar verklaringen aan de oppervlakte. Je pluist uit hoe je lichamelijk meer energie kan opbouwen. En dat kan je absoluut, denk maar aan mijn EnergieKeuken die op lichaamsniveau de energie terug laat stromen. Toch begon het me te dagen dat energie zoveel meer facetten kent dan enkel datgene wat zich lichamelijk vertaalt.

Bereid zijn om naar dat diepere niveau te kijken, liet me transformeren naar een nieuw bewustzijnsniveau.

Toen ik voor het eerst een blog las over spiritueel ontwaken, herkende ik bijna alle signalen bij mezelf. Het ging over symptomen die kunnen wijzen op een ziel die wakker wordt. De symptomen gaan over lichamelijke veranderingen, emotionele gewaarwordingen en een nieuwe manier van denken en voelen. Hoewel mijn brein er nog niet klaar voor was, kon ik niet ontkennen dat ik “ergens” wilde uitbreken. Ik had het diepe verlangen om een zinvol leven te leiden, weg van oppervlakkigheid. Er heerste een diep gevoel van een zielsmissie die ik op dat moment helemaal niet kende. Alsof mijn ziel niet langer akkoord ging met het pad dat ik volgde omdat mijn leven niet voorbestemd was om een oppervlakkig leven te leiden.

Een nieuw bewustzijnsniveau

de vierde dimensie

Toen ik hoorde over de vierde en de vijfde dimensie, besefte ik dat ik mijn ganse leven in een realiteit had geleefd die driedimensionaal was. Enkel gebaseerd op rationaliteit en materialisme. “What you see is what you get.”, leerden we met z’n allen. Daarom kan evolueren naar een nieuwe dimensie pijnlijk zijn. Dit is het proces waar vele nieuwetijdskinderen zich in bevinden: het klopt niet meer, het leven is niet logisch, er dringt zich een andere manier van leven op.

De transformatie van het oude naar het nieuwe is pijnlijk. De oude realiteit laat zich tegenwoordig bijna letterlijk opbranden (denk maar aan de vele burn-outs en chronische ziekten) om ruimte te maken voor het nieuwe. Onze zielen nodigen ons uit om een nieuw bewustzijnsniveau te bereiken, en daarom moeten we opbranden. Opdat we het zouden voelen, begrijpen, herkennen en erkennen. Levenslessen zijn hard en pijnlijk zodat onze zielen kunnen groeien. De puzzelstukjes vielen in elkaar toen ik het boek “De Vierde Dimensie” van Hans Peter Roel las.

Onze zielen nodigen ons uit om een nieuw bewustzijnsniveau te bereiken.

De vierde dimensie

De vierde dimensie is een tijdsonafhankelijke dimensie die ervan uitgaat dat toeval niet bestaat. Dat alles wat op ons pad komt voorbestemd is om onze ziel te helpen met de transformatie naar een nieuw bewustzijnsniveau. Daar waar we in een driedimensionele wereld enkel geloven in wat we zien en wat tastbaar, fysiek of materieel is, kom je in de vierde dimensie in contact met een energieveld dat onzichtbaar is maar toch bijzonder krachtig. Toen ik Elke Dag Energie oprichtte om het te hebben over het effect van voeding op ons energiepeil, wist ik dat ik me ook wilde verdiepen in de kracht van andere facetten van energie. Zoals de spirituele dimensie. Deze die je voelt maar niet ziet.

Algauw merkte ik dat ik bij complete overgave mooie dingen verwezenlijkte. Van zodra ik me liet leiden door mijn irreële angsten, blokkeerde creatie en energie. Daarom ging ik gelddoelen omzetten in zielsdoelen. En ging ik vertrouwen in tijd en ruimte. ( Ik geef er geregeld gratis online trainingen over. Klik hier voor de eerstvolgende). De vierde dimensie is een overgansfase naar de vijfde dimensie. Het is de toegangspoort naar een realiteit die overstijgt wat we ooit geleerd hebben of wat de wetenschap met cijfers kan bewijzen.

Irreëele angsten blokkeren creatie en energie. Zet gelddoelen om in zielsdoelen en ga voor complete overgave.

spiritueel ontwaken

De vijfde dimensie

Het grote, mysterieuze universum dwingt ons tot overgave. Wie begrijpt en voelt hoe je kan samenwerken met het universum, kan mooie en grootse dingen verwezenlijken. Universele wetten staan boven alles. Je kan er dus maar beter op vertrouwen en ze omarmen om jouw leven hier op Aarde zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ook dat ging ik doen. In mijn leden-community gebruik ik de universele Wet van de Aantrekking in een aantal van mijn programma’s die deel uitmaken van het Jaartraject 365 Dagen Energie. Want werkelijk ALLES begint met creëren en actie nemen waardoor deze wet in jouw voordeel wordt geactiveerd. Wie dit principe begrijpt en toepast KAN WERKELIJK ALLES BEREIKEN.

In de vijfde dimensie ben je in staat om ruimte te geven aan jouw emoties zonder deze te laten overheersen. Omdat je jou realiseert dat het een onderdeel is van een groter proces en geheel. Vanuit vertrouwen en gevoel creëren maakt angst overbodig. Het vraagt een mentale wijziging. Een soort van “herprogrammeren” van jouw manier van denken.

Herbronnen tijdens het spiritueel ontwaken

Je voelt jezelf in een stroomversnelling zitten. Ik had al twee jaar het gevoel dat ik drastisch aan het transformeren was en in die vierde dimensie terechtkwam. Omdat dit proces zo heftig is, maar ook bijzonder magisch, besloot ik begin dit jaar te investeren in spirituele groei. Een herbronningsreis is dan een manier om in een versneld tempo het spirituele ontwakingsproces kracht bij te zetten.

Ik leerde een bijzondere dame kennen, Hilde Van Looy van Secret Soul, die me vertelde over zwemmen met dolfijnen. Het triggerde me meteen, net omdat dolfijnen het proces van spiritueel ontwaken kunnen ondersteunen en begeleiden. Ik ging een week op herbronningsreis naar Sataya Rif en kwam daar opnieuw in contact met een stuk van mezelf dat ik niet kende. Door het zwemmen met dolfijnen op één van de meest spirituele plekken op Aarde, ervaarde ik wat het was om in de vijfde dimensie te komen. Ik werd overspoeld door een ongelooflijk gevoel van eenheid en verbondenheid. Met de natuur, met mijn medemens en met alles om me heen.

spiritueel ontwaken

Een andere vrouw

Toen ik terug thuis kwam was ik een andere vrouw geworden. Nog nooit eerder had ik zoveel liefde gevoeld voor mijn kinderen en mijn man. Nog nooit eerder was ik me zo bewust van onze planeet en hoeveel respect we moeten hebben voor alles om ons heen. Het had me ontzettend diep geraakt. Zodanig zelfs dat ik voor het eerst in jaren mijn yin- en yangkracht voelde. Alsof alles in mijn lijf en leven in balans was. De liefde voor onze planeet vertaalde zich meteen in nieuwe ideeën en projecten waarbij ik besloot iets te willen doen voor de Aarde. De liefde voor mijn omgeving vertaalde zich naar een ontzettend warm nest bij me thuis, waarbij mijn man en ik terug vlinders in onze buik kregen bij het aankijken van elkaar. Wie spiritueel ontwaakt is klaar voor verandering. Spiritueel ontwaken staat voor vrijheid, vertrouwen, liefde en geluk.

spiritueel ontwaken

Herken jij jou in mijn verhaal? Laat het weten in de reacties!

Met dank aan Secret Soul voor de mooiste reis van mijn leven naar de dolfijnen van Sataya Rif. Meer info over de herbronningsreizen van Secret Soul vind je hier.

Over de schrijver
Elke Vermeire is een orthomoleculaire natuurvoedingsdeskundige die zich gespecialiseerd heeft in eigentijdse gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, darmproblematiek, suikerverslaving, overgewicht en lifestyleziektes als diabetes. Ze is auteur van het boek "Geluk in je Buik", richtte haar eigen glutenvrije bakkerij Bite and Boost op (waar ze spirulina granola en - crackers produceert) en ontwikkelt online voedingsprogramma's om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een betere gezondheid.
Daphné Vandepitte
Door

Daphné Vandepitte

op 28 September 2018

Hallo! Heel juist, ik heb net hetzelfde, zoals velen eigenlijk hé! Zelfs over voeding denk ik zoveel na nu, dat het niet meer leuk s hahaha. Ik wil nog superlekkere dingen geven aan de kindjes en ook bv spaghetti bolognaise (met vlees) en de koekjes die ikzelf als klein kind zo graag at, maar met hen ben ik bewuster. Soms weet ik niet of ik daar wel goed aan doe. Ik heb ook een boek op mijn computer staat (meerdere boeken eigenlijk), maar nog geen uitgeverij opgezocht, ze staan daar wat. Met recepten voor de kindjes en andere thema's. Heel mooie tekst en blog die verrijkend is voor iedereen, maar ieder heeft natuurlijk zijn eigen versie van deze Aarde (3D, 4D, 5D of misschien nog hoger). Het allerbeste nog! Trotse medeziel!

Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website