Elke Vermeire

Waarom Elke

Over Elke Vermeire

Wie is Elke Vermeire?

Welkom op mijn website Elke Dag Energie!

Als hoogsensitieve mama van twee flinke zoontjes (Xam en Denn) 

werd ik op jonge leeftijd geconfronteerd met energietekort

Voor mijn 30ste kreeg ik een burn-out.

Ik leerde mijn meest waardevolle energiebronnen kennen. 

De belangrijkste en meest onderschatte is voeding

Samen met andere energie-experten blog ik hier over energiegerelateerde thema's,

deel ik mijn inzichten en verhalen en laat ik jou kennis maken met de EnergieKeuken.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik wil jouw ogen openen en jou aanzetten tot actie :)

Ik ben een ervaringsdeskundige.

Ik ken jouw pijn. We delen hetzelfde gevoel.

We zijn gevoelig, snel moe en makkelijk overprikkeld.

We moeten zuinig omspringen met onze energie.

Ik heb geleerd hoe.

Voeding staat op nummer 1 voor mij.

En ik wil jou leren hoe je met voeding een grote voorsprong neemt

en jouw energiepeil verdubbelt.

Dit is wat ik doe

Energie Magazine

Het gratis driemaandelijks

online magazine

Workshops

Maandelijks workshops

Eet Energie

Receptenboeken

Digitale receptenboeken

uit de EnergieKeuken

365 Dagen Energie

Programma's en menu's

voor 365 dagen energie

Mijn verhaal

Ik wilde zo graag energie. Om als jonge vrouw een normaal leven te kunnen leiden.

In mijn hoofd wilde ik veel, maar mijn lichaam kon niet meer mee. Frustrerend als je nog een twintiger bent.

Wat was er dan zo fout gelopen? Dat alle energie uit mijn lichaam was geperst en er niets meer overbleef?

Behalve een burn-out... En enkele voedselintoleranties.


Ik heb mezelf lang bestudeerd. Geanalyseerd. En ging daarna over tot actie. 

Want het kan ook anders. Als je daar bewust voor kiest.


Dit was de vroegere versie van de uitgebluste levenloze ik

 • Ik was een perfectionist en niet snel tevreden.
 • Ik had weinig geduld in het leven, keek altijd op naar wat anderen wél al hadden bereikt en ik niet.
  • Ik was moeilijk tevreden te stellen, zowel door mezelf als door anderen.
  • Ik hield niet voldoende van mijn job in de bank. Ik verveelde me.
  • Ik vond het oneerlijk dat ik moest kiezen tussen mijn gezin en mijn job en wist dat het niet willen kiezen me parten speelde. Dit was de reden dat ik niet doorgroeide. 
  • Ik wilde zo graag iets betekenen voor deze wereld, maar dat deed ik naar mijn gevoel niet.
  • Ik nam veel te veel hooi op mijn vork: in tijden van verbouwingen en zwangerschap, ging ik intense onderhandelingen aan op mijn toenmalige job om hogerop te geraken. Heel veel stressbronnen tegelijk dus.
  • Ik had veel innerlijke conflicten die achteraf bekeken gebaseerd waren op de verwachtingen van de maatschappij en wat ik zelf diep van binnen wou (al had ik dat toen nog niet helder).
  • Ik at ongezond maar besefte dit niet. Want ik wist niet dat wat de meeste mensen dagelijks eten zo schadelijk kan zijn voor de gezondheid dus deed ik blindelings mee zonder na te denken over wat ik in mijn mond stak.
  • Ik had een bijzonder slechte immuniteit, was heel snel ziek.
  • Ik was de vrouw met duizend en één kwaaltjes. Zo iemand waarmee er altijd wel iets aan de hand was. Keel- en blaasontstekingen spanden de kroon.
  • Ik was hoogsensitief maar wist het niet. Daardoor ging ik voortdurend over mijn grenzen, op alle levensdomeinen.
  • Ik leefde mijn dromen in mijn hoofd, maar daar bleven ze ook zitten. Ik was niet daadkrachtig genoeg om dit om te zetten in realiteit en dat frustreerde me enorm.
  • Mijn leven was gevuld met dingen die "moesten" en voor dat wat me energie gaf had ik geen tijd. Al besefte ik dit niet eens want ik leefde op automatisch piloot dus er waren geen momenten om stil te staan bij met wat ik bezig was.

Er waren dus wel een heleboel redenen om uitgeblust aan de eindmeet te eindigen, ook al was ik nog zo jong. Een burn-out bracht me gedwongen tot stilstand en liet me voor het eerst kijken naar mezelf en het leven dat ik leidde. Op minder dan een jaar tijd heb ik mijn leven zo drastisch veranderd en geloof ik dat mijn lichaam en mindset aan de basis liggen van een energieke levensstijl. Iets wat ik iedereen gun en waarvan ik overtuigd ben dat iedereen over het toegangsticket kan beschikken. Als je het maar wil bemachtigen...


Dit is de huidige versie van mezelf

 • Ik besloot om mijn leven op te bouwen rond mijn wensen en verlangens in plaats van mee te hollen op het ritme van de maatschappij. Geen dolle ratrace meer voor mij.
 • Ik startte mijn eigen online bedrijf waarin ik zelf bepaal wat goed is voor mij. Zonder me te moeten verantwoorden. Zonder schuldgevoelens omdat ik "moet kiezen". De ideale work-life balance bestaat dus wél ;)
 • Ik ben heel bewust bezig met voeding. Ik ontwikkelde na een lange en interessante ontdekkingreis de EnergieKeuken. Hiermee inspireer ik ook anderen om zich (terug) energiek te eten en vond ik mijn eigen specialisatie in het leven. Iets waar ik lang naar op zoek was en me heel onrustig maakte. De focus die ik nu ervaar is zeer rustgevend.
 • Ik stem me elke dag af op geluk en vrijheid. Ik geloof dat we zelf verantwoordelijk zijn voor ons geluk en dat we bewust kunnen kiezen voor verandering.
 • Ik voel me zinvol voor deze wereld omdat ik mensen met energietekort kan inspireren en motiveren en omdat ik de vzw Burn-out Vlaanderen kon oprichten.
 • Ik beperk alle stress in mijn leven: ik verplaats me nauwelijks (want ik leerde dat filerijden en autorijden in het algemeen me veel energie kost), ik werk bijna altijd alleen (ook dat houdt de energie hoog, al is dat heel individueel), ik leg mezelf geen deadlines op en probeer zoveel mogelijk van dag tot dag te leven.
 • Ik leerde mijn hooggevoeligheid begrijpen en omarmen. Ik stel duidelijk mijn grenzen. Ik zeg veel "neen" maar wel volmondig "ja" tegen alles wat me energie geeft in dit leven. En ik ga volop voor mijn talenten zodat ik kan uitblinken.
 • Ik leef in vertrouwen. Omdat ik de kracht van mijn intuïtie heb ontdekt, voel ik heel goed aan wat me te doen staat. Dit schept heel veel vertrouwen in dit leven. Ik weet dat het altijd goedkomt en dat mijn buikgevoel juist is.
 • Ik heb een liefdevollere relatie met anderen. Omdat ik leerde houden van mezelf is het ook gemakkelijker om meer te houden van anderen. Dit brengt harmonie.
 • Ik heb (eindelijk!) geduld. Niets moet. En zeker niet nu meteen. Het proces van groeien met de tijd heb ik leren appreciëren. Ik probeer daarom te genieten van het proces in plaats van altijd maar te verlangen naar het eindresultaat. Hierdoor leef ik meer in het nu terwijl ik vroeger altijd bezig was met de toekomst.
 • Ik schrijf elke dag, mijn grootste passie in dit leven. Mijn manier van communiceren.

De wijsheden die ik tegenkwam op de hobbelige weg van dit leven deel ik via mijn blog. Ik specialiseerde me in voeding terwijl andere experten mij de nodige kennis en inzichten aanreiken over andere levensdomeinen. Met een boeiend team van experten schrijf ik wekelijks nieuwe blogs en verschijnt er driemaandelijks een online Energie Magazine.


Veel leesplezier!