arrow_drop_up arrow_drop_down

Hey, ik ben Elke!

Ik geloof dat iedereen het potentieel heeft om gezond, energiek, gelukkig en slank te zijn.

Start met je buik en de rest gebeurt namelijk vanzelf!

Ik ben Elke Vermeire, orthomoleculair natuurvoedingsdeskundige gefascineerd door de buik in alle verschillende facetten.


Op mijn blog Elke Dag Energie schrijf ik wekelijks nieuwe artikelen over (darm)gezondheid en persoonlijke groei.

Het is mijn missie om iedereen in België en Nederland te inspireren en te motiveren om te leven vanuit hun buik.


Daarom schreef ik de bestseller "Geluk in je Buik", ontwikkelde ik tal van voedingsprogramma's en startte ik met de vlogreeks "Leven vanuit je Buik" op mijn You Tube Kanaal.


Ik richtte in 2019 mijn eigen kleinschalige bakkerij Bite and Boost op om glutenvrije en vegan producten met spirulina te vervaardigen omdat de darmvriendelijke producten die ik in de markt zocht nog niet bestonden.

Dit is hoe het begon

In 2016 belandde ik in een burn-out. Ik was nog geen dertig jaar en begreep niet hoe ik als piepjonge moeder van twee kleine kids zo "leeg" kon zijn. Niet alleen was ik altijd moe, ik had ook geen daadkracht om mijn dromen na te jagen.


Bovendien kampte ik al sinds mijn tienertijd met steeds terugkerende keel- en blaasontstekingen en huiduitslag. Allemaal "onschuldige" aandoeningen die jarenlang bestreden werden met antbiotica en cortisone zalfjes. Tot ik ontdekte dat deze "pleisters" alleen maar de échte oorzaak hadden verdoezeld: een verzwakt immuunsysteem, een verstoord darmklimaat en een hormoonhuishouding die compleet uit balans was.


Ik begon te bloggen over mijn persoonlijke "ontdekkingstocht" en kreeg algauw hele trouwe volgers via Facebook.


In mijn zoektocht naar energie raakte ik het meeste gefascineerd door de darmgezondheid. Ik kon zowat al mijn klachten koppelen aan hoe het met mijn darmklimaat was gesteld. Bovendien werd ik slanker, fitter en gelukkiger.


Geen toeval: onze hersenen en darmen zijn met elkaar gelinkt dus geluk begint dan ook létterlijk in je buik!

Waarom had er mij niemand verteld over het belang van buikgezondheid?

Mijn Missie: Geluk in ieders Buik

Omdat ik in de klassieke geneeskunde geen antwoorden vond op de verzameling van klachten die ik al jaren had (keel- en blaasontstekingen, psoriasis, vermoeidheid en tot slot burn-out), ging ik zelf op zoek naar antwoorden in de meest recente literatuur en wetenschappelijk onderzoek. Tijdens deze zoektocht schoolde ik me om tot natuur- en orthomoleculair voedingsdeskundige. Ik vond namelijk dat "leven volgens onze natuur" het beste antwoord was op al mijn klachten (en later ook op de klachten van mijn klanten).


Omdat ik merk dat er een grote "onwetendheid" is over voeding (en in het algemeen over de energiehuishouding en darmgezondheid), omdat steeds meer mensen radeloos zijn omwille van de tegenstrijdige voedingsadviezen die overal circuleren én omdat ik heb geleerd dat het symptoom nooit de échte oorzaak is, wil ik mijn diepgaande kennis delen met anderen. De eerste stap naar verandering is namelijk bewustwording.


Ik ontwikkelde tal van voedingsprogramma's die gebaseerd zijn op de meest recente inzichten in de voedingswetenschappen

en ben auteur van het boek "Geluk in je Buik".


Daarnaast richtte ik begin 2019 een kleinschalige glutenvrije bakkerij (Bite and Boost) op waar op artisanale wijze

spirulina granola en - crackers worden vervaardigd omdat voedsel nog steeds het allerbeste medicijn is.


Mijn opleidingen

Ik geloof dat veel aandoeningen kunnen verholpen worden met "leefstijl".

Volgens de orthomoleculaire voedingsleer kunnen veel "moderne" klachten aangepakt worden door anders te eten en te leven. Ik richt me op mijn website tot de lifestyle-interventies:

darmproblemen, energieklachten (waaronder burn-out), suikerziekte en overgewicht en alle daaraan gelinkte klachten. 


Orthomoleculaire voedingsdeskundige

Ik schoolde me de voorbije jaren om tot orthomoleculair voedingsdeskundige.

Ik startte met een algemene opleiding natuurvoedingsdeskundige (2017), volgde de cursus "Chronische darmziektes" (2018) bij Dr. Saskia Van As van darmklachten.nl en blijf me bijscholen in de orthomoleculaire geneeskunde via de opleidingen en seminaries van KPNI (i.s.m. Natura Foundation) waarvan ik de compleet vernieuwde lessenreeks volgde in 2019.


De EnergieKeuken

Het resultaat van mijn opleidingen, zelfstudie en het werken met honderden klanten is de EnergieKeuken:

Een voedingsconcept waarin ik al mijn voedingsprogamma's onderbreng en waarbij voedsel als medicijn wordt ingezet.

Je ontdekt de betekenis en invulling van de EnergieKeuken in mijn boek "Geluk in je Buik".

Mijn diploma's

Natuurvoedingsdeskundige Elke VermeireCursus darmklachten Elke Vermeire

Wat anderen zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Ik verloor gemakkelijk 18 kilo in 6 maanden tijd
Omdat ik mijn overtollig buikvet wilde verliezen, belandde ik via een Faceboopost bij Elke, waarin ze uitlegde hoe het aanpakken van je darmgezondheid ervoor zorgt dat je makkelijk gewicht verliest. Sinds haar Fat Challenge ben ik alle overtollige kilo's met gemak verloren.
Frédéric
Ik durfde eindelijk mijn ontslag geven
Toen ik Elke Dag Energie ontdekte was ik een wrak en wist ik niet waar te beginnen. Elke heeft me op zoveel levensdomeinen geïnspireerd! Ik ging ermee aan de slag, werd beter, diende mijn ontslag in en ging voor het leven van mijn dromen met een eigen bedrijf!
Sofie
Zonder anti-depressiva en niet meer suikerziek

Tot twee jaar geleden nam ik anti-depressiva en was ik diabetes patiënt. Elke moedigde me aan om suikervrij te leven waardoor ik alle overtollige kilo's verloor en mijn suikerwaarden nu perfect zijn. Ik vond ook de moed om mijn anti-depressiva af te bouwen.

Sandra
De ziekte van Crohn verslaan

Chronische darmklachten was de rode draad door mijn leven. Op mijn vijftigste kreeg ik een burn-out omdat chronisch ziek zijn ooit eens zijn tol eist. Het programma van Elke was een keerpunt. Na een heftige detox heb ik geen buikpijn en geen cravings meer.

Martine

Het doel van deze website

De werking van het lichaam en de link met lifestyle-klachten

Met Elke Dag Energie wil ik als gezondheidsexpert, blogger en auteur anderen laten kennismaken met de ingenieuze werking van het menselijke lichaam. Je krijgt antwoorden op vragen als: hoe werken we op energetisch niveau, wat betekent vetverbranding vanuit gezondheidsperspectief en hoe is dit alles gelinkt met onze darmgezondheid? Waarom krijgen steeds meer mensen een burn-out en hoe kan je jezelf genezen van suikerziekte? Wat als je verslaafd bent aan ongezond voedsel en vreetbuien moet verslaan? En last but not least: hoe beïnvloedt datgene wat je eet je hormoonbalans én je state of mind?


Alles over energie

Ik sta in mijn blogs ook graag stil bij andere aspecten van energie (persoonlijke ontwikkeling, hoogsensitiviteit, kwantum fysica, productiviteit, enz) omdat gezondheid nu eenmaal verder gaat dan enkel dat wat we eten. Mijn eigen dagelijkse ervaringen en uitdagingen kunnen bijdragen tot een grotere bewustwording van wie we zijn als mens op diverse niveau's: lichamelijk, mentaal en geestelijk (of spiritueel).


Voor wie deze website is bestemd?

Met mijn expertise in de energiehuishouding van het lichaam en de darmgezondheid heb ik als doel om iedereen met vermoeidheidsklachten, nieuwe tijdsziektes (burn-out, depressie, suikerziekte...), vetopslag en darmproblemen correct te informeren en om mensen bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid op alle levensdomeinen.


Wat mag je van deze website verwachten?

Wanneer je aan de slag wil met je gezondheid op een wetenschappelijk onderbouwde manier, rekening houdend met de meest recente inzichten op vlak van voedingswetenschap en gezondheid, dan vind je op deze website de nodige gezondheidsadviezen, tips en recepten terug om je in je eigen proces te inspireren en motiveren.


DISCLAIMER: De lezer is zelf verantwoordelijk voor keuzes die hij of zij maakt op grond van de informatie op de website. De lezer kan aan de informatie geen rechten ontlenen. De informatie is zorgvuldig samengesteld.

De informatie is tevens geen vervanging van een gekwalificeerd arts. De adviezen zijn uitsluitend gezonde lifestyle-gerelateerd en kunnen eventueel leiden tot verbetering van de gezondheid. Hierover kunnen geen garanties worden gegeven.

Gestaafd door wetenschappelijk onderzoek

Bij het schrijven van mijn blogs en artikels maak ik gebruik van recent wetenschappelijk onderzoek uit literatuurstudies en hanteer ik de laatste nieuwe inzichten uit de orthomoleculaire holistische geneeskunde. Ik consulteer betrouwbare bronnen zoals Pubmed en de US national library of medicine.

Zodoende is de informatie actueel en volgens de laatste wetenschappelijke internationale onderzoeken.

Leven vanuit je Buik is meer dan wetenschap

Dit is geen promowebsite

In de loop der jaren evolueerde deze website van een persoonlijke blog naar een professionele en deskundige website. Omdat ik het schrijven van betrouwbare blogs hoog in het vaandel draag, schrijf ik niet langer gepromote of betaalde content en baseer ik me (vooral bij medische en voedingsgerelateerde onderwerpen) op betrouwbare en wetenschappelijke bronnen.


Meer dan wetenschap

Leven vanuit de wetenschap is onvoldoende. Voor mij betekent leven vanuit je buik zoveel meer. Het betekent connectie maken met je innerlijke en op zoek gaan naar je ware zelf. Op You Tube vlog deel ik wekelijks mijn inzichten met jou in mijn reeks "Leven vanuit je Buik".

Abonneer je hier op mijn YouTube kanaal

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik wil je ogen openen en je aanzetten tot actie :)

Ik ben een ervaringsdeskundige.

Ik ken jouw pijn. We delen hetzelfde gevoel.

We zijn gevoelig, snel moe en makkelijk overprikkeld.

We hebben gevoelige darmen, ook al uit zich dat niet altijd letterlijk.

We moeten zuinig omspringen met onze energie.

Ik heb geleerd hoe.

Op fysiek vlak. Op mentaal vlak.

Op mijn blog deel ik veel inzichten en eigen ervaringen.

Maar laat ons beginnen bij het begin.

Jouw lijf.

Dat waar je fysiek het meeste last van hebt, toch?

Ik ga jou vertellen hoe je met voedsel jouw energie verdubbelt.

Deal? Je kan mijn gratis E-book downloaden om te beginnen.

Contacteer Elke

Heb je vragen over de inhoud van deze website, over een product of dienst,

laat het ons dan weten via het contactformulier

Start hier:

Gratis E-book

Verdubbel in 30 dagen je energie

door het toepassen van 1 simpele eetgewoonte 

zodat je weer voluit gaat leven

Bite and Boost

Ontdek onze glutenvrije en koolhydraatarme broodvervangers met spirulina: een supplement én je dagelijkse gezonde voedsel in 1!

Lees meer over Bite and Boost

Mijn artikels ontvangen

Elke Dag Energie is een veelgelezen blog over voeding en levensstijl, mindset, burn-out en persoonlijke groei.

Ontvang mijn nieuwste artikels als allereerst in je mailbox!