Waarom word je ziek? - over de zin van ziek zijn
24 juli 2017 

Waarom word je ziek? - over de zin van ziek zijn

Waarom word je ziek? Heb je jezelf die vraag al ooit gesteld? Of voel je jou net alweer het slachtoffer omdat je ziek bent? Laten we in deze blog eens de rollen omkeren. Want je bent niet zomaar ziek. In plaats van jezelf te vervloeken dat je ziek bent, kan je jezelf ook de vraag stellen wat jouw lijf vertelt. We laten onze experte Hilde Van Hove aan het woord, energetisch lichaamstherapeut. We vroegen aan Hilde: “Waarom word je ziek?”

Wat is ziek zijn?

Alvorens de vraag “waarom word je ziek” te beantwoorden, staan we kort stil bij wat het is. Eigenlijk is ziek zijn niets meer dan jouw lichaam dat balans zoekt. Het lichaam heeft een zelfhelend vermogen op voorwaarde dat je het ondersteunt met de juiste natuurlijke, zuivere voeding, suppletie (indien nodig) en een positieve mindset. Mits je het voldoende tijd geeft, kan een ziek lichaam onder de juiste omstandigheden vanzelf terug herstellen. Ook de natuur herstelt zich vanzelf. Telkens opnieuw. Daarom is het volgen van jouw eigen natuur (lees: jouw eigen unieke pad) van groot belang. Dit begint bij jezelf en het leren begrijpen van jouw lichaam.

waarom word je ziek

Waarom word je ziek?

Leren voelen

Waarom word je ziek? Niets is zomaar. Eigenlijk wil ons lichaam gewoon iets vertellen. We hebben natuurlijk nergens geleerd om spontaan te voelen en toe te laten wat ons lichaam ons vertelt. Een baby en een klein kind doen dat wel nog, die staan in hun natuurlijke instinctieve kracht. Daardoor is het uiten van basisbehoeftes voor kinderen veel evidenter dan voor volwassenen. Ze willen zich veilig voelen en hebben nood aan liefde. Op latere leeftijd echter leren we onze emoties onderdrukken. Het begint al tijdens onze opvoeding: “niet huilen nu!”. In de schooltijd wordt de capaciteit van de hersenen ontwikkeld. De wijsheid van je hart en je lijf komen helemaal niet aan bod. Met de jaren worden we steeds dover voor de signalen van ons (zieke) lichaam. Terug leren voelen is de boodschap.

waarom word je ziek

De psycho-emotionele oorzaak van ziek zijn

Dus waarom word je ziek of wanneer gaat jouw zieke lichaam de alarmbel luiden? Onderdrukte emoties blijven onbewust in ons energieveld hangen. Daar waar de energie niet goed stroomt en waar uiteindelijk, na jaren, de pijn of het symptoom ontstaat. Alles heeft een psycholoog-emotionele oorzaak die al jaren aanwezig is in jouw energieveld (aura). Uiteindelijk (na jaren) manifesteert het zich als een fysiek probleem (fysieke letsels door ongevallen en vervuiling van buitenaf door bewerkt voedsel buiten beschouwing gelaten).

waarom word je ziek

Mag je ziek zijn?

Is er in onze wereld wel nog ruimte om ziek te zijn? We leven namelijk in een maatschappij waar we de schijn graag hoog houden. Er is weinig ruimte voor negatieve gevoelens. Pijn, verdriet, kwetsbaarheid en ziek zijn horen nochtans bij het menselijke. Het is onderdeel van het leven. Het is niet beter of niet slechter dan positieve gevoelens. De emotie is gewoon anders, maar wil net zo goed gevoeld en gezien worden. Want pijn toont je wat jouw lichaam nodig heeft. Onderdrukken van negatieve gevoelens kan zich opstapelen en een ziek persoon van je maken. Dus waarom word je ziek? Omdat jouw lichaam jouw gids is.

“Als je kan zien en ervaren, en gewoon durft voelen en toelaten wat er op elk moment is, dan is de kans groot dat je niet ernstig ziek wordt. Want als je ernstig ziek wordt, heb je namelijk al ettelijke signalen van je lichaam genegeerd.” Hilde

waarom word je ziek

Lichaamswerk

Lichaamswerkers zoals Hilde zijn erin gespecialiseerd om aan de slag te gaan met het energieveld.

Hilde: “Tijdens mijns sessies lichaamswerk word ik naar pijnplekken toegetrokken. Alleen al door de aanraking, komt er dan iets in beweging. Zowel fysiek als mentaal. Dit is geen hocus-pocus. Alles wat je ooit ervaren hebt, zit opgeslagen in je cellulair geheugen (in jouw lichaam dus). Door met je lichaam te communiceren, komt de informatie terug naar jouw bewustzijn zodat je het uiteindelijk kan transformeren en oplossen.”

“De tegenpool van ziekte is niet het afwezig zijn van symptomen. Het is de hoeveelheid energie die je hebt!” Hilde

 

Hilde Van Hove is lichaamsgericht energiecoach. In haar eigen praktijk EQilibrium in Stekene helpt ze mensen terug in hun fysieke energie te komen. Ontvang haar gratis E-book “Optimaal Vitaal” door hier jouw gegevens in te vullen

hilde van hove

Over de schrijver
Elke Vermeire is een orthomoleculaire natuurvoedingsdeskundige die zich gespecialiseerd heeft in eigentijdse gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, darmproblematiek, suikerverslaving, overgewicht en lifestyleziektes als diabetes. Ze is auteur van het boek "Geluk in je Buik", richtte haar eigen glutenvrije bakkerij Bite and Boost op (waar ze spirulina granola en - crackers produceert) en ontwikkelt online voedingsprogramma's om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een betere gezondheid.
Klaar de coene
Door

Klaar de coene

op 26 July 2017

Interessant

Steel Caroline
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down
Phoenix WebsitePhoenix Website