arrow_drop_up arrow_drop_down
29 januari 2017 
in Stress

Wat is de PSiO-bril en wat doet het met jouw brein?

Het ziet er een beetje futuristisch uit. Een bril op je neus waar intens en pulserend licht het doel heeft om je brein te ontstressen terwijl relaxerende stemmen en muziek jou naar andere oorden brengen. Eerlijk, ik heb lange tijd de boot afgehouden. Omdat ik het niet kende, omdat ik het wellicht ook niet helemaal vertrouwde en omdat ik me moeilijk kon inbeelden hoe een bril me in godsnaam zou helpen. Toen ik de bril zelf ging testen en ik ook het verhaal achter de bril leerde kennen, was ik meteen verkocht. 

De code van ons brein kraken

Op een dag komen we tot de vaststelling dat het zo niet verder kan. We beseffen met ons hele verstand dat het leven dat we leiden (of lijden) te veel van ons vraagt, te stresserend is en dat we dringend aan de alarmbel moeten trekken. Ons hoofd kan het niet meer aan. Ons brein crasht. En wat dan? Dan is het alleen maar “work in progress” om zelfinzicht te krijgen en hiermee aan de slag te gaan. Toch? Zo eenvoudig is het niet. Iemand met een burn-out is volledig uitgeput en zijn of haar brein kan niet zomaar terug tot rust komen. Omdat de hersenen de centrale computer zijn van het menselijk lichaam is het niet verwonderlijk dat al de andere systemen in het lichaam ook crashen. Een hele reeks van psychosomatische stoornissen kunnen optreden, waardoor je niet meer normaal kan functioneren.

“Een mens is als een ijsberg: 10% is zichtbaar en dat is het bewuste. Alle opleidingen en trainingen en de meeste coachings richten zich daar op. Het is ook met dat stukje van onze hersenen dat we aan de slag gaan als we bewust uit die burn-out willen geraken. Maar 90% van wie we zijn en wat ons drijft is onder water of is het onbewuste en onderbewuste.”

Ons reptielenbrein in overlevingsmodus

Bijna alle problemen waarmee de mensheid heeft te kampen zijn het gevolg van het leven vanuit het zogeheten reptielenbrein, ook wel hersenstam genoemd (dit is ons oerbrein, waarmee we worden geboren en wat we instinctief gebruiken). Vanuit het reptielenbrein ontstaat koelbloedig gedrag, gebrek aan empathie, territoriaal gedrag, beheersing, bezitsdrang, machtswellust en agressie. Ook de reactie op stress ontstaat in het reptielenbrein als een instinctieve drang om te overleven. Stress is dus in sé een gezonde lichamelijke reactie om te overleven. Deze overlevingsdrang houdt echter geen rekening met het verhaal achter de stress (dat helemaal niet zo levensbedreigend is als het voor het reptielenbrein lijkt) waardoor het lichaam vecht voor het leven. Wanneer je dit scenario langdurig herhaalt, raken het brein en het hele lichaam uitgeput. 

De PsiO-bril als zelfhelend en preventief hulpmiddel

Hoe kunnen we nu eenvoudig toegang krijgen tot ons brein en dit in een staat van ontspanning brengen? Met de PSiO-bril! Guy gebruikt de Psio-bril in zijn eigen praktijk en er zijn al heel wat burn-out en stresscoaches die er eveneens mee werken. Zelf gebruik ik ook de bril om in te slapen, te ontwaken, om korte powernaps te doen en hoodpijn te behandelen. Er zijn tal van programma’s die hun specifiek doel hebben: ontstressen, inslapen, ontwaken, doorslapen, energie opbouwen, stoppen met roken, vermageren,… De bril werd oorspronkelijk ingezet in de ruimtevaart en later ook bij operaties. Ook in Silicion Valley gebruiken befaamde bedrijven als Facebook de bril om werknemers op tijd en stond de nodige rust en ontspanning te geven. En er is goed nieuws: sinds 2016 is de bril ook toegankelijk voor het grote publiek. Het is misschien maar een detail, maar deze bril is een Belgische uitvinding. Alleen jammer dat hij zo weinig bekendheid heeft in het Vlaamse landsdeel. Daar wil ik met deze blog graag verandering in brengen.

Wat doet de PSiO-bril?

In amper 10 minuten tijd brengt de PSiO-bril het menselijk brein dat helemaal gestresst is tot volledige relaxatie. Dit geeft de hersenen de kans om volwaardig te recupereren. Via fel en pulserend licht dat op de bril geprojecteerd wordt in combinatie met relaxerende stemmen en muziek worden de hersenen begeleid naar een staat van pure ontspanning.

Het verhaal achter de PSiO-bril

Astronauten draaien in amper 90 minuten rond de aarde. Dat wil zeggen dat hun natuurlijk bioritme van 24u binnen de kortste keren volledig verstoord is. Bovendien zitten ze voor een langere periode opgesloten in een conservenblik met kosmonauten van andere landen en culturen. Als het hen te veel wordt kunnen ze niet even met de hond gaan wandelen! NASA zocht daarvoor naar een oplossing om enerzijds het slaap-/waakritme te regelen en anderzijds de stress te regelen. Psychomed , een Belgisch bedrijf dat 25 jaar medische research heeft verricht, kwam met een spectaculaire uitvinding: de PSiOlicht-en relaxatietherapiebril. Het principe van de werking is zo oud als de mensheid.’ s Morgens straalt het blauwe licht van de opkomende zon door de oogleden van de slapende mens om de melatonineproductie die hem in slaap deed vallen te stoppen . ’s Avonds zet het rode licht van de ondergaande zon diezelfde melatonineproductie weer op gang, zodat men terug in slaap valt. De PSiO-bril produceert exact dezelfde kleur van licht en helpt de astronauten om regelmatig diep en gezond te slapen en uitgerust terug wakker te worden. Daarom dat internationale reizigers deze bril ook gebruiken om hun jetlag te voorkomen.

Jouw eigen psio-bril bestellen?

De Psio-bril is enkel online verkrijgbaar. Je kan de bril bestellen en gedurende 14 dagen uitgebreid testen. Ben je niet tevreden, dan kan je de bril terugsturen en jouw geld terugvorderen.

Ga naar de webshop en voer de amassadeurscode “Mamaladylicious” in.

Meer info op elke@elkedagenergie.be

Over de schrijver
Elke Vermeire is een orthomoleculaire natuurvoedingsdeskundige die zich gespecialiseerd heeft in eigentijdse gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, darmproblematiek, suikerverslaving, overgewicht en lifestyleziektes als diabetes. Ze is auteur van het boek "Geluk in je Buik", richtte haar eigen glutenvrije bakkerij Bite and Boost op (waar ze spirulina granola en - crackers produceert) en ontwikkelt online voedingsprogramma's om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een betere gezondheid.
Marlou van Hoorn
Door

Marlou van Hoorn

op 18 June 2017

Ja, ik vond de Psio bril ook prettig en rustgevend, helend. Waar kan ik deze nog eens testen en bestellen voor 399 euro? Vriendelijk dank.

Elke-Vermeire
Door

Elke-Vermeire

op 13 July 2017

Je kan die altijd bij mij testen maar als je van NL bent vrees ik dat dit wat ver is, niet?

Lien Van den Durpel
Door

Lien Van den Durpel

op 12 October 2017

Hallo Elke, Ik volg al een tijdje op de burn-out pagina en heb interesse om zo'n bril aan te schaffen. Hoe doe ik dat? Bedankt voor een reactie, Groetjes, Lien

Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website